Huis verkopen Makelaars in de buurt vergelijken Kiezen voor een NVM-makelaar

Waar kan ik NVM-makelaars vergelijken?

Auteur:
10-08-2021 (laatst bijgewerkt: 03-10-2021)
Leestijd: 2-3 minuten

U heeft de knoop eindelijk doorgehakt: u gaat uw huis verkopen. Het betekent het begin van een spannende periode. Een verhuizing naar uw droomwoning hangt mede af van de snelheid waarmee u uw huidige woning verkoopt. En natuurlijk van de verkoopprijs die uw NVM-makelaar onderhandelt. Het is daarom verstandig om vooraf verschillende NVM-makelaars met elkaar te vergelijken. Zo weet u exact hoe hoog de makelaarstarieven zijn en kiest u voor kwaliteit.

NVM-makelaars online vergelijken op kwaliteit

Een goede verkoopmakelaar verdient zichzelf in veel gevallen terug. Aan de kwaliteit van een makelaar wilt u daarom liever geen concessies doen. Het kiezen van een NVM-makelaar ligt dan voor de hand. De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen) is de grootste brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in Nederland en stelt hoge eisen aan de kennis en expertise van zijn leden.

Elke NVM-makelaar is geregistreerd in een kwaliteitsregister en staat daarmee garant voor kwaliteit. Toch bestaan er tussen NVM-makelaars wel degelijk individuele verschillen. Wilt u ze snel vergelijken? Een handige truc is om de beoordelingen van de makelaar op Funda te controleren. Op deze online huizenaanbodsite hebben veel makelaars een eigen kantoorpagina met beoordelingen van klanten.

NVM-makelaars vergelijken op hun kosten en makelaarscourtage

Bovengenoemde methode voldoet helaas niet om NVM-makelaars in alle opzichten met elkaar te vergelijken. U krijgt weliswaar een beeld van verschillen in kwaliteit, maar andere aspecten zoals werkwijze en kosten blijven onbelicht. En dat zijn nu net doorslaggevende factoren waar u uw keuze voor een verkoopmakelaar op baseert.

Laten we de verschillen in makelaarstarieven tussen NVM-makelaars als voorbeeld nemen. De ene makelaar werkt puur op basis van makelaarscourtage (een percentage van de verkoopprijs van uw woning), terwijl de ander ook bijkomende kosten zoals opstartkosten in rekening brengt. Het inzien van de makelaarsofferte is dan ook nodig om te weten wat de verkoopmakelaar u kost.

Makelaarstarieven van NVM-makelaars vergelijken? Ontvang direct een offerte

Dit is de reden dat wij gestart zijn met VerkoopmakelaarOffertes.nl. Via ons platform bieden wij u de mogelijkheid de offertes van verschillende NVM-makelaars met elkaar te vergelijken, zodat u een compleet beeld krijgt van de verschillen in zowel kwaliteit als kosten. De kans dat u een makelaar kiest die zorgt voor een snelle en succesvolle verkoop neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Hoe het werkt? Ga naar onze pagina om NVM-makelaars met elkaar te vergelijken. Geef uw voorkeuren op in het getoonde formulier en op basis hiervan selecteren wij vier lokale makelaars die goed bij u passen. U ontvangt van elke makelaar gratis en vrijblijvend een offerte op maat. Vergelijken was nog nooit zo makkelijk!