Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Alkmaar Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Alkmaar vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Alkmaar
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Wil jij je huis in Alkmaar verkopen? De hulp van een makelaar komt hierbij goed van pas. Het aanbod van makelaars in Alkmaar is echter groot, net als de onderlinge verschillen in prijs en kwaliteit. Hoe kies je nu de beste verkoopmakelaar tegen de laagst mogelijke kosten?

Wij helpen jou om een goede makelaar in Alkmaar te vinden door makelaarskosten, reviews en verkoopresultaten eenvoudig met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt en voorkom je onverwachte kosten.

Meer weten? Lees meer over Verkoopmakelaar Offertes.

Begin met vergelijken

Al 290 verkopers uit Alkmaar kozen hun makelaar via Verkoopmakelaar Offertes

Wie is de beste makelaar in Alkmaar?

In een middelgrote stad als Alkmaar zijn veel verkoopmakelaars actief. Wie van deze makelaars voor jou de juiste is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Sommige makelaarskantoren verkopen woningen het snelst, terwijl andere het beste verkoopresultaat behalen. Daarnaast liggen de kosten van bepaalde makelaars in Alkmaar duidelijk beneden het gemiddelde.

De vraag is dan ook waar je bij verkoop van je huis de nadruk op legt. Hecht jij waarde aan het kostenaspect, de mogelijke opbrengst of streef je simpelweg naar een snelle verkoop? Via ons formulier kun je makelaars in Alkmaar op basis van jouw voorkeuren snel met elkaar vergelijken. Alle makelaars zijn door experts zorgvuldig voorgeselecteerd, dus je kunt nooit een verkeerde keuze maken.

Uitgelichte makelaarskantoren in Alkmaar

De Best van Staveren

Met meer dan 80 jaar ervaring en uitstekende verkoopresultaten is De Best van Staveren Makelaars een bekende naam in Alkmaar. Een transparante werkwijze en menselijke benadering liggen aan de basis van positieve beoordelingen door klanten. Als all-in makelaarskantoor zorgt De Best van Staveren ervoor dat het verkopen van jouw huis van begin tot eind zorgeloos verloopt.

Van de Ridder Alkmaar

Van de Ridder Alkmaar is een familiebedrijf met jarenlange ervaring en een grote bekendheid in de regio. De gemotiveerde makelaars van het centraal gelegen kantoor in Alkmaar kennen de lokale huizenmarkt als geen ander en kunnen hierdoor snel op elke situatie inspelen. Daarnaast hecht deze erkende NVM-makelaar veel waarde aan persoonlijk contact en korte lijnen.

LEYGRAAF makelaars

LEYGRAAF makelaars is een vooruitstrevend en vernieuwend makelaarskantoor in Alkmaar dat anders durft te denken en te doen. Klanten loven de duidelijke en snelle communicatie, die zelfs buiten reguliere kantooruren verloopt. Een scherpe courtage en deskundige begeleiding verzekeren je van een prettige ervaring en een vlotte verkoop van je woning.

DVA Makelaars

Tineke Dapper en Pascal van Aalst zijn al sinds 2006 met veel passie actief als makelaar in de regio Alkmaar. DVA Makelaars staat dan ook voor Dapper & van Aalst Makelaars en onderscheidt zich met oprechte aandacht voor jou én het huis dat je wilt verkopen. Dankzij een full-service aanpak kun je bij deze betrokken makelaars met al je vragen terecht en dat komt tot uiting in uitstekende klantbeoordelingen.

ECHT Makelaars & Taxateurs

Professioneel, persoonlijk, lokaal en betrokken; dat karakteriseert ECHT Makelaars & Taxateurs in een notendop. Dit lokale makelaarskantoor voor de regio Alkmaar neemt je alles rond de verkoop van je huis uit handen. Met de inzet van nieuwe technologie en ouderwets hard werken rusten deze enthousiaste NVM-makelaars niet totdat jij ECHT tevreden bent.

Wat is voor jou belangrijk?

Vergelijk makelaars in Alkmaar op basis van jouw wensen en voorkeuren. Wat is het belangrijkste criterium om een makelaar op te kiezen?

Begin met vergelijken

Wat kost een makelaar in Alkmaar?

Wat een makelaar in Alkmaar kost, wordt bepaald door verschillende factoren. Over het algemeen liggen de tarieven van verkoopmakelaars in Alkmaar niet veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook ten opzichte van omliggende plaatsen zoals Heiloo, Bergen en Heerhugowaard zijn de makelaarskosten in Alkmaar weinig afwijkend.

Tussen Alkmaarse makelaars onderling kunnen de kosten echter nogal uiteenlopen. Een reden hiervoor kan onder meer de kwaliteit van de geboden dienstverlening zijn (een verkoopmakelaar die meer werkzaamheden verricht maakt zelf logischerwijs ook meer kosten), maar daarnaast zijn er verschillen in de tariefstructuur die verschillende makelaars in Alkmaar hanteren.

Sommige makelaars beschermen zichzelf bijvoorbeeld met terugtrekkingskosten, terwijl andere kantoren dit niet doen. De laatstgenoemde groep brengt dan ook geen kosten in rekening wanneer jij je woning tussentijds uit de verkoop haalt. Wel werken vrijwel alle verkoopmakelaars in Alkmaar met courtage en opstartkosten. Deze twee veelvoorkomende kostenposten bespreken we hieronder.

Veelgestelde vragen

In totaal zijn er meer dan 10 verschillende makelaars actief in Alkmaar en omgeving. Onder andere De Best van Staveren, Van de Ridder Alkmaar, LEYGRAAF makelaars, DVA Makelaars en ECHT Makelaars & Taxateurs staan bekend om hun specialisatie in de verkoop van woningen. Deze makelaars kunnen ook bepalen wat jouw huis waard is door een gratis waardebepaling uit te voeren.
Uiteraard kun je een verkoopmakelaar kiezen die is gevestigd in een nabijgelegen plaats, bijvoorbeeld Heiloo of Heerhugowaard. In veel gevallen zal een makelaar uit Alkmaar echter het beste verkoopresultaat behalen. Deze heeft vaak meer kennis van de lokale huizenmarkt en zal hierdoor op detailniveau andere beslissingen nemen. Voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding is het verstandig om Alkmaarse makelaars te vergelijken.
Een makelaarskantoor in Alkmaar brengt gemiddeld 1,21% courtage in rekening voor het succesvol verkopen van je huis. De opstartkosten zijn variabel en schommelen doorgaans tussen de € 375 en € 675. Houd er rekening mee dat sommige verkoopmakelaars ook terugtrekkingskosten rekenen wanneer je besluit om je huis vroegtijdig uit de verkoop te halen.
Welke Alkmaarse makelaar jij het beste kunt kiezen, hangt af van het huis dat je wilt verkopen en je persoonlijke wensen en situatie. De juiste makelaar vind je door verschillende offertes van makelaars op te vragen en je voorkeuren op te geven in het gratis formulier. Hierna ontvang je vrijblijvend een verkoopvoorstel van meerdere makelaars in Alkmaar, die je op je gemak met elkaar kunt vergelijken.