Uitleg over hoe het werkt

Lees meer over hoe wij makelaars vergelijken

Direct naar de vergelijker? Begin met vergelijken
Al meer dan 74.000 keer gebruikt sinds 2013. De grootste van Nederland.

Beschrijf je woning

Geef bij de vergelijking aan wat jouw woning, situatie en wensen zijn. Op basis hiervan matchen we de makelaars met je aanvraag.

Vergelijk offertes

De makelaars informeren je over hun tarieven en werkwijze, én voorzien je van een gratis waardebepaling en verkoopadvies.

Vind de beste makelaar

Op basis van de informatie kun je gericht een geschikte keuze maken voor een makelaar en ben je optimaal voorbereid.

Alles draait om jouw woning en wensen

Bij het vergelijken van makelaars via Verkoopmakelaar Offertes staan jouw woning en wensen centraal. Wat voor woning betreft het? Waar? Wil je snel verkopen of is de hoogste verkoopprijs het belangrijkste? Bij het selecteren van de beste makelaars wegen wij al je antwoorden mee.

Wij selecteren de meest geschikte makelaars

Na het invullen van het vergelijkingsformulier selecteren wij de makelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. We kiezen veelal de lokale makelaars die de meeste ervaring hebben met jouw type woning en prijsklasse. Daarnaast kiezen we de makelaars die aantoonbaar bovengemiddeld presteren.

De makelaars informeren je over tarieven en meer

De geselecteerde makelaars gaan jou informeren over hun tarieven en aanpak. Daarnaast bieden zij je een gratis waardebepaling aan (inclusief verkoopadvies), zodat je per makelaar precies weet wat de verwachte verkoopprijs is. Zo weet je alles wat je moet weten om een goede keuze te kunnen maken.

Gratis, vrijblijvend én gemakkelijk

Het vergelijken van verkoopmakelaars is gratis en vrijblijvend. De makelaars informeren je over hun tarieven en mogelijkheden. Ook de waardebepaling en het verkoopadvies zijn gratis. Zodoende is dit de makkelijkste manier om makelaars te vergelijken, zonder makelaars één voor één te hoeven benaderen.

Waar bent u goed mee geholpen?

Tarieven vergelijken
Lokale makelaars informeren u over hun tarieven en werkwijze, incl. gratis waardebepaling.
Gratis waardebepaling
Met een gratis waardebepaling aan huis weet u of verkoop van uw woning een goed idee is.
Gratis verkoopadvies
Een ervaren, lokale makelaar adviseert u thuis over de verkoop van uw woning.

Vergelijk altijd meerdere makelaars voordat je kiest

Een huis verkopen doe je hooguit enkele keren in je leven. Het is verstandig om je daarom goed te laten informeren. Niet alleen over tarieven, maar ook over de verkoopstrategie en de woningwaarde. Makelaars verschillen op meerdere manieren. Het is onze missie om die vergelijking zo gemakkelijk mogelijk te maken:

  • Je krijgt een goed beeld van iedere makelaar
  • Je ontdekt de prijsverschillen tussen makelaars
  • Goed beeld van de woningwaarde dankzij de gratis waardebepaling
  • Ontdekken met welke makelaar je een goede klik hebt
  • Matching met makelaars die aansluiten bij jouw woning en wensen
  • Het vergelijken is altijd gratis en vrijblijvend
  • Je voorkomt een te lage prijs verkoopprijs
  • Je bent vrij om te besluiten de woning nog niet te willen verkopen (écht oriënteren)
  • Inclusief gratis verkoopadvies, zodat je ziet welke makelaar het meest bekwaam is

Belangrijk bij de keuze voor een makelaar

Kosten makelaars

Makelaars rekenen verschillende tarieven. Voorkom hoge makelaarskosten door courtages en opstartkosten te vergelijken.

Makelaars vergelijken

Makelaars verschillen niet alleen in kosten, maar ook in ervaring, werkwijze en verkoopstrategie. Welke makelaar past bij jou?

