Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste makelaars Heerenveen Vergelijk tarieven makelaars

Top-3 makelaars Heerenveen vergelijken

Vergelijk tarieven en reviews in Heerenveen
Duidelijkheid over je woningwaarde
Offertes van de beste verkoopmakelaars

Als je overweegt om je woning te verkopen in Heerenveen, dan kan dat een grote stap zijn. Je moet bijvoorbeeld de vraagprijs bepalen en een energielabel regelen (indien je die nog niet hebt).

Tevens kan de verkoop van jouw woning onderdeel zijn van een grote levensgebeurtenis, bijvoorbeeld een scheiding of erfenis. In alle gevallen is het fijn als je kunt rekenen op een bekwame, ervaren makelaar in Heerenveen voor het verzorgen van de verkoop van je huis.

Ons platform is erop gericht om makelaars in Heerenveen (en heel Friesland) te vergelijken. De vergelijking levert offertes op, inzicht in de waarde van je huis, een eerste indruk van de meest geschikte makelaars én duidelijkheid over tarieven en mogelijkheden per makelaar, zodat jij eenvoudig een geschikte keuze voor een makelaar kunt maken.

Lees meer over de werking van Verkoopmakelaar Offertes.

Beginnen met vergelijken

Inmiddels 240 succesvolle vergelijkingen in Heerenveen voor verkoop

Huis verkopen in Heerenveen: waar moet je aan denken?

De verkoop van een woning is waarschijnlijk de grootste transactie van je leven. Daarom is het logisch als je jouw huis wilt verkopen voor de hoogste prijs. Je wilt jezelf immers niet financieel te kort doen door je huis voor te weinig geld te verkopen.

Hoe verkoop ik voor de hoogste prijs?

Als je jouw woning in Heerenveen voor de hoogste prijs wilt verkopen, dan is het zaak om bij meerdere makelaars in Heerenveen een waardebepaling aan te vragen. Je zult zien dat de makelaars variëren in de manier waarop zij de woning op waarde schatten, en dat er soms tot wel 50.000,- euro verschil zit in de verkoopprijs die makelaars menen te kunnen behalen.

Op deze manier kun je makelaars vergelijken met betrekking tot het verwachte verkoopresultaat. Door in zee te gaan met een Heerenveense makelaar die meent jouw woning voor de hoogste prijs te kunnen verkopen én die dat weet te onderbouwen met een duidelijke verkoopstrategie, geef je jezelf de hoogst mogelijke kans van slagen op een succesvolle verkoop.

Een greep uit de makelaars in Heerenveen

Welke makelaar in Heerenveen kies je voor de verkoop van jouw woning en waarom? Los van de prijsinschattingen, verschillen ook de tarieven en de werkwijzes van makelaars. Bij een gerichte vergelijking van makelaars in Heerenveen komen jouw voorkeuren en wensen aan bod, zodat je direct een top 3 kunt samenstellen.

We lichten willekeurig een aantal makelaars toe die in Heerenveen gevestigd zijn en die met regelmaat woningen verkopen:

Makelaardij Terpstra B.V.

Makelaardij Terpstra is het kantoor van Wietse Terpstra, gevestigd op de K.R. Poststraat in Heerenveen. Bij Makelaardij Terpstra mag je rekenen op een actieve makelaar die veel waarde hecht aan 'afspraak is afspraak'. Je kunt bij deze makelaar terecht voor de verkoop van je woning in Heerenveen, maar ook voor verhuur, aankoop of taxatie.

Veenstra Makelaars & Taxateurs

Veenstra Makelaardij bestaat sinds 2002 en is actief in Heerenveen en omstreken. Het makelaarskantoor wil net dat extra stapje zetten om u als klant te blijven verrassen. Makelaars Robert, Tineke en Eize werken met veel passie voor hun klanten. Doordat zij een klein makelaarsteam vormen, zijn de lijntjes kort en dat is in jouw voordeel als klant. Je bent namelijk allerminst een nummer.

Mijn Makelaar Heerenveen

Mijn Makelaar Heerenveen is onderdeel van de landelijke makelaarsorganisatie 'Mijn Makelaar', die vooral vestigingen heeft in Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Deze makelaar legt zich (naast de gebruikelijke makelaarsdiensten zoals verkoop en aankoop) ook toe op nieuwbouw. Taxatie behoort tevens tot de mogelijkheden.

