Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Hoogezand Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Hoogezand vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Hoogezand
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

De bloei van Nederland. Zo wordt Hoogezand genoemd in het volkslied van het dorp. Met ruim 21.000 inwoners is het een behoorlijk groot dorp, waar alle benodigde voorzieningen zijn. Als je je huis in Hoogezand wilt verkopen, zul je dan ook geen gebrek aan kandidaten hebben. Natuurlijk wil je ook een goede prijs voor je woning krijgen. Daar heb je de juiste makelaar voor nodig.

De beste makelaar in Hoogezand vind je door ons gratis vergelijkingsformulier in te vullen. In dit formulier vragen we wat jij belangrijk vindt bij een makelaar. Wil je een makelaar met een groot netwerk? Of zoek je een kantoor dat (relatief) lage kosten rekent? Deze en andere aspecten nemen we mee in de vergelijking.

Wil je weten welke makelaars in Hoogezand het beste bij jouw wensen aansluiten? Via de groene knop hieronder vergelijk je gratis en vrijblijvend offertes van lokale makelaars.

Lees hoe wij makelaars 100% objectief met elkaar vergelijken.

Begin met vergelijken

Al 41 verkopers uit Hoogezand kozen hun makelaar via Verkoopmakelaar Offertes

Profiel van de woningmarkt in Hoogezand

De woningmarkt fluctueert altijd. Goede periodes worden afgewisseld met mindere tijden. Om een actueel beeld van de markt te krijgen, adviseren we om een gratis verkoopadvies bij meerdere makelaars aan te vragen. Zo weet je wat de verkoopkansen van jouw woning zijn.

Je wilt natuurlijk ook weten hoeveel je huis waard is. Veel mensen kijken daarvoor naar de WOZ-waarde van de woning. De werkelijke waarde ligt vaak echter een stuk hoger. Dat komt doordat voor de WOZ-waarde alleen naar algemene kenmerken van de woning wordt gekeken. Denk aan de woonoppervlakte en de ligging. Een splinternieuwe badkamer wordt bijvoorbeeld niet meegenomen.

Daarom is het slim om een gratis waardebepaling uit te laten voeren. Makelaars in Hoogezand doen dat graag vrijblijvend voor je. Zo leren ze je kennen, en andersom, en kunnen ze hun verkoopstrategie met je delen. Door meer makelaars uit te nodigen, krijg je een goed beeld van de potentiële opbrengst van je woning.

Wie is de beste makelaar in Hoogezand?

We zouden hier graag een antwoord op geven, maar er bestaat niet zoiets als de beste makelaar van Hoogezand. Gelukkig kunnen we de beste makelaar voor jou wel vinden. Door onze gratis vergelijkingstool in te vullen, gaan we samen op zoek naar de beste match.

Hiervoor putten we uit onze grote database. In 2014 zijn we begonnen met het vergelijken van data van makelaars in heel Nederland. Deze gegevens gebruiken we om de meest geschikte makelaar voor jou te vinden.

Uitgelichte makelaarskantoren in Hoogezand

Verspreid door Hoogezand zijn makelaars gevestigd die graag jouw huis voor de beste prijs gaan verkopen. We lichten vier kantoren voor je uit.

De Wit Garantiemakelaars

De Wit Garantiemakelaars is een klein kantoor dat wordt gerund door Antoinette de Wit. Sinds 1978 verkoopt De Wit woningen in Hoogezand. Ze gaan hier voor een deskundige, persoonlijke en zorgvuldige aanpak. De doelstelling van deze makelaar is om je woning snel te verkopen voor een goede prijs.

Brandsma | De Jong makelaars & taxateurs

Dit kantoor is begonnen onder de naam Brandsma als familiebedrijf, maar is inmiddels flink gegroeid, met meerdere vestigingen in de provincie Groningen. In Hoogezand is Bram Heslinga de makelaar van dienst. Hij gaat bij het verkopen van een woning voor het complete plaatje. Eerlijk advies en een goed gevoel aan beide kanten is voor hem het belangrijkste. En natuurlijk een goede prijs.