Makelaar offertes

Een goede makelaar kiezen begint met het vergelijken van offertes van verkoopmakelaars voor de verkoop van een huis.

Veelgestelde vragen

Hoe worden de makelaars geselecteerd?

Er zijn meer dan 2.400 makelaars aangesloten bij Verkoopmakelaar Offertes. Op basis van jouw locatie, type woning, prijsklasse en voorkeuren maken wij een selectie. Vervolgens kijken wij hoe deze makelaars recent gepresteerd hebben en hoe zij beoordeeld zijn door recente klanten, om vervolgens tot een definitieve selectie van beste makelaars voor jouw woning en situatie te komen. Zodoende matchen wij jouw aanvraag altijd met de meest geschikte makelaars.

Begin met vergelijken

Waar bestaat een offerte voor verkoop uit?

De offerte van een verkoopmakelaar voor de verkoop van een huis is een samenstelling van meerdere zaken: (A) het tarief dat de makelaar in rekening brengt, (B) de voorwaarden die met de dienstverlening gepaard gaan, (C) een inschatting van de woningwaarde, en (D) een plan voor de aanpak van de verkoop. De meeste makelaars maken een offerte op maat, waardoor de meeste makelaars graag de woning willen zien, voordat zij de offerte op maat kunnen maken.

Vraag offertes op

Wat moet ik doen om te beginnen met vergelijken?

Als je klaar bent om te beginnen met vergelijken, dan begin je bij ons vergelijkingsformulier. Vul jouw voorkeuren en situatie in, en beschrijf eenmalig jouw woning, zodat de geselecteerde makelaars een goed beeld krijgen van jouw woning en wensen. Door de stappen van het vergelijkingsformulier te doorlopen, begint jouw vergelijking en word je door de geselecteerde makelaars zorgvuldig geïnformeerd.

Begin met vergelijken

Ik weet nog niet zeker of ik wil verkopen: is dat erg?

Dit platform is opgezet om het oriënteren makkelijk te maken. Als je nog niet zeker weet of je de woning echt wilt verkopen, dan is dat geen probleem. Sterker nog: de vergelijking van makelaars helpt enorm om een goed beeld te krijgen van je eigen situatie. Na de vergelijking weet je (onder andere) immers wat jouw woning nu volgens meerdere makelaars waard is en op welke kosten je zou moeten rekenen bij verkoop. Dat zijn belangrijke inzichten voor het maken van de keuze voor verkoop van je woning.

Is het vergelijken van makelaars gratis?

Ja, in alle opzichten is het vergelijken van makelaars via Verkoopmakelaar Offertes gratis. Zowel de offertes als de gratis waardebepaling en verkoopadvies zijn kosteloos en vrijblijvend. Je kunt ook besluiten dat je de woning nog niet wilt verkopen of met een andere makelaar in zee gaan die niet door ons is geselecteerd. Wij vinden die vrijheid van keuze bijzonder belangrijk.

Op welke manieren verschillen makelaars van elkaar?

Makelaars verschillen in tarief (courtage), in voorwaarden (bijvoorbeeld wel of geen terugtrekkingskosten), in aanpak (bijvoorbeeld een open dag of juist niet), in waardekennis (een vergelijking toont verschillen in geschatte verkoopwaarde aan), in verkoopstrategie (de hoogste prijs willen behalen of gaan voor een snelle verkoop) en in beoordeling (klantenervaringen tonen verschillende ervaringen aan). Zodoende is er veel te vergelijken bij het kiezen van de meest geschikte verkoopmakelaar.

Begin met vergelijken

Hoe snel krijg ik reactie van makelaars?

Na het invullen van jouw voorkeuren en woningbeschrijving via Verkoopmakelaar Offertes, krijg je de eerste reacties meestal al binnen een uur binnen. Op werkdagen kun je erop rekenen alle reacties binnen 24 uur binnen te hebben, zodat je direct kunt gaan vergelijken. In het weekend is dat verschillend: waar sommige makelaars actief zijn in het weekend, krijg je van andere makelaars pas op maandag reactie.