Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Rotterdam Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Rotterdam vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Rotterdam
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Rotterdam is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een ontzettend populaire woonbestemming. Niet zo gek, want de Maasstad heeft voor iedereen wat te bieden. Wanneer je dus in Rotterdam je woning te koop aanbiedt, hoef je niet lang te wachten op de eerste geïnteresseerden. Toch kan je keuze voor een goede makelaar in Rotterdam een groot verschil maken in hoe het verkooptraject verloopt en hoe succesvol jij je woning verkoopt.

Even zoeken en je vindt al snel meer dan vijftig verschillende verkoopmakelaars in Rotterdam. Hoe kies je hier nu het beste makelaarskantoor uit? Wij zijn van mening dat je dit het beste kan doen door makelaars te vergelijken op basis van je persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij belangrijk? Is dat vooral een goede verkoopopbrengst? Beoordelingen van eerdere verkopers? Of een persoonlijke klik? Vergelijk gratis makelaars en ontdek direct welke kantoren de beste voor jou zijn.

Ontdek hier hoe wij je 100% objectief adviseren

Begin met vergelijken

Al 1.263 keer werden makelaars in Rotterdam met succes vergeleken

Makelaars per stadsdeel vergelijken

Wat is de beste makelaar in Rotterdam?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat dé beste makelaar van Rotterdam niet bestaat. Want hoewel er zeker makelaarskantoren zijn die over de gehele linie beter presteren dan andere, verschillen kantoren onderling nogal als je kijkt naar hun focus. De ene makelaar blinkt bijvoorbeeld uit in lage makelaarskosten, terwijl een duurdere makelaar juist een ontzettend goede service kan bieden. Wat dan de beste makelaar voor je is, is echt afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Wij denken dus dat het vinden van de beste makelaar vooral een kwestie is van het vinden van een makelaar die het beste aansluit bij jouw wensen. Daar kunnen wij je als geen ander bij helpen, want wij houden al sinds 2014 de prestaties bij van verkoopmakelaars in Rotterdam. Denk aan verkoopprestaties, snelheid, kosten, service en klanttevredenheid. Begin direct met vergelijken op basis van onze data en geef je voorkeuren aan om direct de beste makelaars voor jou te vinden.

Uitgelichte makelaarskantoren in Rotterdam

Van Herk Makelaardij Rotterdam

Werk jij graag met een makelaar met ruime ervaring en die een huis als een thuis beschouwt? Dan zouden de makelaars van Van Herk Makelaardij wel eens bij jou kunnen passen. Deze NVM-makelaars beschikken over up-to-date kennis van de lokale woningmarkt en alle relevante wetgeving. Een goede combinatie van vakkundigheid en een persoonlijke aanpak dus en niet voor niets inmiddels al vijftig jaar actief in Rotterdam.

Vogelenzang de Jong Makelaars

Wil jij bij de verkoop van je woning rust ervaren? Denk dan eens aan Vogelenzang de Jong Makelaars. Niet alleen de naam is rustgevend, want ook de aanpak is er in alles op gericht om het verkooptraject zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Zo zetten ze bij Vogelenzang de Jong bijvoorbeeld sterk in op persoonlijk contact, open advies en korte lijnen. Door dit te combineren met een flinke dosis deskundigheid en ervaring kun je rekenen op een goede begeleiding van A tot Z.

Woonvisie NVM Makelaars

Woonvisie is een NVM-makelaarskantoor in Rotterdam dat zich niet alleen richt op een maximale verkoopopbrengst, maar ook op het behalen van goede voorwaarden voor klanten. De makelaars van dit kantoor bieden je zekerheid, duidelijkheid, persoonlijke aandacht en vakkundigheid. Vanuit deze pijlers word je tijdens het gehele verkooptraject bijgestaan: vanaf je verkoopplannen tot de sleuteloverdracht.

Van Kleef NVM Makelaars

Zoek jij een makelaarskantoor in Rotterdam dat gaat voor klanttevredenheid? Kijk dan eens naar Van Kleef NVM Makelaars. Bij dit kantoor in Delfshaven kun je terecht voor verkoopbegeleiding voor woningen door heel Rotterdam. Gedrevenheid, heldere communicatie en een gezonde Rotterdamse zakelijkheid zijn voor Van Kleef de basis om vanuit te werken. Klanten waarderen deze aanpak, wat wel blijkt uit de 9,4 die Van Kleef gemiddeld krijgt op Funda.

Voorberg NVM Makelaars

Verkoop jij je woning graag bij een makelaar met aandacht voor jouw wensen en je situatie? Dan zou Voorberg NVM Makelaars wel eens een goede makelaar kunnen zijn. Deze makelaar, die naast verkoopbemiddeling ook actief is in de verhuur en de aankoopbemiddeling, werkt met een middelgroot team makelaars en vastgoedspecialisten. Voorberg onderscheidt zich door een frisse, heldere benadering en duidelijke communicatie.

