Huis verkopen Makelaar kiezen De voordelen van een NVM-makelaar

Wat is een NVM-makelaar?

Auteur:
25-01-2024 (laatst bijgewerkt: 25-01-2024)
Leestijd: 3-4 minuten

Wil jij je huis zonder zorgen verkopen of op zoek naar een mooi nieuw huis? Een NVM-makelaar maakt het verkopen of kopen van een woning een stuk eenvoudiger, leuker en sneller. In dit artikel leggen we uit wat een NVM-makelaar voor je doet en wat het verschil is met bijvoorbeeld een VBO- of VastgoedPRO-makelaar.

Wat is een NVM-makelaar precies?

Een NVM-makelaar is een makelaar die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). De NVM is met ruim 4.400 aangesloten vastgoedspecialisten de grootste brancheorganisatie voor makelaars en vastgoedspecialisten in Nederland.

De organisatie bestaat al meer dan 120 jaar en staat net als de VBO en VastgoedPRO bekend als een soort kwaliteitskeurmerk. NVM-makelaars zijn goed opgeleid, hebben uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en zijn verplicht om zich te houden aan de gedrags- en beroepsregels van de NVM. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare dienstverlening.

Waarom is het belangrijk een NVM-makelaar in te schakelen?

Wil je de beste resultaten behalen bij de verkoop of aankoop van je woning? Dan is het inschakelen van een NVM-makelaar een verstandig idee. NVM-makelaars worden streng gecontroleerd en moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen van de NVM. Ook hebben veel NVM-makelaars jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt.

Een full-service NVM-makelaar is goed op de hoogte van wat er speelt in de lokale huizenmarkt en kan en je uitstekend adviseren over zowel verkoop als aankoop. Ook begeleidt de makelaar je gedurende het volledige traject, van de eerste bezichtiging tot en met de overdracht bij de notaris. Zo weet je zeker dat alles vlot verloopt.

Een extra voordeel is het uitgebreide netwerk van collega’s en andere vastgoedprofessionals dat NVM-makelaars hebben. Hierdoor kunnen ze sneller geschikte kandidaat-kopers of -verkopers vinden die aan jouw eisen voldoen. Ook op vlak van betrouwbaarheid en kwaliteit scoren deze makelaars hoog, omdat de NVM streng toeziet op de naleving van haar regels.

Hieronder de grootste voordelen van NVM-makelaars op een rijtje:

NVM-makelaars hebben expertise en ervaring

NVM-makelaars zijn goed opgeleid en hebben uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt. Ze weten wat er speelt in de markt en kunnen je goed adviseren over de verkoop of aankoop van een huis.

NVM-makelaars bieden professionele begeleiding

Een NVM-makelaar begeleidt je meestal gedurende het hele proces. Van de waardebepaling tot de onderhandelingen en de uiteindelijke overdracht van het huis. Hij neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

NVM-makelaars hebben toegang tot een breed netwerk

Als lid van de NVM hebben makelaars toegang tot een uitgebreid netwerk van andere (NVM-)professionals in de vastgoedsector. Daardoor kunnen ze snel en eenvoudig kopers en verkopers vinden die bij elkaar passen.

NVM-makelaars bieden betrouwbaarheid en kwaliteitsgarantie

De NVM is een gerenommeerde brancheorganisatie en de grootste in Nederland. NVM-makelaars zijn verplicht om zich te houden aan de regels en richtlijnen van de NVM. Dit geeft je de zekerheid dat je zaken doet met een betrouwbare en kwalitatief goede makelaar.

NVM-makelaars hebben toegang tot Funda

Met een NVM-makelaar profiteer je van verschillende voordelen op Funda, de meest gebruikte woningwebsite in Nederland. Zo krijgt je huis een prominentere plaatsing op de website en kun je gebruikmaken van extra marketingtools.

Hoe kies je de juiste NVM-makelaar?

Het kiezen van een makelaar is een belangrijke beslissing. Je zoekt iemand die je vertrouwt en die jouw belangen tegen een concurrerende prijs optimaal behartigt. Vraag daarom referenties op bij vrienden en familie, maar belangrijker nog: vraag ook offertes op om de kosten van geschikte NVM-makelaars bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Via Verkoopmakelaar Offertes kun je bij je offerteaanvraag opgeven welke eisen jij stelt aan een NVM-makelaar. We sturen jou dan alleen offertes van lokale makelaars die aansluiten op jouw wensen en behoeften. Standaard inbegrepen bij de offertes is ook een gratis waardebepaling inclusief vrijblijvend (ver)koopadvies.

Wat doet een NVM-makelaar concreet voor jou?

NVM-makelaars hebben heel wat taken, zowel bij de verkoop als aankoop van een woning.

Taken van een NVM-verkoopmakelaar

Taken van een NVM-aankoopmakelaar

Wat is het verschil tussen een NVM-makelaar en een VBO-makelaar?

Naast de NVM zijn ook de VBO en VastgoedPRO bekende makelaarsverenigingen in Nederland. De NVM is de grootste, met meer dan 4.000 leden. De VBO is de tweede grootste makelaarsvereniging, met meer dan 2.000 leden. VastgoedPRO is de kleinste makelaarsvereniging, met ongeveer 1.000 leden.

In kwaliteit zijn er weinig verschillen tussen makelaars van de NVM, VBO en VastgoedPRO. Wel hebben NVM-makelaars een iets makkelijkere toegang tot Funda, omdat de NVM dit bekende huizenplatform bezit. Hoe dan ook is een NVM-makelaar altijd een prima keuze, maar voor het beste resultaat blijft het verstandig om NVM-makelaars te vergelijken.

Veelgestelde vragen in het kort

Wat is een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar is een makelaar die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). Hiermee staat de makelaar garant voor een bepaald kwaliteits- en kennisniveau.

Waarom is het belangrijk om een NVM-makelaar in te schakelen?

NVM-makelaars worden streng gekeurd en moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Hierdoor ben je als koper of verkoper verzekerd van een betrouwbare en deskundige dienstverlening.

Hoe kies je de juiste NVM-makelaar?

NVM-makelaars vergelijken doe je op kwaliteit en kosten. Kies ook altijd een NVM-makelaar die bij jouw persoonlijkheid past en met wie je een goede klik hebt. Het is belangrijk dat je een goede band hebt met je NVM-makelaar.

Wat zijn de taken van een NVM-makelaar?

NVM-makelaars hebben verschillende taken. Ze begeleiden het hele verkoop- of aankoopproces, van de waardebepaling tot de uiteindelijke overdracht van het huis. Ook onderhandelen ze namens jou en regelen ze de juridische zaken.