Huis verkopen De beste makelaar kiezen Een goede keuze maken

Wie is de beste makelaar en hoe vind ik die?

Auteur:
10-08-2021 (laatst bijgewerkt: 03-10-2021)
Leestijd: 3-4 minuten

U bent van plan om uw huis te verkopen, maar welke stappen moet u zetten om het huis in de verkoop te zetten? Welke makelaar is goed en hoe zorgt u dat u niet meer makelaarskosten betaalt dan nodig is? In basis begint de verkoop van een huis met het inschakelen van een makelaar. Dat kan op een geheel vrijblijvende manier gebeuren, bijvoorbeeld door makelaar offertes op te vragen of door een vrijblijvende waardebepaling van uw woning aan te vragen. Uiteindelijk is de vraag die centraal staat: wie is de beste makelaar voor de verkoop van mijn huis en hoe vind ik die makelaar?

Makelaars vergelijken: ervaring, kosten en verkoopprestaties

Stap één bij het zoeken naar de beste makelaar is een online vergelijking doen. VerkoopmakelaarOffertes.nl verwerkt meer dan 35.000 vergelijkingen van woningeigenaren die een verkoopmakelaar zoeken, en vergelijkt in totaal 1.900+ verkoopmakelaars. Bij een offerte-aanvraag wordt eenmalig opgegeven wat uw gegevens, voorkeuren en wensen zijn. Vervolgens gaan maximaal vier lokale makelaars aan de slag met een offerte op maat.

Doordat deze vier makelaars altijd ervaren, gevestigde makelaars zijn in de gemeente van de aanvrager, is gegarandeerd dat er enkel ervaren, goede makelaars vergeleken worden. Een dergelijke vergelijking levert u inzicht op in de kosten van makelaars en de bijbehorende dienstverlening.

Laat u door meerdere makelaars informeren

Een huis verkopen is een uitgebreid proces dat niet door iedere verkoopmakelaar hetzelfde wordt aangepakt. Het is daarom verstandig om u te laten informeren door meerdere makelaars. Hoe gaan zij te werk? Wat maakt hun verkoopstrategie onderscheidend ten opzichte van die van andere lokale verkoopmakelaars? Op welke waarde schatten zij uw woning en voor met welke vraagprijs zouden zij uw huis in de verkoop zetten om de hoogst mogelijke verkoopopbrengst te behalen? Makelaars verschillen op alle gebieden, en daarom is het wijsheid om u altijd vanuit meerdere richtingen te laten informeren, zodat u een makelaar vindt met een goed verhaal, een heldere aanpak en een gezond tarief.

De beste makelaar is subjectief - vind de makelaar die bij u past

Wie de beste makelaar is, is subjectief. Immers, uw verkooptraject is een persoonlijke, unieke ervaring, die niet één op één te vergelijken is met het verkooptraject van een ander. Ook de rol tijdens het verkooptraject en de invloed van de makelaar op het verkoopresultaat, kunnen wezenlijk anders zijn bij ieder verkooptraject.

Wie is dan de beste makelaar? Dat is de makelaar die een heldere verkoopstrategie heeft, die actief uw woning promoot via alle relevante kanalen, die actief met u communiceert over de voortgang van het verkooptraject, die van kijkers kopers maakt, en die tijdens het onderhandelingsproces er moeite in steekt om het maximale verkoopbedrag te behalen.

VerkoopmakelaarOffertes.nl maakt het mogelijk om een goede makelaar te vinden. U zoekt via het vergelijkingsformulier de makelaar die bij u past (op basis van voorkeursvragen). Vervolgens wordt u door deze makelaars gericht geïnformeerd over tarieven, werkwijze én beoogde verkoopstrategie. Zodoende kunt u de beste makelaar vinden voor de verkoop van uw huis.