Huis verkopen Je huis op Funda zetten Zonder makelaar huis op Funda plaatsen

Als particulier op Funda: kan dat?

Auteur:
14-07-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Doet u het liefst alles zelf? Dan neemt u ook de verkoop van uw woning voor eigen rekening. Tegenwoordig is dat goed mogelijk. Toch zijn er enkele stappen in het verkoopproces waarbij u een professional nodig heeft. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om als particulier op Funda te adverteren.

Alleen NVM-makelaars kunnen een advertentie op Funda plaatsen. Zelf uw huis verkopen is dus mogelijk, maar als u als particulier op Funda wilt adverteren zult u voor deze stap een NVM-makelaar moeten inschakelen. Dat brengt meer kosten met zich mee, maar een verkoopmakelaar kan u ook veel opleveren. Denk aan een snelle verkoop voor een goede prijs.

Zelf een woning op Funda plaatsen

Omdat zelf een woning op Funda plaatsen niet mogelijk is, moet u als particulier op Funda een NVM-makelaar zoeken. Hierbij heeft u ruwweg twee opties: u zoekt een voordelige internetmakelaar die aangesloten is bij de NVM. U zorgt zelf voor een advertentie en fotomateriaal, waarna uw makelaar deze online zet. Ook de plattegrond moet u zelf (laten) tekenen.

Wilt u als particulier op Funda alles uit Funda halen? Dan is het de moeite waard een full-service makelaar in de arm te nemen. Uw NVM-makelaar helpt u dan bij het opstellen van uw advertentie en regelt alle andere zaken rondom de verkoop. Deze optie is wel aanzienlijk duurder dan uw woning zelf verkopen.

Vaak betaalt een full-service makelaar zichzelf snel terug omdat deze het beste verkoopresultaat weet te bereiken. Deze weet bijvoorbeeld ook wat de beste dag is om uw huis op Funda te zetten. Op Funda adverteren zonder makelaar is helaas niet mogelijk. Wilt u zonder makelaar of zonder Funda uw huis verkopen? Dan moet u uitwijken naar een gratis alternatief.

Is adverteren op Funda nodig om je huis te verkopen?

Natuurlijk is Funda geen must om uw woning te verkopen. Er zijn veel mensen die kiezen voor een alternatief, zoals social media, Huizenzoeker.nl of Jaap.nl. Dat kunt u bijvoorbeeld doen als u niet op Funda terecht kunt zonder makelaar. Deze websites hebben wel een minder groot bereik dan Funda.

Wilt u toch via Funda uw huis verkopen? Dan is het aan te raden een goede NVM-verkoopmakelaar in de arm te nemen. Uw verkoopmakelaar zorgt ervoor dat u als particulier het beste uit Funda haalt. De beste NVM-makelaar vindt u door verkoopmakelaars te vergelijken.

Veelgestelde vragen in het kort

Kun je op Funda adverteren zonder makelaar?

Nee, het is niet mogelijk op Funda te adverteren zonder makelaar. Hiervoor heeft u altijd een NVM-makelaar nodig.

Wat is de beste dag om een huis op Funda te zetten?

Er is geen specifieke, beste dag om een huis op Funda te zetten. Wel werkt het goed om uw huis in het voorjaar aan te bieden. Uw makelaar kan u helpen het beste verkoopmoment te bepalen.

Heb je Funda echt nodig om je huis te verkopen?

Nee, u heeft Funda niet nodig om uw huis te verkopen. U kunt ook gebruik maken van uw eigen netwerk, social media of gratis alternatieven voor Funda.