Alders Makelaars Hoogezand

Dit full-service makelaarskantoor staat onder leiding van Rik Venhuizen. Alders Makelaars gaat aan de hand van een stappenplan met de verkoop aan de slag. Het grote doel is om de verkoop soepel te laten verlopen en de beste prijs voor jouw woning eruit te halen. Alders maakt veel gebruik van social media. ‘Hoe meer mensen de woning zien, hoe groter de kans op een geschikte koper’ is de gedachte hierachter.

Jans Duit Makelaardij

Als iemand de hoed en de rand van de woningmarkt in Hoogezand kent, is het wel Jans Duit. Hij is geboren en getogen in het dorp en zowel zijn vader als opa waren makelaar. Duit Makelaardij bestaat al 85 jaar. Jans houdt van eerlijke adviezen en een no-nonsens werkwijze. Als klant weet je altijd waar je aan toe bent.

Welke eisen stel jij aan een makelaar?

Op basis van jouw persoonlijke voorkeur vergelijken wij de beste makelaars in Maastricht. Welke van de 3 onderstaande makelaars kies jij?

Begin met vergelijken

Wat kost een makelaar in Hoogezand?

De tarieven van makelaars kunnen behoorlijk uiteenlopen. We adviseren je dan ook om bij je keuze voor een makelaar in Hoogezand ook de kosten die een makelaarskantoor rekent mee te nemen. Als je hier een goed beeld van hebt, kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

De kosten zitten vooral in de courtage. Dit is een percentage van de verkoopopbrengst. Je betaalt dit na de (succesvolle) verkoop aan de makelaar. Bij makelaars in Hoogezand ligt de gemiddelde courtage op 1,2%. Voor een woning van €200.000 betekent dit een courtage van €2.400.

Verder kunnen makelaars nog andere kosten rekenen, zoals opstartkosten en aanvullende kosten.

Je huis in Hoogezand op Funda zetten

Funda is het grootste huizenplatform van Nederland. Dagelijks zoeken miljoenen mensen op dit platform naar woningen. Als je de kans op een snelle verkoop wilt vergroten, is een van de eerste dingen om te doen dan ook je huis op Funda zetten. Een prominente plek op Funda vergroot de kans op meer bezichtigingen en uiteindelijk een hogere opbrengst.

Jouw huis kan alleen op Funda worden gezet met behulp van een geregistreerde verkoopmakelaar. Dat zijn makelaars die zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties, de NVM, VBO of VastgoedPRO.

Het is overigens niet zo dat iedere gecertificeerde makelaar automatisch een goede keuze is. De verkoopmakelaar die je huis op Funda zet, doet later ook de uiteindelijke verkoop van je woning en de begeleiding tijdens het complete proces. Daarom wil je de makelaar die voor jou het beste scoort op aspecten die voor jou belangrijk zijn.

Veelgestelde vragen

De meest geschikte makelaar vind je door ze onderling te vergelijken. De ene makelaar past beter bij jouw wensen dan de andere. Door te vergelijken, vind je de makelaar die het beste bij zowel jou als de woning past.
Het grootste deel van de makelaarskosten wordt gevormd door de courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs. Makelaars in Hoogezand rekenen gemiddeld 1,2% courtage. Er kunnen nog wat andere kosten bijkomen, zoals opstartkosten. Door dit vooraf met je makelaar te bespreken, weet je waar je aan toe bent.
De prijs van je woning is van diverse factoren afhankelijk. Tijdens een gratis waardebepaling kijkt een makelaar onder andere naar de staat van de woning, de ligging en de oppervlakte. Op basis daarvan wordt de verkoopprijs bepaald. Het is slim om meerdere makelaars een waardebepaling te laten verrichten.
Wil je een makelaar met een goede service? Bijvoorbeeld een die altijd bereikbaar is en correct en prettig in de omgang? Door dit aan te geven in ons vergelijkingsformulier, selecteren we automatisch de makelaarskantoren die om hun goede service bekend staan.