Veelgestelde vragen over makelaars

Op deze pagina behandelen wij veelvoorkomende vragen van mensen die een makelaar zoeken om hun woning in de verkoop te plaatsen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere tarieven van makelaars en vormen van dienstverlening die makelaars aanbieden. 

Hoeveel procent courtage is normaal?

De meeste makelaars berekenen kosten door aan hun klanten in de vorm van een courtage: een beloning bij daadwerkelijke verkoop van de woning. De courtage kan een vast bedrag zijn, maar in de regel is het een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Courtages van makelaars verschillen aanzienlijk. Zodoende is de vraag hoeveel procent courtage gebruikelijk is. In de praktijk is dat 1,5%, met de aantekening dat courtages bij gericht vergelijken ook zo laag kunnen zijn als 1,0% tot 1,25%.

Wat zijn opstartkosten bij de verkoop van een woning?

Als u uw woning in de verkoop zet via een makelaar, dan rekent de makelaar in de regel opstartkosten bij aanvang. Deze opstartkosten dekken onder andere de plaatsing van de woning op Funda, het opnemen van de woning en de fotografie van de woning. Diverse makelaars retourneren deze opstartkosten zodra de woning daadwerkelijk verkocht is. Zodoende zijn de opstartkosten feitelijk een aanbetaling, en zijn het geen extra kosten. Let wel, dit verschilt per makelaar. Daarom is het verstandig om bij het vergelijken van offertes te letten op hetgeen dat de makelaars te kennen geven over de opstartkosten en de verrekening daarvan.

Waarom rekent een makelaar opstartkosten?

De opstartkosten bij woningverkoop dekken de werkzaamheden die de makelaar verricht en/of uitbesteedt om uw woning daadwerkelijk zichtbaar in de verkoop te plaatsen. De makelaar maakt hiervoor diverse kosten, onder andere plaatsing op Funda (en vergelijkbare advertentiekosten voor huizensites) en het inhuren van een fotograaf. Deze kostenposten worden door makelaars doorbelast om te voorkomen dat de makelaar alle voorfinancieringskosten zelf moet dragen. In veel gevallen wordt de courtage die u na de daadwerkelijke woningverkoop betaalt verminderd met de reeds betaalde opstartkosten.

Waarom zou ik een verkoopmakelaar inschakelen?

Als u van plan bent om uw huis verkopen, dan is het inschakelen van een verkoopmakelaar een gebruikelijke stap. Een verkoopmakelaar zet namens u de woning in de verkoop en verzorgt het verkooptraject zoals u dat wenst. Een full-service makelaar verzorgt het gehele traject. Dat wil zeggen: het in de verkoop plaatsen van de woning, het bepalen van de verkoopstrategie, het promoten van uw woning, het begeleiden van bezichtigingen, het onderhandelen met potentiële kopers van uw huis, het verzorgen van alle administratieve handelingen die gepaard gaan met de verkoop van het huis, etc. Er bestaan ook makelaars waar u zelf meer verantwoordelijkheid draagt, en in ruil daarvoor een lagere prijs betaalt. Vergelijk daarom altijd makelaars voordat u een keuze maakt, zodat de handelswijze en het tarief van de makelaar aansluiten op uw wensen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een makelaar?

De keuze voor een makelaar moet weloverwogen gemaakt worden. De keuze voor een actieve, ervaren makelaar in plaats van een afwachtende, onverschillige makelaar kan voor u het verschil maken tussen verkoop binnen een maand en verkoop binnen een jaar. Tevens kan de uiteindelijke verkoopprijs van de woning fors verschillen, simpelweg doordat een enthousiaste gedreven makelaar het onderste uit de kan wil halen, en een minder gedreven makelaar daar minder zijn best voor kan doen. De hamvraag is: hoe vindt u een makelaar die voor u alles op alles zet om de woning zo snel mogelijk te verkopen tegen de maximaal haalbare verkoopprijs? Lees 5 tips voor het kiezen van een makelaar.

Vergelijk direct 4 verkoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)