Huis verkopen Woningwaarde verhogen Goed beginpunt

Wat is mijn huis waard?

Auteur:
05-08-2021 (laatst bijgewerkt: 03-10-2021)
Leestijd: 2-3 minuten

U heeft uw oog laten vallen op een andere woning. Die voldoet aan al uw wensen, maar er hangt wel een hoog prijskaartje aan. Is het kopen van dit huis haalbaar? Dat hangt onder meer af van de verkoopprijs van uw huidige woning. Maar wat is die eigenlijk waard?

Er zijn verschillende manieren om de waarde van uw huis te achterhalen. In dit artikel lichten we ze toe.

Kan ik zelf de waarde van mijn huis berekenen?

Veel mensen willen in eerste instantie zelf berekenen wat hun huis waard is. Ze baseren zich hierbij op de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van de woning. Ook u kunt dit doen door de WOZ-waarde van uw huis te vergelijken met de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Deze prijzen zijn eenvoudig terug te vinden in het Kadaster.

Helaas is dit geen betrouwbare methode om te achterhalen wat uw huis waard is. De WOZ-waarde is een generieke inschatting die geen rekening houdt met de specifieke kenmerken van uw woning. Heeft u de badkamer onlangs geheel vernieuwd? Of is er op zolder juist sprake van achterstallig onderhoud? Dit zijn allemaal factoren die de WOZ-waarde niet reflecteert.

Wat is mijn huis waard: laat het gratis berekenen

Wilt u een betrouwbare inschatting van de waarde van uw huis? Dan adviseren we een gratis waardebepaling te laten uitvoeren. Een lokale makelaar komt dan vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend bezoek. Na een rondgang door uw woning vertelt hij u exact wat het huis waard is. Een gratis waardebepaling kunt u aanvragen via de website Gratis-Waardebepaling-Huis.nl.

Wat maakt een gratis waardebepaling nu zo effectief? Allereerst wordt de bepaling uitgevoerd door een ervaren specialist. Een lokale makelaar werkt dagelijks met vergelijkbare woningen bij u in de buurt en kent daarom de hoogte van een marktconform bedrag. Hij neemt de unieke kenmerken van uw woning mee in zijn inschatting en houdt hierbij ook rekening met de actuele vraag in de markt.

Hoeveel is mijn huis waard bij verkoop?

Heeft u nog geen nieuwe woning op het oog, maar wilt u uw huidige huis sowieso verkopen? Dan is het indienen van een offerteaanvraag via deze website de beste optie. Wij sturen u dan gratis offertes van vier erkende makelaars bij u in de regio. U slaat hiermee twee vliegen in één klap: u kunt vrijblijvend makelaarstarieven vergelijken én hoort van meerdere experts wat uw huis waard is.

Bij VerkoopmakelaarOffertes.nl maken wij het aanvragen van makelaarsoffertes zeer eenvoudig. U vult eenmalig uw postcode en wensen in zodat wij u kunnen koppelen aan de beste verkoopmakelaars op basis van uw huidige situatie. Probeer het direct en achterhaal vrijblijvend wat uw huis nu werkelijk waard is. Klik hier voor een gratis offerteaanvraag.