Tarieven van makelaars vergelijken

Een verkoopmakelaar helpt u bij het verkopen van uw woning. Bij het uitkiezen van een geschikte makelaar zijn twee dingen van belang: de kwaliteit van de makelaar, en de tarieven van de makelaar. Een verkoopmakelaar die kwaliteit biedt neemt een actieve rol aan tijdens het verkoopproces en doet alles binnen het mogelijke om kijkers te vinden. Makelaarstarieven verschillen aanzienlijk en zijn vooraf goed te vergelijken.

Makelaarstarieven: opstartkosten en courtage

Makelaarstarieven bestaan in de regel uit twee componenten: de opstartkosten en de courtage. De opstartkosten zijn het basistarief: deze kosten betaalt u om de makelaar van start te laten gaan met de verkoop. De courtage is de beloning als de woning daadwerkelijk verkocht wordt. Zo kunnen denkbare makelaarskosten bijvoorbeeld 500,- euro opstartkosten zijn en een courtage van 1,5% van de latere verkoopprijs van de woning. Opstartkosten en makelaarscourtages verschillen per makelaar. Om die reden is het verstandig om vooraf makelaarstarieven te vergelijken.

Vergelijken door middel van offertes

Meer dan 90% van de verkoopmakelaars in Nederland toont geen openbare informatie over hun tarieven. Zodoende is het altijd nodig om rechtstreeks een makelaar te benaderen, of om meerdere offertes op te vragen via een platform. Offertes geven inzicht in zowel opstartkosten als de courtage, waardoor u precies weet waar u aan toe bent als u een makelaar inschakelt. Daarnaast kunt u onderling makelaars in uw regio vergelijken doordat u inzicht heeft in de prijzen.

Nu tarieven van verkoopmakelaars vergelijken

Als u makelaarstarieven vergelijkt via VerkoopmakelaarOffertes.nl, dan heeft u direct inzicht in de kosten per makelaar in uw regio. De offertes zijn gratis en vrijblijvend, waardoor u tot niets verplicht bent. Op basis van de offertes kunt u de meest geschikte makelaars uitnodigen ter kennismaking. Zij komen dan bij u langs voor een waardebepaling van uw woning.

Vergelijk direct 4 verkoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)