Huis verkopen De beste makelaar kiezen Vergelijkingstips

Hoe kies ik een verkoopmakelaar?

Auteur:
10-08-2021 (laatst bijgewerkt: 30-05-2023)
Leestijd: 3-4 minuten

Bij het kiezen van een makelaar gaat u niet over één nacht ijs. De juiste verkoopmakelaar maakt een groot verschil bij de verkoop van uw huis en kan u (tien)duizenden euro’s opleveren. Maar hoe kiest u nu een verkoopmakelaar die de juiste verkoopstrategie, tarieven, werkwijze en persoonlijkheid combineert? Met het opvolgen van de volgende 3 tips kunt u eigenlijk geen verkeerde keuze maken:

1). Vergelijk meerdere makelaarsoffertes

Alles begint met het aanvragen van maatwerk makelaarsoffertes. Cijfers liegen niet en in een offerte kunt u deze op uw gemak met elkaar vergelijken. Zo ontdekt u bijvoorbeeld dat de ene makelaar aanzienlijk goedkoper is dan de andere.

Het voordeel van offertes vergelijken, is dat de verkoopmakelaars weten dat ze met elkaar concurreren. Hierdoor doen ze hun best om u het meest aantrekkelijke aanbod voor te schotelen en profiteert u als verkoper van scherpere makelaarstarieven en een aanbod op maat.

2). Maak kennis met meerdere verkoopmakelaars

Uiteraard kiest u een verkoopmakelaar niet alleen op kosten, maar ook op kwaliteit. Na ontvangst van de offertes is het daarom raadzaam om op ervaringen van andere verkopers te lezen. Springt een bepaalde makelaar eruit met vele positieve reviews? Dan heeft hij een streepje voor.

De verkoop van uw huis gaat om grote geldbedragen en daarom wilt u de makelaar die u kiest eerst in de ogen kunnen kijken. Na het selecteren van de beste offertes, adviseren we dan ook om de bijbehorende makelaars uit te nodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan huis.

3). Profiteer van een gratis waardebepaling en verkoopadvies

Het aanvragen van makelaarsoffertes is via VerkoopmakelaarOffertes.nl volledig kosteloos. Dat geldt ook voor het hieruit voortvloeiende kennismakingsgesprek bij u thuis. Standaard hierbij inbegrepen zijn een gratis en vrijblijvende waardebepaling van uw woning en verkoopadvies op maat.

Hiermee slaat u meerdere vliegen in één klap. U ontdekt met welke makelaar u de beste persoonlijke klik heeft en krijgt tegelijkertijd inzicht in de taxaties en verkoopstrategieën van de verschillende kandidaten. Hierna kiest u simpelweg de verkoopmakelaar waarvan het totaalplaatje u aanspreekt.

Hoe kies ik een verkoopmakelaar? Vergelijk nu!

Het kiezen van een verkoopmakelaar begint met het aanvragen van offertes. Doet u dat afzonderlijk bij elk makelaarskantoor in uw regio, dan gaan hier veel tijd en moeite mee gepaard. Aanzienlijk sneller en makkelijker is daarom online vergelijken via VerkoopmakelaarOffertes.nl.

Wij hebben de beste makelaars in uw regio reeds voor u voorgeselecteerd. Op basis van uw specifieke situatie en wensen koppelen wij u aan de meest geschikte partijen. U ontvangt gratis en vrijblijvend offertes, indien gewenst opgevolgd door verkoopadvies en een waardebepaling aan huis.

Wilt u snel en eenvoudig een verkoopmakelaar kiezen om uw huis zo winstgevend mogelijk te verkopen? Begin met vergelijken door uw gegevens en voorkeuren op te geven en ontvang op korte termijn een maatwerk voorstel van makelaars in uw regio.