Kosten van makelaars vergelijken

Wat kost het verkopen van uw huis?

Snel, eenvoudig, gratis én vrijblijvend. Kosten van makelaars vergelijken.

Makelaar kosten

Makelaarstarieven mogen vrij worden vastgesteld. Dat wil zeggen dat de kosten per makelaar sterk kunnen verschillen. Als u een makelaar zoekt voor de verkoop van uw woning, dan is het raadzaam om makelaarskosten te vergelijken voordat u uw keuze maakt. Door gericht kosten van makelaars te vergelijken, bespaart u al gauw tot 40% op de totale makelaarskosten bij de verkoop van uw huis. Op deze pagina leggen wij uit hoe makelaarskosten in de regel zijn opgebouwd.

Makelaars met een all-in tarief

Tegenwoordig zijn er ook makelaars die een beperktere dienstverlening leveren, maar daardoor ook een lager tarief hanteren. Als u zelf de bezichtigingen uitvoert en stevig in uw schoenen kunt staan bij eventuele onderhandelingen, dan kunt u de keuze maken voor een internetmakelaar. U voert dan een groot deel van de verkoopwerkzaamheden uit. De internetmakelaar rekent een all-in tarief voor het in de verkoop zetten van uw woning. Er is in de regel geen sprake van een courtage.

Opstartkosten bij woningverkoop

Reguliere makelaars die de gehele verkoop voor u uit handen nemen, splitsen hun kosten in de regel in twee onderdelen: de opstartkosten en de courtage. De opstartkosten zijn de kosten die gemaakt worden om uw woning in de verkoop te zetten. Hoe hoog die opstartkosten zijn, verschilt per verkoopmakelaar.

Makelaarscourtage: de beloning

Als uw woning eenmaal in de verkoop staat, dan komen daar geïnteresseerden op af. Traditionele makelaars verzorgen deze bezichtigingen. Zij zetten hun ervaring in om uw woning verkocht te krijgen tegen de best mogelijke prijs. In ruil voor die werkzaamheden en inzet ontvangen zij een courtage: een percentage van de verkoopprijs als beloning voor het verkopen van de woning, bijvoorbeeld 1,5%. Als de woning niet verkocht wordt, is er uiteraard geen sprake van een courtage.

Kosten per makelaar vergelijken

Als u makelaarkosten wilt vergelijken, dan kunt u gebruikmaken van ons vergelijkingsformulier. U geeft eenmalig uw voorkeuren op en krijgt vervolgens duidelijk inzicht in de kosten van vier goede verkoopmakelaars in uw regio. Zo kunt u eenvoudig en vrijblijvend bepalen welke makelaar in uw regio aanbiedt wat u wenst.

Gratis en vrijblijvend

VerkoopmakelaarOffertes.nl is geheel gratis en vrijblijvend. U krijgt antwoord op de vraag wat lokale makelaars kosten als u uw huis via hen wil verkopen, zonder enige verdere verplichting. U bent vrij om de offertes te laten voor wat ze zijn, als het aanbod voor u niet interessant is. U krijgt hoe dan ook duidelijkheid over de makelaarskosten die gepaard gaan met een huis verkopen. Daarnaast krijgt u een goed beeld van de verschillende werkwijzes van de makelaars, en kunt u zien op welke punten makelaars verschillen.

Waar bent u naar op zoek?

Tarieven vergelijken
Lokale makelaars informeren u over hun tarieven en werkwijze, incl. gratis waardebepaling.
Gratis waardebepaling
Met een gratis waardebepaling aan huis weet u of verkoop van uw woning een goed idee is.
Gratis verkoopadvies
Een ervaren, lokale makelaar adviseert u thuis over de verkoop van uw woning, inclusief waardebepaling.

De kosten van een makelaar zijn afhankelijk van uw woning, uw plaats en uw wensen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een makelaar?
+
Hoeveel verschillen de kosten van makelaars?
+
Hoe vergelijk ik de kosten van makelaars?
+
Wat kost een makelaar bij de verkoop van een huis?
+
Wat zijn opstartkosten?
+
Wat is courtage?
+
Welke makelaar heeft de beste prijs/kwaliteit-verhouding?
+

Belangrijk bij de keuze voor een makelaar

Blog artikel titel

Kosten makelaars

Makelaars rekenen verschillende tarieven. Voorkom hoge makelaarskosten door courtages en opstartkosten te vergelijken.

Blog artikel titel

Makelaars vergelijken

Makelaars verschillen niet alleen in kosten, maar ook in ervaring, werkwijze en verkoopstrategie. Welke makelaar past bij jou?

Makelaar offertes

Makelaar offertes

Een goede makelaar kiezen begint met het vergelijken van offertes van verkoopmakelaars voor de verkoop van een huis.

Recente artikelen