Huis verkopen Makelaars in de buurt vergelijken Slim vergelijken

4 offertes van makelaars vergelijken: hoe werkt dat?

Auteur:
10-08-2021 (laatst bijgewerkt: 03-10-2021)
Leestijd: 2-3 minuten

Er zijn meer dan 6.500 makelaars actief in Nederland. Deze werken verspreid over heel Nederland, hanteren verschillende tarieven en bieden uiteenlopende diensten aan. Hierbij zijn het vooral de onderlinge verschillen die opvallen. Het zijn niet alleen de prijzen die ver uit elkaar kunnen liggen, ook de verkoopkanalen en de bereikbaarheid van de makelaar spelen een rol. Wilt u uw woning verkopen en moet dit zo snel en goed mogelijk gebeuren, dan is het vergelijken van de makelaars de eerste logische stap.

Geen prijzen op de websites

Makelaars vermelden meestal de prijzen niet op de website en geven weinig inzicht in de exacte diensten die zij aanbieden. Dat maakt het lastig, want zo wordt vergelijken onmogelijk. Daarom is VerkoopmakelaarOffertes.nl opgezet. Wij hebben een systeem gebouwd waarmee u de makelaars in uw buurt gericht kunt vergelijken.

U geeft eerst uw eigen wensen aan en na een situatiebeschrijving sturen wij de gegevens door naar passende makelaars bij u in de buurt. Binnen korte tijd ontvangt u vier offertes van de makelaars die goed presteren in uw gebied. U kunt vervolgens zelf bepalen welke van de makelaars u op gesprek wilt uitnodigen. Aangezien alle offertes vrijblijvend en gratis zijn, hoeft u zich verder nergens zorgen om te maken. In sommige gevallen wil een makelaar de woning eerst zien voordat hij/zij een prijs op maat kan afgeven. Deze makelaars geven vaak een scherpere prijs af, omdat zij het meest nauwkeurig kunnen inschatten hoeveel werk gepaard zal gaan met het verkopen van uw specifieke woning.

Hoe vergelijk ik deze 4 offertes?

Bij het vergelijken van de 4 offertes van de makelaars is het goed om naar de prijzen te kijken die gehanteerd worden. Er zijn verschillende kostenfactoren waar u op kunt letten:

Aangezien de opstartkosten vaak laag zijn, en de courtagekosten als percentage van het verkoopbedrag vaak veel hoger uitvallen, is de courtage een belangrijke kostenpost. Rekent de makelaar intrekkingskosten, dan betekent dit dat u de makelaar moet vergoeden wanneer u besluit de woning niet te verkopen, en ook wanneer u een andere makelaar kiest omdat de eerst gekozen makelaar bijvoorbeeld niet presteert.

Bij het vergelijken zijn er meer factoren waar u rekening mee kunt houden. Welke verkoopkanalen gebruikt de makelaar? Is de makelaar ook in avonduren en in het weekend bereikbaar? Het is goed om hier op te letten wanneer u zelf op weekdagen aan het werk bent, en toch de kans wilt hebben om af en toe de verkoopstrategie door te nemen met de makelaar. Komt u er nog steeds niet uit, kijkt u dan eens of de makelaar onafhankelijk werkt, of aangesloten is bij een brancheorganisatie. Werkt de makelaar onafhankelijk, dan kunt u bij problemen geen beroep doen op de geschillencommissie. U moet dan rechtstreeks naar de rechter bij een geschil met de makelaar. Zodoende is een makelaar die aangesloten is bij een brancheorganisatie een veiligere keuze.

Direct aan de slag

Heeft u een goed idee hoe u de offertes van de makelaars kunt vergelijken, en weet u waar u op moet letten? Vul dan uw wensen en gegevens in. VerkoopmakelaarOffertes.nl selecteert vervolgens de meest geschikte makelaarskantoren en legt een verzoek voor een gratis en vrijblijvende offerte bij deze makelaars voor u neer. De makelaars gaan vervolgens voor u aan de slag met 4 offertes op maat voor de verkoop van uw woning. Vervolgens kunt u gericht vergelijken.