Huis verkopen De beste makelaar kiezen NVM-makelaars vergelijken

Welke NVM-makelaar is in mijn plaats het beste?

Auteur:
10-08-2021 (laatst bijgewerkt: 03-10-2021)
Leestijd: 2-3 minuten

In een zoektocht naar de beste makelaar komen veel mensen uit bij een NVM-makelaar. Dat is niet zonder reden, want als branchevereniging stelt de NVM strenge eisen aan makelaars op het gebied van kwaliteit en educatie. Toch bestaan er tussen NVM-makelaars onderling wel degelijk verschillen. In dit artikel leest u hoe u eenvoudig bepaalt welke NVM-makelaar in uw plaats het beste is.

Waarom een NVM-makelaar kiezen?

De NVM, voluit de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is de grootste brancheorganisatie voor Nederlandse makelaars en taxateurs. Elke aangesloten makelaar is opgenomen in een kwaliteitsregister, waardoor u als verkoper verzekerd bent van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en actuele kennis.

Bijkomend voordeel is dat de NVM eigenaar is van het bekende woningplatform Funda. Hierdoor betalen NVM-makelaars voor het op Funda plaatsen van een woningadvertentie minder dan collega’s van andere brancheorganisaties. Dit kan weer tot uiting komen in lagere kosten, hoewel het doorgaans vooral afhankelijk is van de courtage wat een NVM-makelaar u kost.

Welke NVM-makelaar is in mijn plaats het beste?

Welke NVM-makelaar in uw plaats het beste is, hangt af van meerdere factoren. Belangrijk is immers niet alleen het prijsaspect, maar ook de kwaliteit van de geleverde diensten en het gemak waarmee het totale verkooptraject verloopt. Daarnaast zegt de persoonlijke klik tijdens het eerste kennismakingsgesprek veel over de kansen op een succesvolle samenwerking.

Kies een NVM-makelaar dan ook niet op grond van de laagste kosten, maar kijk vooral ook naar de mogelijke opbrengsten. Een relatief dure makelaar die uw woning voor € 15.000 meer verkoopt dan zijn collega, verdient zijn eigen hogere kosten dubbel en dwars voor u terug. Kortom: de beste NVM- makelaar in uw plaats biedt de ideale verhouding tussen lage tarieven en hoge kwaliteit.

Lokale NVM-makelaars vergelijken: begin hier

Het vergelijken van NVM-makelaars is van oudsher een tijdrovende klus. Dit is de reden dat veel verkopers in het verleden simpelweg kozen voor het dichtstbijzijnde makelaarskantoor. Dat is tegenwoordig niet meer nodig, want met VerkoopmakelaarOffertes.nl kost het vergelijken van de beste NVM-makelaars in uw plaats u nauwelijks nog tijd en moeite.

Bij onze website zijn talloze NVM-makelaars uit alle regio's aangesloten, die streng zijn voorgeselecteerd op hun ervaring en prestaties. Vul uw wensen in ons vergelijkingsformulier in en ontvang vrijblijvend maatwerk offertes die u met elkaar kunt vergelijken. Zo vindt u altijd de beste NVM-makelaar in uw plaats, die u kunt uitnodigen voor een gratis waardebepaling en verkoopadvies.