Huis kopen Verhuizen naar je nieuwe huis

Verhuizen? De beste tips voor een vlotte verhuizing

Auteur:
28-10-2022 (laatst bijgewerkt: 28-10-2022)
Leestijd: 4-5 minuten

Gaat u verhuizen? Dan is er veel waar u aan moet denken. Van het kopen van verhuisdozen tot het informeren van de gemeente. Niet alleen tijdens de verhuizing, ook ervoor en daarna moeten verschillende dingen geregeld worden. Wilt u zeker weten dat u niets vergeet? Stel dan ruim voor u gaat verhuizen een handige checklist op. We geven u graag een aantal tips voor deze lijst.

Een checklist voor een verhuizing bestaat uit drie delen:

Tips: regel dit vóór uw verhuizing

Doe een verkenning van de buurt. Heeft u een auto en mag u deze alleen in de straat parkeren als u een vergunning heeft? Vraag deze dan op tijd aan. Waar zit een goede school en kinderopvang (als u kinderen heeft), zit er een supermarkt in de buurt en waar zit de huisarts? Meld u alvast aan bij de huisarts en eventueel tandarts en laat uw dossier overzetten.

Maak ook alvast kennis met de buren. Wellicht kunnen zij een handje helpen met verhuizen en kunt u rekening met de buren houden tijdens uw verhuizing, bijvoorbeeld omdat ze een baby hebben die op bepaalde tijden slaapt of als iemand overdag slaapt omdat hij nachtdienst heeft.

Ook kunt u verschillende dingen inkopen. Als u hier op tijd mee start heeft u alle tijd om prijzen te vergelijken, op zoek te gaan naar koopjes of wachten op aanbiedingen. Verhuisdozen bijvoorbeeld zijn vaak via Marktplaats voordelig verkrijgbaar. Heeft u een steekkarretje of een aanhanger nodig? Wellicht kunt u deze van vrienden lenen. Wilt u de verhuizing uitbesteden, dan heeft u alle tijd offertes van de verschillende verhuisbedrijven te vergelijken.

Tips om te regelen vóór het verhuizen:

Op de dag voor de verhuizing:

Tips: regel dit op de dag van de verhuizing

Tips: vergeet dit niet na de verhuizing

Veelgestelde vragen in het kort

Hoe stel ik een to-do-list verhuizen op?

Gaat u verhuizen, dan is het slim om alles goed op een rijtje te zetten om te voorkomen dat u iets vergeet. Op internet staan uitgebreide checklists voor verhuizingen. Als u uw to-do-list daar op baseert weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet voor, tijdens en na de verhuizing.

Hoe kan ik goedkoop verhuizen

Als u goedkoop wilt verhuizen doet u er goed aan zo veel mogelijk dingen zelf te regelen in plaats van de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Ook spullen lenen bij vrienden en familie en hun hulp vragen bij de verhuizing kan de kosten van een verhuizing behoorlijk drukken.

Ik ga verhuizen, wat moet ik regelen?

Als u gaat verhuizen is er veel waar u aan moet denken. Als u ruim voor de verhuizing een checklist  opstelt voorkomt dat u niets vergeet. Handige checklists vindt u op internet. Al voordat u gaat verhuizen kunt u veel dingen regelen, zoals het inkopen van verhuisdozen, het regelen van een verhuisauto en het doorgeven van uw nieuwe adres aan de gemeente.