Kraak & Donker Makelaardij

Kraak & Donker Makelaardij is een NVM-makelaar in Heerenveen en is gevestigd op de K.R. Poststraat. Eigenaren Jan Jouke Kraak en Willem Donker staan voor focus op de klant, een persoonlijke handelswijze en een correcte manier van afhandelen van zaken met alle betrokken partijen bij een aankoop- of verkooptransactie.

StinseMaat makelaardij

Ook StinseMaat makelaardij is een NVM-makelaar in Heerenveen. Het is een makelaarskantoor met veel geschiedenis. In 2017 namen de huidige eigenaren Denise en Kees Wondergem het bedrijf over. Met meer dan 20 jaar ervaring is Kees Wondergem bij uitstek een ervaren makelaar. Het kantoor kan rekenen op veel positieve beoordelingen.

Huis verkopen in Heerenveen: wat kies jij?

In Heerenveen zijn veel makelaars actief. Wij stellen een top-3 samen op basis van jouw voorkeuren, situatie en woning. Wat vind jij belangrijk?

Begin met vergelijken

Makelaars in Heerenveen vergelijken

De meerwaarde van een goede makelaar is dat iemand in jouw belang zich ten doel stelt om jouw woning voor de maximale prijs te verkopen. Dankzij de ervaring van de makelaar hoef jij zodoende het wiel niet opnieuw uit te vinden. Immers, de meeste mensen verkopen hooguit eens in de vijf jaar een woning.

Alleen welke makelaar in Heerenveen kies je en waarom? Een NVM-makelaar kan een rake keuze zijn, omdat er een kennis- en serviceniveau mee gegarandeerd wordt. Makelaars verschillen in tarief, werkwijze en verkoopstrategie, maar ze verschillen ook als mens. Daarom is het laten meewegen van de persoonlijke klik met een makelaar een relevant punt. De makelaar gaat namelijk immers in jouw belang handelen en dan is het fijn als je gevoelsmatig op één lijn zit met elkaar.

Een slimme manier om makelaars te vergelijken in Heerenveen is door een gratis verkoopadvies aan te vragen. De makelaars lichten jou (kosteloos) in over de waarde van jouw woning, de eventuele kosten van verkoop én geven je tips hoe je de woningwaarde nog zou kunnen verhogen. Bovendien heb je direct een persoonlijk beeld van iedere makelaar, waardoor je een volledig beeld hebt van de makelaars die je aan het vergelijken bent.

Veelgestelde vragen

Dat is afhankelijk van jouw voorkeuren voor de verkoop van je woning. Geef je voorkeuren aan voor verkoop in Heerenveen. Vervolgens wordt een top-3 van makelaars in Heerenveen samengesteld die het beste aansluit bij jouw situatie. De geselecteerde makelaars gaan je voorzien van een offerte (inclusief gratis waardebepaling), zodat je vrijblijvend en gericht kunt vergelijken.
In Heerenveen (en in Friesland als provincie) worden woningen soms met stille verkoop verkocht. Met die aanpak wordt meestal niet de hoogste verkoopprijs behaald. Voor de maximale verkoopprijs is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen weten dat de woning te koop staat. Dat kan alleen door de woning op de grote huizensites aan te bieden, zoals Funda. Een zogenaamde openbare verkoop levert meer kijkers op, meer biedingen en garandeert daarmee een hogere verkoopprijs van je huis.
De waarde van een woning in Heerenveen is afhankelijk van meerdere factoren, onder andere: de staat van onderhoud, de oppervlakte (bewoonbaar en perceel) en de staat van de huizenmarkt. Je kunt de waarde gratis door een makelaar laten vaststellen door middel van een gratis waardebepaling.
Dat is in grote mate afhankelijk van jouw woonwensen: wat ga je doen na verkoop? Wil je doorstromen naar een andere koopwoning in dezelfde regio, of heb je andere plannen? Als je optimaal gebruik wilt maken van de staat van de huizenmarkt, dan is het verstandig om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij diverse makelaars in Heerenveen. Zij adviseren jou over je woning en over je mogelijkheden. Je vormt daarbij direct een volledig beeld van wat wel of juist niet verstandig is in jouw situatie. Mocht je daadwerkelijk willen verkopen, dan ben je al in contact met de makelaars en kun je -indien gewenst- snel schakelen.