Courtage

Courtages van makelaars vergelijken

Ontvang offertes voor de verkoop van uw huis

Voer uw postcode in:
Snel, eenvoudig, gratis én vrijblijvend. Courtages van makelaars vergelijken.

Wilt u uw huis verkopen?

Als u voornemens bent om uw huis te verkopen, dan zijn er veel makelaars om uit te kiezen. Welke makelaar kiest u en waarom? Tarieven zijn uiteraard een bepalende factor. De meeste makelaars werken met een zogenaamde courtage. Dat betekent dat de makelaar grotendeels no cure no pay werkt, en pas na daadwerkelijke verkoop van het huis een bedrag ontvangt voor het uitvoeren van het verkooptraject. Vrijwel altijd is de courtage een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, bijvoorbeeld 1,2%.

Wat is een courtage bij verkoop?

Schakelt u een makelaar in om uw huis te verkopen, dan begint het verkooptraject. De courtage bij verkoop is één tarief voor alle handelingen van de makelaar tijdens het verkooptraject. De woning inventariseren, fotograferen, online plaatsen en een brochure maken vallen in het voortraject (vaak worden hier opstartkosten voor gerekend). Vervolgens maakt de makelaar afspraken met geïnteresseerden, voert de bezichtigingen uit, onderhandelt namens u met daadwerkelijke bieders, en doet de administratieve afhandeling.

Wat is een gebruikelijke courtage?

Een courtage is een prijs op maat. Een woning die courant is (een woning die goed in de markt ligt én in goede staat verkeert) zal voor de makelaar weinig inspanning kosten om te verkopen. In dat geval rekent een makelaar een lage courtage. Is de woning minder courant (bijvoorbeeld door locatie en/of achterstallig onderhoud), dan kan het verkooptraject meer tijd en inspanning vergen, en daardoor gepaard gaan met een hogere courtage. Het vergelijken van courtages is de enige manier om te weten wat gemiddeld en reëel is.

Vergelijk courtages van makelaars

VerkoopmakelaarOffertes.nl maakt het eenvoudig om courtages te vergelijken. U beschrijft eenmalig uw woning en geeft aan wat uw voorkeuren en wensen zijn voor de makelaar. Vervolgens reageren vier lokale makelaars op uw aanvraag. Zij gaan voor u aan de slag met een courtage op maat. Zodoende weet u welk percentage en welke dienstverlening u precies per makelaar kan en mag verwachten bij de verkoop van uw woning. Courtages vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Courtages van lokale makelaars vergelijken?

Vergelijk direct courtages