Huis verkopen Je huis op Funda zetten Toegang tot het grootste huizenplatform van Nederland

Kun je op Funda adverteren zonder makelaar?

Auteur:
28-03-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Sommige verkopers kiezen ervoor het verkoopproces te doorlopen zonder makelaar. Zij willen de verkoop graag zelf regelen, omdat dit scheelt in de makelaarskosten. Geldt dit voor u, maar wilt u wel online adverteren? Dat kan, maar lang niet elk platform is toegankelijk voor particulieren.

Het is bijvoorbeeld alleen mogelijk te adverteren op Funda via een NVM-makelaar. Op Funda adverteren zonder makelaar is dus geen optie. Gelukkig zijn er diverse alternatieven en kunt u alsnog een makelaar inschakelen om uw Funda-advertentie te plaatsen.

Toch adverteren op Funda

Stel, u wilt besparen op makelaarskosten en u bent voornemens de verkoop helemaal zelf te doen. In dat geval kunt u toch adverteren op Funda door een NVM-makelaar te benaderen. Sommige NVM-makelaars bieden de mogelijkheid alleen de Funda-advertentie voor u in orde te maken. U hoeft dan geen compleet pakket af te nemen.

Op Funda adverteren zonder makelaar is gewoonweg niet mogelijk. Wilt u uw woning verkopen zonder makelaar, en per se adverteren op Funda? Zoek dan een NVM-makelaar die uw Funda-advertentie kan plaatsen. U betaalt de makelaar hier uiteraard wel voor.

Gratis alternatieven

Liever op alternatieven voor Funda adverteren zonder makelaar? Dan heeft u tegenwoordig veel opties. U kunt uw woning bijvoorbeeld aanbieden op vbo.nl, Huizenzoeker.nl of Jaap.nl. Deze platformen zijn toegankelijk voor iedereen, dus ook voor verkopers die geen makelaar in willen schakelen.

Deze woningwebsites zijn prima alternatieven als u eigenlijk op Funda wilt adverteren, maar zonder makelaar werkt. Toch op Funda adverteren, zonder makelaar? Dan moet u een NVM-makelaar vinden die dit voor u wil regelen.

Voordelen van een makelaar

Het kan gebeuren dat u twijfelt over adverteren op Funda, of over een aanpak zonder makelaar. In dat geval loont het om eens te kijken naar de mogelijkheden die een lokale full-service makelaar biedt. Uiteraard betaalt u meer makelaarskosten als u een makelaar inschakelt, maar de makelaar kan ook veel voor u betekenen.

Vaak verdient een verkoopmakelaar zichzelf direct terug. Hij of zij kent de markt en kan u uitstekend helpen bij het onderhandelen. Zoek daarom nu de ideale full-service makelaar bij u in de buurt door op de knop onderaan dit artikel te klikken.

Veelgestelde vragen in het kort

Hoe kan ik mijn huis zelf op Funda plaatsen?

Het is tot op heden niet mogelijk zelf uw huis op Funda te plaatsen. Gebruik een (gratis) alternatief of benader een NVM-makelaar die uw woning kan plaatsen.

Met welke Funda kosten moet ik rekening houden?

Hoeveel een makelaar rekent voor een plaatsing op Funda hangt af van de makelaar en de situatie. Reken qua kosten voor een basisplaatsing minimaal op €100.

Is adverteren op Funda gratis?

Adverteren op Funda is gratis voor makelaars, los van de abonnementskosten. Toch zullen veel makelaars wel administratiekosten in rekening brengen. Reken op extra kosten als u voor een Funda toppositie kiest.