Huis kopen Verhuizen naar je nieuwe huis Geld besparen bij een verhuizing

Hoe kun je goedkoop verhuizen?

Auteur:
28-10-2022 (laatst bijgewerkt: 28-10-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

U heeft een huis of appartement gekocht. Alles is geregeld en u heeft de sleutels gekregen. Nu is het tijd om te verhuizen. Daarbij wilt u het liefst zo goed mogelijk op uw budget letten. Goedkoop verhuizen, hoe doet u dat?

Wat kost een verhuizing?

Wat een verhuizing kost hangt af van verschillende factoren en van de keuzes die u maakt. Als u uit een groot huis komt met veel spullen heeft u bijvoorbeeld meer verhuisdozen nodig, een grotere verhuisauto en wellicht moet u een paar keer heen en weer rijden. Ook als u grotere spullen moet verhuizen zoals een piano of een kast die niet uit elkaar kan stijgen de kosten.

Kiest u er voor de hele verhuizing uit te besteden, dan bent u vaak meer kwijt dan wanneer u het zelf doet. In laatste geval kost het u meer tijd en energie, maar is het beter voor uw portemonnee.

Goedkoop verhuizen? Houd hiermee rekening:

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

U kunt het beste rond de vijftien dozen per kamer aanhouden. Een gemiddeld gezin heeft rond de zeventig verhuisdozen nodig voor een verhuizing. Een eenpersoonshuishouden heeft aan rond de dertig verhuisdozen genoeg. Een groter gezin komt al snel aan honderd verhuisdozen.

Houd bij het kiezen van de verhuisdozen rekening met de goederen die u hierin wilt vervoeren. Servies of boeken vragen om steviger dozen dan bijvoorbeeld kussens. Ook zijn er speciale boekendozen verkrijgbaar als u veel boeken wilt verhuizen.

U kunt er ook voor kiezen om verhuisdozen te hergebruiken door eerst een deel van de spullen te verhuizen, de dozen in de nieuwe woning leeg te halen en de dozen vervolgens nogmaals te gebruiken voor de rest van de spullen die u wilt verhuizen. Zo zijn er vele manieren om geld te besparen bij uw verhuizing en zo goedkoper te verhuizen.

Veelgestelde vragen in het kort

Wat kost een verhuizing?

Wat een verhuizing kost, hangt voor een groot deel af van verschillende factoren en de keuzes die u maakt. Als u zelf de hele verhuizing regelt is dat goedkoper dan wanneer u het uit handen geeft aan een verhuisbedrijf. Als u veel spullen heeft of een paar grote items zoals een piano, dan bent u meer kwijt dan wanneer u weinig spullen heeft.

Verhuizen, wat moet ik regelen?

Verhuizen vraagt om een goede planning. U kunt dat allemaal zelf regelen, maar u kunt de verhuizing ook uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf. U hoeft dan zelf (bijna) niets meer te doen.

Wat zijn de beste tips bij verhuizen?

Als u gaat verhuizen is er veel waar u aan moet denken. Het is daarom handig voor uzelf ruim voordat u gaat verhuizen een checklist te maken met dingen die u niet mag vergeten. In dit artikel vindt u veel tips en weetjes die u helpen het verhuizen makkelijk te maken en voordelig te houden.