Huis verkopen Je huis op Funda zetten Onder de aandacht van kopers komen

Hoe zet ik mijn huis op Funda?

Auteur:
16-04-2022 (laatst bijgewerkt: 29-09-2022)
Leestijd: 2-3 minuten

Zodra uw huis eenmaal op Funda staat raakt de verkoop van uw woning waarschijnlijk in een stroomversnelling. Funda is de meest bekende woningwebsite van Nederland. Grote kans dat de koper van uw huis uw woning op Funda tegenkomt.

Vraagt u zich af: ‘hoe zet ik mijn huis op Funda?’ Dan geven wij u graag het antwoord. Om uw huis te plaatsen op Funda heeft u in principe altijd een NVM-makelaar nodig. Een advertentie plaatsen op Funda zonder makelaar is helaas niet mogelijk. De eerste stap op weg naar een plaatsing op Funda is dus het inschakelen van een verkoopmakelaar.

Van plaatsing tot verkoop

Voor u toe bent aan het plaatsen van uw woning op Funda, moet er meer gebeuren. U bepaalt de vraagprijs, maakt foto’s en bepaalt vanaf wanneer de koper in de woning zou kunnen. Als u de woning zelf verkoopt, moet u dit zelf doen. Dan rijst al snel de vraag: ‘hoe zet ik mijn huis op Funda?’

Het loont vaak om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan u begeleiden tijdens alle stappen van het proces. Met name het uitbesteden van de bezichtigingen, de biedingen en het opstellen van het koopcontract is prettig.

Bovendien behaalt een verkoopmakelaar door zijn of haar ervaring vaak een beter verkoopresultaat in vergelijking met mensen die hun woning zelf verkopen. Kies bij voorkeur voor een full-service makelaar uit uw regio. Deze kent uw stad en wijk het beste en kan de verkoop uitstekend begeleiden.

Kosten Funda

Voor een makelaar is het plaatsen van een basisadvertentie op Funda gratis, los van de abonnementskosten die een makelaar betaalt. Het kan wel zo zijn dat uw makelaar administratiekosten rekent als deze uw huis op Funda zet. Er kunnen dus kosten bij een plaatsing op Funda komen kijken.

Dat geldt zeker als u kiest voor een speciale plaatsing, zoals een uitgelichte advertentie. Een topplaatsing op Funda trekt de aandacht volop en kan dus leiden tot een snellere verkoop. Informeer daarom bij uw NVM-makelaar naar de kosten voor een Funda advertentie.

Op Funda zonder makelaar

Zoals hierboven beschreven is het helaas niet mogelijk uw huis zelf op Funda te plaatsen. U kunt dus niet actief zijn op Funda zonder makelaar. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden? Of wilt u weten hoe u uw huis op Funda zet? Schakel dan een internetmakelaar in (met NVM keurmerk). Deze kan uw huis plaatsen op Funda tegen een laag tarief.

Toch is een verkoopmakelaar zoveel meer dan een makelaar die uw woning op Funda plaatst. Wilt optimaal gebruik maken van de diensten van een verkoopmakelaar? Zoals advies en begeleiding bij het vaststellen van de vraagprijs en het bieden? Zoek dan een full-service verkoopmakelaar bij u in de buurt via de knop onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen in het kort

Kun ik zelf mijn woning op Funda plaatsen?

Nee, het is niet mogelijk om zelf een woning te plaatsen op Funda. Alleen een NVM-makelaar kan een advertentie plaatsen op Funda.nl.

Wat zijn de kosten van Funda?

Doorgaans zijn er voor een makelaar geen kosten verbonden aan een basisplaatsing op Funda. Mogelijk rekent uw makelaar wel kosten voor Funda. Dat is zeker het geval bij een Funda toppositie of andere bijzondere advertentie.

Kun je adverteren op Funda zonder makelaar?

Nee, het is tot op heden niet mogelijk om te adverteren op Funda zonder makelaar. Wilt u echt graag zelf adverteren? Kies dan voor een alternatief zoals Jaap.nl of Huizenzoeker.nl.