Huis kopen Verhuizen naar je nieuwe huis Alles regelen rondom de verhuizing

De grote verhuizen checklist: zo vergeet je niets!

Auteur:
03-12-2021 (laatst bijgewerkt: 11-08-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Een verhuizing zorgt vaak voor veel verandering en onrust. Goede voorbereiding kan u veel ellende besparen. Een verhuizen checklist kan u daarbij het nodige houvast geven. Met deze checklist ben je zowel voor, tijdens en na het verhuizen tot in de puntjes voorbereid. U dient in elk geval aan de volgende zaken te denken:

Verhuizen checklist: voor de verhuizing

Vul uw verhuizen checklist aan met zaken die specifiek zijn voor uw situatie. Moet u een piano verhuizen? Schakel dan op tijd een speciaal verhuisbedrijf in die de piano voor u kan verplaatsen.

Verhuizen checklist: tijdens de verhuizing

Verhuizen checklist: na de verhuizing:

Let erop dat u de adreswijziging vaak binnen vijf dagen moet doorgeven bij uw (nieuwe) gemeente. Zet dit duidelijk op uw verhuizen checklist, zodat u dit niet vergeet.

Veelgestelde vragen in het kort

Waarom heb je een to-do-list voor verhuizen nodig?

Er zijn veel zaken waar u op moet letten voor, tijdens en na een verhuizing. Om te zorgen dat u niets over het hoofd ziet, kan een to-do-list voor verhuizen handig zijn.

Moet ik mijn verhuizing doorgeven aan de Belastingdienst?

Nee, u hoeft uw verhuizing niet door te geven. Als u aan de gemeente waar u naartoe verhuist doorgeeft dat u hier gaat wonen, zal de gemeente dit automatisch doorgeven aan de Belastingdienst. Als u toeslagen ontvangt is het wel verstandig zelf uw verhuizing door te geven via de toeslagenpagina.

Waar moet ik allemaal aan denken bij een verhuizing?

Denk in elk geval aan een tijdige voorbereiding. Maak een verhuizen checklist. Begin op tijd met inpakken, regel eventueel een verhuisbedrijf of een verhuisbus. Als u kinderen heeft kan het prettig zijn deze op de verhuisdag naar opa en oma te brengen.