Vind een makelaar door te vergelijken

De resultaten die makelaars behalen, lopen sterk uiteen. Een goede makelaar kan een woning voor (tien)duizenden euro’s meer verkopen dan veel van zijn collega’s. Ook merkbaar is het kwaliteitsverschil op het gebied van ontzorging en communicatie. De beste makelaar in uw regio kunt u vinden door makelaars op de volgende 4 punten met elkaar te vergelijken:

1). Vind een makelaar door de kwaliteit te vergelijken

Elke serieuze makelaar is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie zoals de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) of de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO). Hiermee bent u ervan verzekerd dat de makelaar voldoet aan strikte eisen op het gebied van kwaliteit en educatie.

Desondanks bestaan er ook tussen VBO- en NVM-makelaars de nodige verschillen in kwaliteit. U kunt verschillende makelaars eenvoudig vergelijken door makelaarsbeoordelingen op de bekende huizensite Funda te bekijken. Ook kunt u online op reviews zoeken, zodat u een beeld krijgt van de ervaringen van andere verkopers.

2). Vind een makelaar door courtages te vergelijken

Net zo belangrijk als de kwaliteit van een makelaar, zijn uiteraard de gehanteerde tarieven. De meeste makelaars werken met courtage. Dit is een procentuele vergoeding op basis van de verkoopsom, die de makelaar pas ontvangt nadat de verkoop volledig is afgerond.

Verkoopt u uw huis voor € 300.000? Dan betekent een courtage van 1% of 1,5% het verschil tussen makelaarskosten van € 3.000 of € 4.500. Voordat u uw keuze maakt, is het dan ook van belang om eerst de courtages van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

3). Vind een makelaar door offertes te vergelijken

Hoewel de courtage een belangrijke kostenpost is, kunnen er ook andere kosten komen kijken bij een samenwerking met een makelaar. Deze kosten vindt u net als de courtage terug op de makelaarsofferte. Het is daarom net zo belangrijk om offertes van makelaars te vergelijken.

Sommige makelaars hanteren bijvoorbeeld opstartkosten, waardoor u al kosten maakt voordat uw huis is verkocht. Andere makelaars rekenen intrekkingskosten, waardoor u een vergoeding moet betalen als u besluit uw huis niet te verkopen of over te stappen naar een andere makelaar.

4). Vind een makelaar door advies te vergelijken

Heeft u eenmaal verschillende offertes en courtages met elkaar vergeleken, dan is het verstandig enkele makelaars bij u thuis op gesprek uit te nodigen. U ontvangt dan niet alleen een gratis waardebepaling van uw woning, maar krijgt ook vrijblijvend verkoopadvies.

Op basis van het advies van elke makelaar kunt u bepalen welke verkoopstrategie het beste bij u past. Erg belangrijk is ook de klik die u voelt in het persoonlijke contact. Met de verkoop van uw huis zijn grote sommen geld gemoeid, waardoor u een goed gevoel wilt hebben bij uw makelaar.

Vind nu een makelaar door te vergelijken

VerkoopmakelaarOffertes.nl maakt het vinden en vergelijken van makelaars sneller en makkelijker dan ooit. Geef simpelweg uw wensen en situatiebeschrijving op om offertes te ontvangen van de makelaars die in uw regio het beste presteren. Deze offertes kunt u eenvoudig met elkaar vergelijken op de courtages en andere voorwaarden en kostenposten.

Hierna nodigt u uw favoriete makelaars bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. Zo kunt u makelaars op alle belangrijke aspecten met elkaar vergelijken, terwijl het u nauwelijks tijd en moeite kost. En het beste is: dit alles is geheel gratis en vrijblijvend. Direct uw makelaar vinden door te vergelijken? Geef uw wensen aan en kom in contact met de beste makelaars in uw buurt.

Vergelijk direct 4 verkoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars in uw regio.

Begin met vergelijken

Waar bent u naar op zoek?

Gratis waardebepaling
Offertes vergelijken
Gratis verkoopadvies