Huis verkopen Je huis op Funda zetten Uitleg Funda-advertenties

Adverteren op Funda: dit moet u weten

Auteur:
05-02-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Adverteren op Funda is tegenwoordig standaard bij de verkoop van een huis. Woningwebsite Funda is de grootste en meest bekende website waarop woningen worden aangeboden. Adverteren op Funda brengt kosten met zich mee, maar kan u wel veel bezichtigingen opleveren. Door slim te adverteren op Funda kunt u uw woning snel verkopen, voor een goede prijs

U heeft een aantal opties als u wilt adverteren op Funda. Die bespreken wij hieronder. Daarnaast bestaat er nog een aantal alternatieven voor Funda. Denk aan social media of woningwebsite Jaap.nl. Dit zijn goede opties als u niet wilt betalen voor adverteren op Funda, of als u uw woning zelf wilt promoten. Uw huis zelf op Funda plaatsen is tot op heden niet mogelijk.

Uw woning op Funda zetten

Als u graag wilt adverteren op Funda moet u een NVM-makelaar inschakelen. Alleen NVM-makelaars hebben toegang tot Funda. Het is dus niet mogelijk uw huis zelf op Funda te plaatsen. Een NVM-makelaar rekent vaak een standaardtarief voor zijn of haar diensten. Meestal neemt u een pakket af, waarbij de makelaar het complete verkoopproces begeleidt.

Wilt u toch zelf uw woning verkopen, maar deze door een NVM-makelaar op Funda laten zetten? Informeer dan naar de mogelijkheden. Afhankelijk van uw opties – daarover leest u hieronder meer – betaalt u gemiddeld €250 voor een plaatsing waarbij professionele foto’s worden gemaakt. U beschikt dan over een basisplaatsing. U bepaalt in overleg met de makelaar hoe lang uw advertentie online blijft staan.

Verkoopkansen vergroten met Funda

Met een basisadvertentie benut u lang niet alle mogelijkheden van adverteren op Funda. Funda biedt een aantal opties waarmee u meer aandacht trekt. Denk aan:

Met een Funda toppositie – die wel extra kosten met zich meebrengt - komt uw woning bovenaan een pagina te staan als deze relevant is voor de zoekopdracht. Een Funda Blikvanger, ook tegen meerprijs, staat in de gewone resultatenlijst, met aanbeveling. Zo springt u woning er echt uit bij het adverteren op Funda. Het verschilt per makelaar hoeveel extra Funda kosten er bij een Funda toppositie of Blikvanger komen kijken. Reken op zo’n €100 tot €200 meer.

Alternatieven voor Funda

Liever niet betalen voor Funda? Of wilt u uw woning zelf online promoten? Dan zult u moeten uitwijken naar alternatieven. U kunt (uw eigen) social media hiervoor inzetten of adverteren op Jaap.nl, Huizenzoeker of Marktplaats.

Als u de verkoop in eigen beheer doet, moet u er rekening mee houden dat u ook de foto’s en de plattegrond voor de advertentie zelf moet regelen. Wanneer u kiest voor adverteren op Funda via een NVM-makelaar, biedt deze aan om dit voor u te doen. De keuze is uiteraard aan u.

Zelf regelen of makelaar inschakelen?

Adverteren op Funda doet u dus altijd via een makelaar. Dat kan problemen geven als u uw woning wilt verkopen zonder makelaar. U kunt uw huis namelijk niet zelf op Funda plaatsen. Er zijn alternatieven waarop u zelf, gratis kunt adverteren. Funda is echter de bekendste woningwebsite in Nederland. U vergroot uw kansen op een goede verkoop door te adverteren op Funda.

Wilt u weten welke NVM-makelaar u kan helpen met een advertentie op Funda? Vergelijk dan lokale full-service makelaars in uw regio met elkaar om de beste keuze te maken.

Veelgestelde vragen in het kort

Welke kosten rekent Funda voor een standaardplaatsing?

Voor een basisplaatsing hoeft de makelaar geen kosten aan Funda te betalen. De makelaar kan echter wel 'handelingskosten' in rekening brengen voor de plaatsing zelf.

Ik wil op Funda adverteren met een toppositie. Wat zijn de kosten?

Adverteren met een Funda-toppositie brengt meer kosten met zich mee. Reken op €100 tot €200 extra. Of dat het geld waard is, is afhankelijk van uw woonlocatie en verkoopdoelen. Laat u daarom altijd adviseren door een makelaar.

Ik wil mijn huis zelf op Funda plaatsen. Kan dat?

Het is helaas niet mogelijk uw huis zelf op Funda te plaatsen. Alleen een makelaar kan dit voor u doen. De tarieven die makelaars hiervoor rekenen verschillen. Daarom is het slim om makelaars te vergelijken.