Vergelijk en vind de beste makelaars

Vergelijk tarieven en werkwijzes

Vind een geschikte makelaar: Begin met vergelijken
Snel, eenvoudig, gratis én vrijblijvend. Binnen 2 stappen goede makelaars vinden.

Makelaars vergelijken in uw regio

Als u van plan bent om uw huis te verkopen, dan is het inschakelen van een goede, geschikte verkoopmakelaar een logische stap. Alleen welke verkoopmakelaar kiest u en waarom? Het vinden van een goede verkoopmakelaar begint bij het vergelijken van lokale makelaars.

Een keuze maken op basis van uw wensen

Door makelaars te vergelijken, krijgt u inzicht in de kosten en kwaliteit van meerdere makelaars. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen: regelt de verkoopmakelaar de volledige verkoop van uw huis, of neemt u diverse taken van de makelaar over om zodoende kosten uit te sparen? De keuze is aan u.

Vergelijk kosten per makelaar

De kosten van makelaar kunnen op verschillende manieren zijn opgebouwd. Een traditionele verkoopmakelaar hanteert opstartkosten en hanteert aanvullend een courtage: een zogenaamde beloning voor de verkoop van de woning, bijvoorbeeld 1% van de verkoopprijs.

Andere makelaars hanteren een vast tarief (all-in prijs). Omdat makelaars in de regel hun tarieven niet openbaar maken op hun websites, laten de kosten per makelaar zich lastig vergelijken. De oplossing is het aanvragen van meerdere offertes bij makelaars in uw regio.

Inzicht in prijs, kwaliteit én woningwaarde

Als u makelaars vergelijkt via VerkoopmakelaarOffertes.nl, dan krijgt u een goed beeld van de kosten per makelaar én de waarde waarop de makelaars uw woning inschatten. Zo krijgt u een goed beeld van de tarieven én wordt duidelijk wat uw woning volgens de makelaars zou moeten opleveren.

Diverse makelaars bieden als onderdeel van de offerte namelijk aan om een gratis waardebepaling te doen. Zo weet u (zonder kosten te maken) wat uw woning momenteel waard is, en kunt u een beter besluit nemen of u de woning wel of niet wilt verkopen.

Waar bent u naar op zoek?

Tarieven vergelijken
Lokale makelaars informeren u over hun tarieven en werkwijze, incl. gratis waardebepaling.
Gratis waardebepaling
Met een gratis waardebepaling aan huis weet u of verkoop van uw woning een goed idee is.
Gratis verkoopadvies
Een ervaren, lokale makelaar adviseert u thuis over de verkoop van uw woning.

Makelaars verschillen in prijs, ervaring en verkoopstrategie. Vergelijk daarom altijd eerst.

Veelgestelde vragen

Hoe vergelijk ik de tarieven van makelaars?

Tarieven worden door de meeste makelaars op maat vastgesteld. Dat wil zeggen dat de makelaars per woning kijken naar diverse factoren (zoals de staat van de woning en de prijsklasse) om te bepalen welk tarief zij rekenen voor het verkopen van de woning. U vergelijkt eenvoudig tarieven van makelaars door een vergelijking te doen via Verkoopmakelaar Offertes.

Het vergelijken begint door eenmalig uw adres op te geven, evenals uw voorkeuren en een beschrijving van uw woning. Aansluitend informeren maximaal vier geschikte lokale makelaars u over de tarieven die zij zouden rekenen voor de verkoop van uw woning. Bovendien vertellen zij u hoe zij de verkoop zouden aanpakken, zodat u op ieder vlak een goed beeld krijgt van de verschillen.

Vergelijk tarieven van makelaars

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van makelaars?

Bij het vergelijken van makelaars zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten: het tarief van de makelaar, de dienstverlening (doet u zelf een deel van de werkzaamheden of verzorgt de makelaar het volledige traject), de haalbare verkoopprijs van de woning volgens de makelaar én de verkoopstrategie die makelaar voor ogen heeft om de woning te verkopen. Uiteraard bepaalt u zelf wat u belangrijk vindt, bijvoorbeeld de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen of lage makelaarskosten. Iedere makelaar verschilt en daarom is het van belang om zorgvuldig lokale makelaars te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Begin met vergelijken

Op welke manieren verschillen makelaars van elkaar?

Bij het vergelijken van makelaars worden diverse verschillen duidelijk. Het tarief (en de manier waarop kosten in rekening worden gebracht) verschilt per makelaar. Daarnaast verschilt de waarde waarop makelaars uw woning inschatten. Deze inschatting kan gerust 10.000 tot 40.000 euro schelen per makelaar, zeker in deze tijd.

