Huis verkopen Je huis op Funda zetten De voor- en nadelen van Funda

Funda gebruiken om je huis te verkopen

Auteur:
14-07-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Iedere koper en verkoper kent Funda. Funda is het meest bekende online woningplatform van Nederland. Als u een woning zoekt, is Funda een perfect startpunt voor uw zoektocht. Dat geldt ook voor mensen die via Funda hun huis willen verkopen.

Via Funda uw huis verkopen is niet gratis, maar wel effectief. U betaalt voor een advertentie op Funda, maar u weet zeker dat uw advertentie door veel woningzoekenden wordt gezien. Zeker als u kiest voor één van de uitgebreide advertentieopties. Wilt u liever niet via Funda uw huis verkopen, maar via een gratis platform? Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

De voor- en nadelen van Funda

Het grote voordeel van via Funda een huis verkopen is dat Funda een grote naamsbekendheid heeft. Veel mensen beginnen hun zoektocht naar een nieuwe woning op Funda. Bovendien maken NVM-makelaars gebruik van Funda als platform om uw huis te verkopen.

Het nadeel van Funda is dat u altijd voor een advertentie betaalt. Een basisplaatsing kost het minst. Hiervoor bent u tussen de €100 en €200 kwijt. U kunt ook kiezen voor een topadvertentie of een uitgelichte advertentie, waardoor uw woning beter opvalt. Dan vallen de kosten van adverteren via Funda uiteraard wel hoger uit.  

Let op: u heeft altijd een NVM-makelaar nodig om via Funda een huis te verkopen. Uw woning zelf verkopen via Funda kan alleen als u een NVM-makelaar inschakelt die de advertentie plaatst. Als particulier kunt u niet op Funda adverteren.

Alternatieven voor Funda

Uiteraard is zelf je huis verkopen zonder Funda ook mogelijk. U kiest dan voor een gratis alternatief, zoals social media of Jaap.nl. Houd er wel rekening mee dat u veel meer zelf moet regelen voor uw advertentie als u uw huis zonder Funda wilt verkopen. Denk aan het maken van een advertentietekst en de foto’s.

Bovendien kan het langer duren voor uw woning wordt verkocht als u kiest voor een gratis woningwebsite. Ook dat kan geld kosten. Wilt u uw woning zo goedkoop mogelijk verkopen? Overweeg dan toch om via Funda uw huis te verkopen. Zo vergroot u de kans op een snel en goed verkoopresultaat.

Nog op zoek naar een verkoopmakelaar? Vergelijk verschillende makelaars in uw regio via ons handige en gratis formulier. Indien u wilt weten wat de Funda kosten zijn, bijvoorbeeld van een basisplaatsing, kan de makelaar deze opnemen in uw offerte.

Veelgestelde vragen in het kort

Welke kosten rekent Funda voor een advertentie?

Afhankelijk van uw situatie rekent Funda enkele honderden euro’s voor een advertentie. Uw makelaar rekent deze kosten aan u door.

Kan ik zelf een basisplaatsing op Funda regelen?

Nee, u heeft altijd een NVM-makelaar nodig als u een basisplaatsing op Funda wilt laten zetten.

Hoe kun je zelf je huis verkopen zonder Funda?

U kunt zelf uw huis verkopen zonder gebruik te maken van Funda door te kiezen voor gratis alternatieven. Denk aan social media of Jaap.nl.