Huis verkopen Makelaar kiezen Hulp bij kiezen

Hoe vind ik een no cure no pay-makelaar?

Auteur:
26-07-2021 (laatst bijgewerkt: 04-03-2022)
Leestijd: 2-4 minuten

Als u uw huis gaat verkopen, dan is het prettig om diverse zekerheden te hebben. De zekerheid dat uw woning tegen de juiste prijs (of beter) verkocht wordt, de zekerheid dat uw makelaar bovenop het verkoopproces zit om de woning zo snel mogelijk verkocht te krijgen én tegen de hoogst mogelijke prijs, en de zekerheid dat als uw huis niet verkocht wordt, dat u dan ook geen kosten betaalt.

Veel aanstaande verkopers zoeken om die reden naar een makelaar die werkt op basis van no cure no pay. Dat beschermt u als verkoper tegen onnodige kosten, mocht er onverhoopt iets gaandeweg gebeuren.

Hoe werkt een no cure no pay-makelaar?

In Nederland werken no cure no pay-makelaars vrijwel nooit geheel no cure no pay. Dat wil zeggen: u betaalt een kleiner bedrag aan vaste kosten vooraf, de zogenaamde opstartkosten. De opstartkosten die een makelaar rekent, bedragen meestal tussen de 350,- euro en 550,- euro.

Deze kosten dekken alle facetten van het in de verkoop nemen van de woning: de Funda-kosten, de woningfotografie, het maken van de brochure, etc. Na deze opstartkosten staat de woning in de verkoop en begint het no cure no pay-gedeelte van het verkooptraject.

Verkoopt u een woning via een no cure no pay-makelaar, dan betaalt u -nadat de woning met succes verkocht is- een zogenaamde courtage. De courtage is meestal een percentage van de verkoopprijs, bijvoorbeeld 1%. Bijvoorbeeld: verkoopt u een huis voor 250.000,- euro, dan bedraagt de courtage (in het geval van 1%) een totaal van 2.500,- euro.

Deze courtage dekt alle werkzaamheden van de makelaar tijdens het no cure no pay-gedeelte van het verkooptraject. Wordt het huis niet verkocht, dan bent u de makelaar dus ook geen courtage verschuldigd.

Is de keuze voor een no cure no pay-makelaar verstandig?

De keuze voor een verkoopmakelaar die werkt op basis van no cure no pay is altijd slim, omdat u zich daarmee indekt tegen onvoorziene situaties en daadwerkelijk pas makelaarskosten betaalt als de woning reeds is overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Maar let op: no cure no pay-makelaars verschillen onderling in tarief én in bijbehorende voorwaarde. Het is daarom verstandig om altijd makelaars te vergelijken voordat u kiest.

Een no cure no pay-makelaar wordt betaald via de notaris

Als u in zee gaat met een dergelijk type makelaar, dan wordt de courtage via de notaris voldaan aan de makelaar. Als de woning in de verkoop gaat en er een koper is gevonden, dan wordt de verkoop bekrachtigd bij de notaris door het ondertekenen van de verkoopakte.

Pas als dat gebeurt is, maakt de notaris de makelaarskosten over aan de makelaar. Zodoende betaalt u de makelaar dus niet rechtstreeks, maar houdt de notaris feitelijk een klein gedeelte van de verkoopopbrengst in en betaalt deze namens u aan de makelaar.

Vergelijk direct lokale no cure no pay-makelaars

Het kiezen van de juiste no cure no pay-makelaar is niet eenvoudig, als u niet eerst een vergelijking maakt. Immers, welke makelaars rekenen een gunstige makelaarscourtage en welke makelaars niet?

Door via VerkoopmakelaarOffertes.nl makelaar offertes te vergelijken, krijgt u snel een goed beeld van de kosten en diensten van lokale verkoopmakelaars. Door een gerichte vergelijking te maken, heeft u de zekerheid dat u een no cure no pay-makelaar vindt die past bij uw voorkeuren en die niet de hoofdprijs rekent voor de aangeboden dienstverlening.

Veelgestelde vragen in het kort

Is het verstandig om een no cure no pay-makelaar te kiezen?

Ja, een makelaar die pas betaalt wordt bij een succesvolle verkoop zal zich extra inzetten voor de verkoop van de woning. Daarom maken wij het mogelijk om no cure no pay-makelaars te vergelijken, zodat u zeker een goede keuze maakt.

Wanneer betaal je een no cure no pay-makelaar?

Een no cure no pay-makelaar wordt pas betaald als de verkoop is afgerond. De notaris die de overdracht van de woning regelt, maakt dan het geld namens u over aan de verkoopmakelaar. Als de makelaar ook opstartkosten rekent, dan betaalt u deze kosten voorafgaand aan het verkooptraject. Let daarom goed op de voorwaarden bij het kiezen van een makelaar.

Hoe vind een no cure no pay-makelaar?

U kunt een no cure no pay-makelaar vinden door via Verkoopmakelaar Offertes no cure no pay-makelaars te vergelijken. De makelaars informeren u wat de tarieven zijn en geven u direct (gratis en vrijblijvend) advies over de verkoop van uw woning. Zo weet u direct wat de verschillen zijn tussen deze makelaars en kunt u een gerichte keuze maken.

Hoe verschillen no cure no pay-makelaars onderling?

Er zijn diverse verschillen als u no cure no pay-makelaars vergelijkt. De hoogte van de courtage verschilt (de tarieven per makelaar). Sommige makelaars hanteren opstartkosten, anderen niet (of beperkt). Los van de financiële verschillen, zijn de verkoopprestaties van de makelaars verschillend. Kies daarom een makelaar die werkt op basis van no cure no pay én die goede verkoopprestaties en beoordelingen heeft.