Huis verkopen Woning te koop zetten Een snelle verkoop realiseren

Hoe verkoop ik mijn huis sneller? 10 tips

Auteur:
14-09-2023 (laatst bijgewerkt: 14-09-2023)
Leestijd: 3-4 minuten

Wil je je woning snel verkopen? Heb je al een nieuwe woning gekocht en wil je zo snel mogelijk af van je dubbele lasten? Of zijn er persoonlijke omstandigheden waardoor je niet te veel tijd hebt voor de verkoop van je huis?

Geen paniek, wij helpen je graag. In dit artikel geven wij je alle tips voor het sneller verkopen van je huis:

Tip 1: Zorg voor een realistische vraagprijs

Het belangrijkste element bij een verkoop is ongetwijfeld de prijs. Wil je je woning snel verkopen? Dan moet je niet te hoog gaan zitten. Vraag een realistische prijs die meerdere mensen verleidt om een bod uit te brengen. Zo zul je je woning snel verkopen.

Wat is een realistische vraagprijs voor jouw woning? Daar kom je makkelijk achter met een gratis en vrijblijvende waardebepaling van een makelaar.

Tip 2: Maak je huis verkoopklaar

Maak je huis direct verkoopklaar. Wacht niet totdat je de ideale makelaar gevonden hebt, maar begin vandaag al. Zo gaat je makelaar straks direct doorpakken en verloopt het verkoopproces extra snel.

Begin bij het begin: zorg dat je huis schoon en opgeruimd is. Berg je persoonlijke spullen op en zorg voor een frisse geur in de woning.

Tip 3: Formuleer een goede verkoopstrategie

Wil je je woning snel verkopen? Bespreek dit dan met je makelaar. Zo formuleren jullie samen een passende verkoopstrategie, waarin de snelheid van de verkoop een belangrijke factor is.

Ook kan het handig zijn om bezichtigingen op dezelfde dag te plannen, zodat je snel kan werken.

Tip 4: Kies een makelaar die snel verkoopt

Vergelijk verschillende lokale makelaars en kies een makelaar die snel verkoopt. Op onze website kun je de makelaars vergelijken op verschillende aspecten en verkoopsnelheid is hier één van. Je krijgt gratis verschillende offertes van makelaars uit jouw buurt toegestuurd.

Tip 5: Maak de buitenkant van je huis aantrekkelijk

In je tuin komt een verkoopbord te staan, maar je kunt veel meer doen! Maak je huis aantrekkelijk. Zet mooie bloemen in je tuin en houd je bomen goed bij. Snoei de heg en zorg dat alles er netjes uitziet. Zo zullen voorbijgangers gaan dromen van wonen in jouw huis.

Tip 6: Zorg voor professionele fotografie

Zorg voor goede foto’s. Onze tip: maak deze niet zelf, maar laat het over aan een professional. Je maakt maar één keer een eerste indruk. Maak geen foto’s met je mobiele telefoon, maar laat een fotograaf lichte en ruime foto’s maken op een heldere dag.

Wil je het helemaal super doen? Laat dan een woningfilm maken voor bij je advertentie. Zo krijgen potentiële kopers een nog beter beeld van je huis.

Tip 7: Complete online aanwezigheid

Laat je huis door de makelaar op meerdere websites zetten. Promoot het ook op Facebook, zet je advertentie op Funda en andere huizenwebsites.

Als je advertentie op Funda net online staat ,krijgt je huis veel vertoningen. Zorg daarom dat je advertentietekst compleet is, met goede afbeeldingen en de juiste omschrijvingen.

Tip 8: Wees flexibel voor de bezichtigingen

Bezichtigen in het weekend of in de avond? Dat moet voor jou en je makelaar geen probleem zijn. Als je flexibel bent in het plannen van bezichtigingen verkoop je je huis sneller.

De meeste kopers werken overdag. Het is dan een voordeel als ze jouw huis in het weekend of in de avonduren kunnen bekijken.

Tip 9: Bel geïnteresseerden na

Een stel komt op bezichtiging en ze vinden het huis prachtig. Ook de tweede bezichtiging verloopt goed, maar daarna hoor je er niks meer van.

Vraag aan de makelaar om deze klant na te bellen. Misschien is er een klein dingetje waar de geïnteresseerde over valt. Dit kun je soms makkelijk oplossen.

Tip 10: Klein onderhoud en reparaties

Wil je je huis snel verkopen? Let dan op de details. Haal de schimmel uit je badkamer, verf dat wandje nog een keer en hang een extra lamp op. Kijk samen met je makelaar wat je kunt doen om je huis nog aantrekkelijker te maken voor de kopers.

Let wel op dat het de investering écht waard is. Hierover kan een professionele makelaar je goed adviseren.

Veelgestelde vragen in het kort

Hoelang staat een huis gemiddeld te koop op Funda?

Dat ligt aan de regio en stad waarin het huis staat. Een huis in Amsterdam is snel verkocht en is meestal binnen 8 dagen van Funda af. In andere steden duurt dat langer. De gemiddelde verkooptijd van een huis op Funda is 17 dagen.

Hoe kan ik mijn appartement snel verkopen?

Schakel zo snel mogelijk een goede verkoopmakelaar in die je kan helpen bij de verkoop. Ook een goede verkoopprijs kan helpen bij een snelle verkoop van je appartement.

Wat als het niet lukt om mijn huis te verkopen?

Lukt het niet om je huis te verkopen? Kijk dan nog eens kritisch naar de vraagprijs. Kun je nog iets doen om je huis interessanter te maken? Ook het wisselen van makelaar kan helpen.