Huis verkopen Woningwaarde verhogen Direct regelen

Kan ik een gratis waardebepaling van mijn huis krijgen?

Auteur:
05-08-2021 (laatst bijgewerkt: 15-06-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Soms is er een noodzaak om te verhuizen, bijvoorbeeld door een nieuwe baan in een andere provincie of omdat u gaat scheiden. In andere gevallen is er geen noodzaak om te verhuizen, maar zou u daar wel voor openstaan als uw huis een noemenswaardig bedrag zou opleveren bij verkoop. Alleen: wat is uw huis waard en wat zou uw huis opleveren bij verkoop?

Een verkoopmakelaar kan u dat vertellen door een gratis waardebepaling van uw huis uit te voeren. Deze waardebepaling is gratis, omdat de waardebepaling gezien kan worden als de intake voor een aanstaande verkoop.

Gratis waardebepaling aanvragen

Wat gebeurt er bij een gratis waardebepaling van mijn huis?

Bij een waardebepaling van uw woning komt een makelaar bij u thuis. De makelaar neemt samen met u de woning als geheel door. Vervolgens vertelt de makelaar wat de marktwaarde van uw huis is, en welke verkoopprijs reëel zou zijn bij daadwerkelijke verkoop.

Deze bedragen zijn niet officieel (omdat u geen taxatierapport krijgt), maar de bedragen zijn wel overeenkomstig met de bedragen die bij een formele taxatie zouden worden vastgesteld. Zodoende krijgt u een realistisch beeld van de huidige woningwaarde en een reëel verwachtingspatroon van wat de woning zou opleveren bij verkoop.

Wat doet de makelaar nog meer?

Bij een gratis waardebepaling geeft de makelaar u ook tips over manieren waarop u de waarde van uw woning kunt vermeerderen, bijvoorbeeld door het aanpakken van achterstallig onderhoud.

De makelaar geeft u inzicht in wat u eventueel zou kunnen aanpakken voor mogelijke verkoop van de woning. Op deze manier helpt een gratis waardebepaling van uw woning u ook voor te bereiden op het verkooptraject.

De makelaar informeert u tevens wat het zou kosten om de woning via die makelaar te koop te zetten, en hoe zij te werk zouden gaan. Zo heeft u direct -gratis en vrijblijvend- een volledig beeld van alles wat u moet weten als u zich aan het oriënteren bent op de vraag of u wel of niet uw huis zal gaan verkopen.

Een gratis waardebepaling is geen formele taxatie

Belangrijk is dat een gratis waardebepaling geen officiële taxatie is. Dat wil zeggen: u krijgt geen taxatierapport met een waarde die zwart op wit staat. Een taxatierapport kan bijvoorbeeld nodig zijn voor het verkrijgen, verlengen of aanpassen van een hypotheek.

Als u daadwerkelijk een taxatierapport nodig hebt, dan zal een gratis waardebepaling van de woning niet volstaan. Een gratis waardebepaling is alleen zinvol voor woningeigenaren die overwegen om hun huis te verkopen, en die zich daar gratis en vrijblijvend op willen oriënteren.

Hoe vind ik een makelaar die een gratis waardebepaling wil doen?

Niet iedere makelaar is bereid om een gratis waardebepaling te doen. Het vereist zodoende het vinden van de juiste makelaar. Wij maken dat eenvoudig door alleen makelaars te selecteren die daadwerkelijk bereid zijn om een gratis waardebepaling te doen.

U vult eenmalig uw gegevens in en wordt binnen 24 uur benaderd door een lokale makelaar die een gratis en vrijblijvende waardebepaling wil uitvoeren.

Wilt u een gratis waardebepaling én weten wat diverse makelaars zouden rekenen voor de verkoop van uw huis?

VerkoopmakelaarOffertes.nl maakt het u gemakkelijk als u wilt weten waar (A) makelaars uw woning op inschatten qua waarde, en (B) wat makelaars zouden rekenen voor de verkoop van uw woning. Zo weet u direct wat uw huis waard is en zou opbrengen bij verkoop volgens meerdere makelaars, én weet u ook direct welke tarieven makelaars zouden rekenen voor het verkopen van uw huis.

Binnen één offerte-aanvraag krijgt u antwoord op uw vragen, zonder verdere verplichtingen. Als u makelaars vergelijkt via VerkoopmakelaarOffertes.nl, geeft u via het vergelijkingsformulier uw voorkeuren en wensen aan. Uw aanvraag wordt gekoppeld aan een aantal geschikte verkoopmakelaars in uw gemeente.

Vanaf dat punt wordt u zorgvuldig geïnformeerd over de verkoopwaarde en verkoopkansen van uw woning, én krijgt u duidelijkheid over de kosten per makelaar, zodat u niet een onnodig dure makelaar inschakelt.

Veelgestelde vragen in het kort

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Een gratis waardebepaling is geschikt voor mensen die hun woning (mogelijk) willen verkopen. Een waardebepaling geeft inzicht in de verkoopwaarde van een woning. Echter, je krijgt geen officieel rapport. Bij een taxatierapport krijg je wel een daadwerkelijk rapport (bijvoorbeeld voor het aanpassen van de hypotheek of scheiding). Een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur en kost geld (gemiddeld tussen de 500,- euro en 700,- euro).

Waarom is een waardebepaling gratis via VerkoopmakelaarOffertes.nl?

Wij selecteren alleen verkoopmakelaars die bereid zijn om een gratis waardebepaling uit te voeren. Niet iedere makelaar is daar namelijk toe bereid. Om die reden hebben wij al een voorselectie gemaakt. Als u een gratis waardebepaling aanvraagt, dan neemt er op korte termijn een lokale makelaar op die bereid is om de verkoopwaarde van uw woning te komen inschatten (zonder kosten).

Zit ik ergens aan vast na een waardebepaling?

Nee, u zit nergens aan vast. De waardebepaling is kosteloos en zonder enige verdere verbintenis. Daar staat tegenover dat u geen formeel rapport krijgt van de makelaar. U heeft na de waardebepaling alleen een goed beeld van de huidige verkoopwaarde en de manier waarop de makelaar de eventuele verkoop zou aanpakken.