Huis verkopen Je huis op Funda zetten Wel of geen makelaar nodig voor Funda?

Kan ik zelf mijn woning op Funda plaatsen?

Auteur:
20-09-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Funda is het meest bekende en het grootste online platform voor het kopen en verkopen van huizen. Er zijn alternatieven voor Funda, maar de meeste mensen, en de meeste makelaars, kiezen voor Funda. Funda trekt veel kijkers en het levert vaak snel een goede verkoop op. Dat maakt het aantrekkelijk om zelf uw woning op Funda te plaatsen.

Het is alleen niet mogelijk om echt helemaal zelf uw woning op Funda te plaatsen. Alleen erkende makelaars kunnen huizen op Funda zetten. Wilt u op Funda adverteren? Dan moet u een makelaar in de arm nemen die is aangesloten bij de NVM.

Als particulier je huis op Funda verkopen

Steeds vaker kiezen mensen ervoor zelf de verkoop van hun huis te regelen. Het is goedkoper en u hebt alles in eigen hand. Op sommige momenten hebt u wel een makelaar of notaris nodig. U kunt niet zelf uw woning op Funda plaatsen. Dat kan alleen via een NVM-makelaar.

Regelt u de plaatsing via een goedkope internetmakelaar, dan moet u alsnog veel werk zelf doen: foto’s maken, een tekening maken en een aantrekkelijke tekst opstellen. Een lokale full-service makelaar neemt u dat werk uit handen. Dat kost misschien wat meer, maar levert u ook geld op. Een goede lokale makelaar kent de markt en zorgt zo voor een goede verkoopprijs voor uw huis. Zelf uw woning op Funda plaatsen is dan uiteindelijk helemaal niet zo aantrekkelijk.

Wat zijn de kosten voor een Funda plaatsing?

Wanneer u een full-service makelaar in de arm neemt voor het verkopen van uw huis, is de plaatsing op Funda vaak in het dienstverleningspakket opgenomen. Zo’n NVM-makelaar kan gratis huizen op Funda zetten en zal aan u alleen de administratiekosten doorberekenen. Wilt u alleen de plaatsing op Funda via een makelaar regelen, dan kost dat ongeveer € 100. Wilt u een speciale plek of extra aandacht op Funda, reken dan op een bedrag van tegen de € 200.

Wanneer u uw huis wilt verkopen, is het aan te raden een lokale full-service makelaar in de arm te nemen. U kunt in theorie veel zelf doen, maar een makelaar heeft veel kennis en ervaring. Kennis van de markt en ervaring met het verkopen van huizen; het is zijn dagelijks werk.

Een lokale verkoopmakelaar zet niet alleen uw huis op Funda, maar begeleidt u bij het hele verkooptraject. Hier kunt u op uw gemak gratis en vrijblijvend lokale makelaars vergelijken.

Veelgestelde vragen in het kort

Kun je zelf op Funda je huis verkopen?

Nee, u kunt niet zelf uw woning op Funda plaatsen. Een huis op Funda verkopen kan alleen via een NVM-makelaar.

Hoe zet je als particulier op Funda een huis te koop?

Wanneer u als particulier op Funda een huis te koop wilt zetten, moet u een makelaar in de arm nemen die de plaatsing voor u verzorgt.

Wat zijn de kosten van een Funda plaatsing?

De kosten van een plaatsing op Funda lopen uiteen van € 100,- tot € 200,-. Het hangt af van de positie die uw huis op Funda krijgt en of u meer diensten van de makelaar afneemt.