Verkoopmakelaar kosten: vergelijk en bespaar

De kosten van verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Dat geldt niet alleen op het gebied van vaste tarieven, maar ook voor courtages: deze schommelen gemiddeld tussen de 1% en 2%. Dat maakt in de praktijk al snel duizenden euro’s verschil in makelaarskosten. Vergelijk daarom altijd de offertes van meerdere makelaars en bespaar zo flink op de kosten bij verkoop van uw huis.

Waarom verkoopmakelaar kosten vergelijken?

De meeste mensen kiezen een makelaar impulsief. Ze lopen het dichtstbijzijnde makelaarskantoor binnen of klikken op een advertentie die online voorbijkomt. Toch is dat doorgaans niet de beste manier om een goede verkoopmakelaar te vinden, want vergelijkingsmateriaal ontbreekt.

Daarom is het cruciaal om makelaars goed met elkaar te vergelijken. Dat kan al door simpelweg meerdere offertes aan te vragen. In één oogopslag ziet u welke verkoopmakelaars prijstechnisch concurrerend zijn. Deze nodigt u uit voor een kennismakingsgesprek en vervolgens kiest u de beste.

Bespaar op makelaarskosten

Het meest in het oog springende voordeel van vergelijken is de forse besparing op makelaarskosten. In offertes ziet u duidelijk de verschillen in courtages. Bij een verkoopsom van € 280.000 en een courtage van 2% betaalt u € 5.600 aan de makelaar. Bij een courtage van 1% is dat slecht € 2.800.

Daarnaast geven offertes een goed inzicht in speciale voorwaarden. Rekent een makelaar naast zijn courtage bijvoorbeeld ook nog kosten voor bezichtiging, taxatie of het maken van een video? Dan staat dit in de kleine lettertjes van het contract. Belangrijk is daarom wel om dit goed door te nemen.

Hogere verkoopsom door verkoopmakelaars vergelijken

Het vergelijken van makelaars heeft nog een ander voordeel: de kans op een succesvolle huizenverkoop neemt toe. Heeft u naar aanleiding van de opgestuurde offertes eenmaal meerdere verkoopmakelaars uitgenodigd? Dan kiest u degene die voor uw gevoel de meeste kwaliteit biedt.

Dan kan bijvoorbeeld de makelaar zijn met de beste lokale marktkennis of degene met de meeste ervaring. Zo kan het zomaar zijn dat u een verkoopmakelaar kiest met een 0,3% hoger courtage dan de concurrentie. Deze € 840 verdient u in een later stadium ruimschoots terug als de makelaar uw huis voor duizenden euro’s meer weet te verkopen.

Bespaar tijd en moeite: vergelijk op klik

Dan is er nog een laatste reden om verkoopmakelaars te vergelijken: het gemak waarmee het verkooptraject verloopt. Na huisbezoeken van meerdere makelaars kunt u goed inschatten met wie u de beste klik heeft. Dat is niet onbelangrijk, want gedurende de verkoop zult u met deze persoon regelmatig contact onderhouden.

Met de verkoop van uw huis zijn grote sommen geld gemoeid en daarom wilt u hierbij de begeleiding van een betrouwbare partij die altijd in uw belang handelt. Zo heeft u geen omkijken naar bezichtigingen en onderhandelingen en weet u dat de verkoopmakelaar persoonlijk contact opneemt zodra er iets te melden valt.

Wilt u ook tijd, kosten en moeite besparen en uw huis sneller en beter verkopen? Vergelijk dan direct verkoopmakelaars met elkaar door uw postcode hieronder in te vullen. Wij sturen u meerdere offertes op maat die u gratis én vrijblijvend kunt inzien.

Vergelijk direct 4 verkoopmakelaars in uw regio

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)