Daarnaast verschilt de werkwijze van de makelaar: waar de ene makelaar kiest voor een strategie om verkoopprijs laag te houden en bij wijze van biedingen tot een hoge verkoopprijs te komen, kan de andere makelaar kiezen om juist direct hoog in te zetten om een hogere verkoopprijs te garanderen.

De laatste manier waarop makelaars verschillen is de persoonlijke klik met u. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen met wie u fijn communiceert en goed door één deur kunt, omdat het verkooptraject feitelijk een samenwerking is tussen u en de makelaar. Kies daarom ook op gevoel en niet alleen op prijs. Laat u goed informeren, zodat u de verschillen begrijpt.

Begin met vergelijken

Welke makelaar kan ik het beste kiezen?

Het is gebruikelijk om de keuze voor een makelaar te baseren op (A) de verwachte verkoopprijs, (B) het tarief en bijbehorende service van de makelaar en (C) de persoonlijke klik met de makelaar. Wij helpen u om meerdere makelaars in één keer te vergelijken, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de verschillen tussen lokale makelaars. Zo kunt u bepalen welke makelaar uw woning tegen een hoge prijs kan verkopen tegen gunstige tarieven. De aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.

Wie de beste makelaar is, is afhankelijk van uw situatie, omdat de beste makelaar voor u degene is die het beste aansluit op uw wensen. Daarom staan uw voorkeuren en wensen centraal bij het vergelijken van makelaars via ons platform.

Begin met vergelijken

Welke makelaar presteert het beste in mijn buurt?

Bij de selectie van lokale makelaars kijken wij welke makelaars in uw buurt bovengemiddeld veel woningen verkopen en welke makelaars gemiddeld de hoogste verkoopprijs per m2 behalen. Tevens laten wij de beoordelingen van eerdere verkopers in uw buurt meewegen. Op deze manier weet u zeker dat de makelaars die reageren op uw vergelijking bewezen verkoopprestaties in uw directe omgeving hebben. Door eveneens tarieven te vergelijken, krijgt u een helder beeld van de makelaars met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Begin met vergelijken

Waar kan ik reviews van makelaars vergelijken?

Reviews spelen een grote rol bij ons platform. Als u een gratis aanvraag voltooid via Verkoopmakelaar Offertes, dan weet u direct alles wat nodig is om makelaars te vergelijken: een gratis verkoopadvies van lokale makelaars, duidelijkheid over tarieven én een duidelijke onderbouwing van de makelaars die wij selecteren. Reviews spelen daar een belangrijke rol bij. Wij kijken naar lokale verkoopprestaties én klanttevredenheid, zodat wij met zekerheid de juiste makelaars selecteren voor uw situatie. Zodoende slaat u meerdere vliegen in één klap met een vergelijking van lokale makelaars. U krijgt inzicht in beoordelingen én de prestaties van makelaars, zodat u in één keer een volledig beeld hebt.

Begin met vergelijken

Zijn offertes van makelaars gratis en vrijblijvend?

De offertes die u via ons platform ontvangt van lokale verkoopmakelaars zijn geheel gratis en vrijblijvend. De offertes hebben als doel om u inzicht te geven in (A) de tarieven van makelaars, (B) de werkwijze en verkoopstrategie van makelaars en (C) advies met betrekking tot de verkoop van uw woning. Zo weet u in één gratis aanvraag alles wat nodig is om te kunnen besluiten of er een makelaar bij zit met wie u mogelijk in zee zou willen gaan voor de verkoop van uw woning.

Een extra voordeel van de offertes die u ontvangt via VerkoopmakelaarOffertes.nl is dat de meeste makelaars een gratis waardebepaling aanbieden als onderdeel van de offerte. Dankzij die aanvulling weet u precies per makelaar op welke makelaar zij uw woning inschatten. Dit is waardevolle informatie als het voor u belangrijk is om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

Wij raden u aan om de tijd te nemen voor de keuze voor een makelaar en niet met de eerste de beste makelaar in zee te gaan: een goede makelaarskeuze levert uiteindelijk een beter verkoopresultaat op.

Offertes aanvragen

Belangrijk bij de keuze voor een makelaar

Kosten makelaars

Makelaars rekenen verschillende tarieven. Voorkom hoge makelaarskosten door courtages en opstartkosten te vergelijken.

Makelaars vergelijken

Makelaars verschillen niet alleen in kosten, maar ook in ervaring, werkwijze en verkoopstrategie. Welke makelaar past bij jou?

Makelaar offertes

Een goede makelaar kiezen begint met het vergelijken van offertes van verkoopmakelaars voor de verkoop van een huis.

Recente artikelen