Huis kopen Wat is de meerwaarde van een aankoopmakelaar? Dit kunt u verwachten van uw NVM makelaar

Wat doet een NVM aankoopmakelaar?

Auteur:
05-02-2022 (laatst bijgewerkt: 06-10-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

U heeft er vast weleens van gehoord: de NVM makelaar. Een NVM aankoopmakelaar is aangesloten bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Dit is de bekendste beroepsvereniging voor makelaars. U kunt het zien als een soort keurmerk.

Maar wat doet een NVM aankoopmakelaar voor u? En wat doet een NVM aankoopmakelaar anders dan een makelaar die niet is aangesloten bij de NVM? Dat leggen we u graag uit. Als u graag een full-service makelaar in de arm neemt, is een NVM makelaar altijd een goede keuze.

NVM makelaar vs. andere makelaars

Een NVM makelaar verschilt van makelaars die niet zijn aangesloten bij de NVM. Zo zijn NVM makelaars verplicht zich aan de gedragscode van de NVM te houden. Bovendien heeft een NVM makelaar tegen de laagste kosten toegang tot Funda.

Weet je dus zeker dat je wilt adverteren via Funda? Zoek dan een NVM makelaar. Bovendien ben je met een dergelijke makelaar verzekerd van kwaliteit. NVM makelaars zijn op de hoogte van de lokale woningmarkt en houden hun kennis altijd up-to-date.

Ten slotte werken veel bij de NVM aangesloten aankoopmakelaars samen, waardoor uw makelaar een uitgebreider woningaanbod voor u kan samenstellen. Wat doet een NVM aankoopmakelaar nog meer? Hij of zij gaat mee naar bezichtigingen, adviseert u over uw aankoop en onderhandelt voor u.

Wat doet een NVM aankoopmakelaar voor u?

De voordelen van een NVM makelaar komen naar voren bij een aantal zaken. Zo profiteert u van een goede kwaliteit dienstverlening. Daarnaast kunt u (vaak gratis) adverteren op Funda. Wat een NVM aankoopmakelaar voor u doet, hangt af van de diensten die u afneemt.

De meeste NVM makelaars bieden een compleet pakket aan, waarbij u van A tot Z wordt begeleid. Het is echter ook mogelijk deeldiensten af te nemen. Wat een NVM aankoopmakelaar voor u doet, en tegen welk tarief, bepaalt u dus in grote mate zelf.

Wat kost een NVM makelaar?

Misschien vraagt u zich af: wat doet een NVM aankoopmakelaar voor mij, en wat betaal ik daarvoor? U mag rekenen op complete dienstverlening als u een NVM makelaar in de arm neemt. Hoeveel u daarvoor betaalt, hangt vaak af van uw situatie.

Veel NVM makelaars werken met een vast tarief, hoewel u ook kunt kiezen voor een tarief op basis van courtage. Reken bij de koop van een huis met een gemiddelde prijs op circa €2.000 tot €4.000 aan kosten. Die kosten haalt u er vaak direct weer uit, omdat uw aankoopmakelaar scherp voor u kan onderhandelen.

Wilt u weten welke NVM aankoopmakelaars actief zijn bij u in de buurt? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste makelaars in uw regio. Vergelijk deze nu gratis via onze Aankoopmakelaars Vergelijken Pagina.

Veelgestelde vragen in het kort

Wat doet een aankoopmakelaar voor mij?

Veel mensen vragen zich af: wat doet een aankoopmakelaar? Een aankoopmakelaar begeleidt u bij de aankoop van uw woning. Met het advies van een aankoopmakelaar kunt u een stuk goedkoper uit zijn.

Waar vind ik een NVM makelaar?

Als een makelaar is aangesloten bij de NVM, en dus actief is als NVM makelaar, zal deze dat altijd vermelden op de website. De makelaar vermeldt dan altijd het logo van de NVM.

Wat kost een NVM makelaar?

Wat een NVM makelaar kost hangt af van uw situatie en uw wensen. Een NVM makelaar hoeft niet duurder te zijn dan een makelaar die niet is aangesloten bij de NVM.