Huis verkopen Je huis op Funda zetten Uitleg Funda-kosten

Wat zijn de kosten van je huis op Funda zetten?

Auteur:
22-01-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Funda is de bekendste woningwebsite van Nederland. Als u uw woning wilt verkopen is het daarom slim uw huis op deze website te laten zetten. Maar welke kosten zijn er verbonden aan een plaatsing op Funda? En kunt u dit zelf?

Op dit moment is het niet mogelijk om als particulier uw woning zelf op Funda te plaatsen. U heeft hiervoor altijd een makelaar nodig die toegang heeft tot Funda. De makelaar zal vervolgens de kosten voor Funda aan u doorberekenen. De makelaar is namelijk zelf ook kosten kwijt aan een plaatsing op Funda.

Uw woning op Funda

Als u precies wilt weten welke kosten u via de makelaar kwijt bent aan Funda, zult u dit met uw makelaar moeten bespreken. Uw makelaar kan namelijk kiezen voor een sobere plaatsing of een opvallende plaatsing die zichtbaar is in meerdere regio’s. Houd in elk geval rekening met minimaal €100 voor een eenvoudige advertentie.

Breidt u uit met een 360 graden plattegrond, meer foto’s of een opvallende advertentie? Dan moet u wellicht €400 of meer betalen. Een goede makelaar bepaalt altijd in overleg met u wat de beste keuze is. U heeft dus altijd controle over de kosten die u maakt voor Funda.

Zelf uw woning online zetten

Helaas is het dus niet mogelijk uw woning zelf op Funda te zetten. U kunt er wel voor kiezen uw huis op andere woningwebsites te plaatsen. Funda is echter de bekendste website, dus u profiteert er altijd van als uw huis wél op Funda te zien is.

Wilt u de kosten voor het plaatsen van uw woning op Funda door een makelaar niet betalen? Dan kunt u zelf uw woning via social media onder de aandacht brengen, of op een concurrent van Funda zoals Jaap.nl. Hier betaalt u geen of minder kosten dan bij een plaatsing op Funda.

De goedkoopste makelaar vinden

Omdat u een makelaar nodig heeft om uw woning op Funda te laten zetten, zult u altijd makelaarskosten moeten betalen als u uw woning op Funda wilt laten zien. Er zijn maar weinig makelaars die alleen de plaatsing van Funda voor u doen. Meestal neemt u een compleet pakket af, waarbij de makelaar uw woning verkoopt.

Toch zijn er manieren om de goedkoopste makelaar te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een NVM makelaar. Funda is opgericht door de NVM, waardoor makelaars die bij deze branchevereniging zijn aangesloten minder kosten voor Funda betalen.

Wilt u weten welke lokale makelaar het voordeligst is? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend makelaars bij u in de buurt op onze Verkoopmakelaars Vergelijken Pagina.

Veelgestelde vragen in het kort

Hoe hoog zijn de kosten voor Funda als ik kies voor een basisplaatsing?

Hoe hoog de kosten voor Funda zijn als u kiest voor een basisplaatsing hangt af van uw makelaar, maar reken op circa €50 bij een NVM makelaar tot €100 bij andere makelaars.

Wat kost een NVM makelaar?

Wat een NVM makelaar kost hangt af van de makelaar en uw situatie. Er zijn geen vaste tarieven voor NVM makelaars. Onderhandelen is vaak wel mogelijk.

Kun je je huis zelf op Funda plaatsen?

Nee, u kunt uw huis helaas niet zelf op Funda plaatsen. Uw makelaar kan dit voor u doen. Deze zal de kosten voor de plaatsing op Funda wel aan u doorberekenen.