Gratis waardebepaling aanvragen

Schakel direct een ervaren makelaar in

Duidelijkheid én zekerheid over de waarde van uw huis. Volledig gratis en vrijblijvend.

Wanneer een waardebepaling?

Als u overweegt om uw huis te verkopen, dan is een waardebepaling het juiste startpunt. Door middel van een gratis waardebepaling weet u wat uw huidige woning waard is én wat de woning realistisch gezien moet opleveren bij verkoop in de huidige tijd. Tevens levert de waardebepaling (indien gewenst) inzichten op in de verbeterpunten van de woning: welke verbeteringen zouden de verkoopwaarde nog kunnen verhogen?

Hoe werkt het?

Wij maken het aanvragen van een waardebepaling eenvoudig. U vult eenmalig uw huidige adresgegevens en situatie in. Vervolgens neemt een ervaren, lokale makelaar contact met u op om een afspraak in te plannen. De afspraak kan meestal al op zeer korte termijn ingepland worden, zodat u direct nauwkeurige duidelijkheid krijgt over de marktwaarde van uw woning. De waardebepaling zelf duurt ongeveer 30 minuten.

Verschil tussen een waardebepaling en taxatie

Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. Een waardebepaling is een nauwkeurige indicatie van de verkoopwaarde van de woning, uitgevoerd door een ervaren verkoopmakelaar. Een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur, met als doel een officieel taxatierapport voor (bijvoorbeeld) het oversluiten van een hypotheek. Overweegt u verkoop van de woning, dan is een waardebepaling de juiste keuze.

Gratis en vrijblijvend

De waardebepaling is gratis, omdat de makelaar hiermee direct zijn / haar expertise kan tonen: u krijgt duidelijkheid over de huidige waarde van de woning en inzicht in manieren om de woningwaarde te verhogen. Mocht u de woning willen verkopen, dan hoopt de makelaar u daar uiteraard bij te mogen helpen. Na de waardebepaling bent u hoe dan ook nergens toe verplicht (volledig vrijblijvend).

De makelaar vertelt u wat de woning nu waard is. Handig als u twijfelt over verkoop van de woning.

Veelgestelde vragen

Wat is een gratis waardebepaling?

Een waardebepaling is het vaststellen van de huidige marktwaarde van een woning door een verkoopmakelaar. De makelaar inventariseert de woning en vertelt wat de woning momenteel waard is en op welke manier een zo hoog mogelijke verkoopwaarde bereikt kan worden. De waardebepaling is gratis en vrijblijvend.

Waardebepaling aanvragen

Wat komt er aan bod bij een gratis waardebepaling?

Bij een gratis waardebepaling loopt de makelaar met u door de woning. De woning wordt geïnventariseerd op basis van de huidige waarde én potentiële waarde. Dat wil zeggen dat de makelaar ook kijkt welke woningverbeteringen de waarde van de woning zouden kunnen verhogen. Tevens bespreekt de makelaar met u hoe u een zo hoog mogelijke verkoopprijs zou kunnen behalen in de huidige tijd.

De waardebepaling duurt ongeveer 30 minuten. In die tijd analyseert en bespreekt de makelaar de volledige woning met u, inclusief de huidige marktwaarde en de haalbare verkoopwaarde.

Waardebepaling aanvragen

Is een gratis waardebepaling hetzelfde als een taxatie?

Nee, een waardebepaling en taxatie zijn niet hetzelfde. Een gratis waardebepaling wordt door een verkoopmakelaar uitgevoerd en is gericht op het vaststellen van de verkoopwaarde van een woning (een indicatie). Een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur en heeft als doel het opstellen van een formeel taxatierapport. Een dergelijk taxatierapport is bijvoorbeeld nodig zijn bij het oversluiten van een hypotheek. Mocht u overwegen de woning te verkopen, dan is een gratis waardebepaling altijd het beste startpunt.

Vraag een waardebepaling aan

Wat is de verkoopwaarde van mijn huis?

De verkoopwaarde van uw huis is afhankelijk van meerdere factoren: het aantal vierkante meters, de staat van de woning, recente verkoopprijzen van (vergelijkbare) woningen in uw omgeving en de algehele staat van de huizenmarkt. Al deze factoren worden bij een gratis waardebepaling door de verkoopmakelaar meegenomen bij het vaststellen van de huidige verkoopwaarde van de woning.

Vraag een waardebepaling aan

Wanneer is een gratis waardebepaling een goed idee?

Er zijn diverse situaties waarin een gratis waardebepaling aanvragen een goed idee is, onder andere: u overweegt de woning te verkopen, u wilt weten wat uw overwaarde is om te kunnen bepalen welke woningen u op dit moment kunt kopen, u wilt weten hoe uw woning nu in de markt ligt en op welke termijn verkoop haalbaar zou zijn.

Vraag een waardebepaling aan

Waarom is de waardebepaling gratis?

Een waardebepaling via VerkoopmakelaarOffertes.nl is altijd gratis én volledig vrijblijvend. Wij hebben een bestand samengesteld van 350 makelaars die bereid zijn een waardebepaling gratis uit te voeren in het kader van mogelijke verkoop van de woning. De makelaar neemt de tijd om u een goed en volledig beeld te geven van de waarde van uw woning in de huidige tijd. Onze aangesloten voeren de waardebepaling gratis uit, omdat zij hiermee direct aan u hun expertise kunnen aantonen. Mocht u besluiten de woning daadwerkelijk te willen verkopen, dan hoopt de makelaar dat u voor hem/haar zult kiezen als verkoopmakelaar. De waardebepaling is hoe dan ook volledig gratis en vrijblijvend, waardoor u nergens toe verplicht bent.

Vraag een waardebepaling aan

Welke makelaar voert de gratis waardebepaling uit?

Nadat wij uw aanvraag voor een gratis waardebepaling ontvangen hebben, matchen wij uw wensen en locatie met een ervaren, lokale makelaar binnen ons bestand. Deze makelaar neemt vervolgens contact met u op voor het plannen van de waardebepaling. Mocht u een specifieke voorkeur hebben voor een makelaar, dan kunt u dat aangeven en houden wij daar rekening mee.

Direct een waardebepaling aanvragen