Huis verkopen Je huis op Funda zetten Is Funda Compleet de meerprijs waard?

Wat zijn de kosten voor Funda Compleet?

Auteur:
30-05-2022 (laatst bijgewerkt: 08-06-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

De meeste woningen worden op Funda geplaatst met een basisvermelding. Dat betekent dat alle details over de woning en foto’s zichtbaar zijn. Uw woning valt echter niet ‘extra’ op, tenzij u kiest voor een opvallende advertentie. Een Funda Compleet plaatsing is daar een voorbeeld van.

De kosten van een Funda Compleet plaatsing zijn afhankelijk van uw makelaar. U moet wel altijd een NVM-makelaar in de arm nemen als u uw woning op Funda wilt laten zetten. Uw NVM-makelaar kan samen met u kijken of de kosten van een Funda Compleet plaatsing opwegen tegen de voordelen van een dergelijke advertentie.

Verschil met een basisplaatsing op Funda

De kosten van een Funda Compleet plaatsing zijn iets hoger dan die van een basisplaatsing. Er komen namelijk een video en 360 graden foto’s bij als u kiest voor een Funda Compleet plaatsing. Hiermee krijgen woningzoekenden een nog betere indruk van uw woning.

Vraagt u zich af of de extra kosten van een Funda Compleet plaatsing het waard zijn? Woningen met een basisplaatsing worden gemiddeld 2,8% boven de geschatte woningwaarde verkocht. Bij een Funda Compleet plaatsing ligt dit percentage gemiddeld op 3,3%. In de praktijk levert dit al snel duizenden euro’s op. Hierdoor is de kans reëel dat u de kosten van een Funda Compleet plaatsing terugverdient.

Hoeveel kost een basisplaatsing op Funda?

Uw NVM-makelaar is zelf, los van abonnementskosten, niets kwijt aan een basisplaatsing op Funda. Uw makelaar kan wel administratiekosten in rekening brengen. Bij een Funda Compleet plaatsing kunnen de kosten hoger uitkomen.

De kosten voor een Funda basisplaatsing zijn vaak inbegrepen bij de totale makelaarskosten als u een pakket afneemt. Natuurlijk kunt u bij uw makelaar navragen of de kosten voor een Funda Compleet plaatsing hier ook bij zijn inbegrepen. Wilt u ook gebruik maken van een Funda toppositie of een Blikvanger? Dan zijn daar mogelijk ook extra kosten aan verbonden.

Kosten Funda Compleet plaatsing voorkomen

Een basisplaatsing op Funda is zelden helemaal gratis. Dat geldt zeker voor een Funda Compleet advertentie. Wilt u liever wel gratis adverteren? Dan zijn er gelukkig voldoende alternatieven voor een Funda basisplaatsing. U bespaart kosten door te kiezen voor een gratis woningwebsite zoals Huizenzoeker.nl of Jaap.nl.

Toch kan een Funda Compleet plaatsing nét dat zetje geven aan de verkoop van uw woning. Staat uw woning al een tijd te koop? Dan is een Funda basisplaatsing opwaarderen naar een Funda Compleet plaatsing wellicht een goed idee. Uw verkoopmakelaar kan u hierover adviseren. Nog geen verkoopmakelaar gevonden? Vind de beste makelaar in uw regio door lokale verkoopmakelaars te vergelijken.

Veelgestelde vragen in het kort

Is een basisplaatsing op Funda voldoende om mijn huis te verkopen?

In de regel is een basisplaatsing op Funda voldoende om uw woning te verkopen. Als u een nog snellere of winstgevender verkoop wilt, kan het wel de moeite waard zijn te kiezen voor een Funda Compleet advertentie.

Wat zijn de kosten van een Funda basisplaatsing?

Een Funda basisplaatsing is vaak inbegrepen bij een totaalpakket van de NVM-makelaar. Los kan een Funda basisplaatsing al snel €100 of meer kosten.

Wat is de beste dag om je huis op Funda te zetten?

In principe is er geen beste dag om uw huis op Funda te zetten. Meestal werkt een advertentie in het voorjaar goed, maar u kunt op elk moment van het jaar besluiten uw woning te verkopen.