Stad en Land NVM Makelaars

Stad en Land NVM Makelaars is een makelaarskantoor dat al 55 jaar actief is in zowel Rotterdam als Dordrecht. Bij Stad en Land staan ze voor kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid. Doordat deze makelaar beschikt voor een breed netwerk en woningen plaatst op onder meer Funda, Pararius, Instagram, Facebook en de eigen website, kun je rekenen op veel aandacht voor je woning. Stad en Land komt graag vrijblijvend bij je langs voor een kennismaking.

Huysvisie, makelaar anno nu

Wil jij je huis verkopen bij een Rotterdamse makelaar die zich klantvriendelijk en proactief opstelt? Overweeg dan beslist de makelaars van Huysvisie. Huysvisie kenmerkt zich naar eigen zeggen vanwege de correcte manier van omgaan met mensen en de korte lijnen. Door daarnaast het resultaat altijd in het oog te houden en hun uiterste best te doen, zorgen deze makelaars voor een soepele verloop van het verkoopproces.

Lokkerbol NVM Makelaardij Rotterdam

Al meer dan twee decennia lang is Lokkerbol makelaardij actief op de Rotterdamse woningmarkt. Bij deze NVM-makelaar werken negen gepassioneerde medewerkers die zich richten tevreden klanten. Verkoop je een woning via Lokkerbol? Dan kan je rekenen op kwaliteit en deskundigheid en een ruime kennis van de lokale vastgoedmarkt. Deze makelaar is actief in de wijken Kop van Zuid, Veranda, Katendrecht, Noordereiland, Stadsdriehoek, Centrum en Lloydkwartier.

NVM Makelaarskantoor G. Kok

Verkoop jij jouw woning het liefst bij makelaars die geboren en getogen zijn in de Maasstad? Dan heb je aan de NVM-makelaars van G. Kok een uitstekende partner. Hier werken namelijk enkel echte Rotterdammers. Onder het credo ‘samen verkopen’ zet dit makelaarskantoor zich vol enthousiasme voor je in. Reken dus op een makelaar die goed luister naar je wensen, zorgvuldig adviseert en op een open manier communiceert.

J.J. van Oosten Makelaardij | Baerz & Co

Ben jij op zoek naar een makelaar die zich onderscheidt dankzij een betrokken, creatieve en resultaatgerichte aanpak? Dan is J.J. van Oosten Makelaardij, lid van Baerz & Co luxury homes welllicht een goede keuze voor jou. Bij J.J. van Oosten kun je rekenen op een makelaar die professioneel en met passie te werk gaat. Dit kleine makelaarskantoor staat dichtbij jou als verkoper en is ook buiten kantoortijden goed bereikbaar.

Wat vind jij belangrijk bij je keuze voor een makelaar?

Vergelijk makelaars aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij belangrijk bij je keuze voor een makelaar?

Begin met vergelijken

Wat kost een makelaar in Rotterdam gemiddeld?

In ruil voor zijn diensten brengt een makelaar kosten bij je in rekening. Deze makelaarskosten bestaan meestal voor een groot deel uit courtage. Daarnaast kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld het maken van beeldmateriaal, het plaatsen van advertenties, het stylen van een woning en het plaatsen van een te koop bord. Onze tip: verdiep je altijd goed in hoe de verschillende kosten in rekening worden gebracht, om verrassingen achteraf te voorkomen.

Als we kijken naar courtage, dan gaat het om een percentage van de verkoopprijs. Aangezien de uiteindelijk verkoopprijs pas bekend is op het moment de deal rond is, betaal je de courtage pas achteraf, dus op basis van no cure, no pay. Het couragepercentage verschilt van kantoor tot kantoor, maar gemiddeld rekenen verkoopmakelaars in Rotterdam 1,05% aan courtage. Bij een verkoopopbrengst van € 450.000 betaal je dus gemiddeld € 4.725 aan courtage.

Let op het energielabel bij de verkoop van je huis in Rotterdam

Net als in de rest van Nederland dien je ook bij de advertentie van een woning in Rotterdam op bijvoorbeeld Funda het energielabel te vermelden. Oftewel: voordat je jouw woning te koop kan aanbieden, moet je een energielabel aanvragen. Dit kan bij een erkende energieadviseur. De adviseur komt dan bij je langs en kijkt aan de hand van zaken als verwarming, isolatie, beglazing en eventuele zonnepanelen naar hoe de woning op energiegebied presteert en welk label daarbij hoort.

Een beter energielabel geeft aan dat een woning zuiniger met energie omgaat. Een beter energielabel is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee en het wooncomfort van de nieuwe bewoner. Daarom zie je dat de waarde van woningen met een beter energielabel ook hoger is. Het kan daarom slim zijn om je woning te verduurzamen voordat je hem te koop zet. Een goede makelaar kan adviseren over wat in jouw situatie het slimst is.

Veelgestelde vragen

Makelaars in Rotterdam die goed bekend staan zijn onder meer Van Herk Makelaardij Rotterdam, Vogelenzang de Jong Makelaars, Voorberg NVM Makelaars, Stad en Land NVM Makelaars en J.J. van Oosten Makelaardij. Welke makelaar het beste is voor jou, ontdek je door makelaars te vergelijken op basis van jouw persoonlijke wensen.
Het bepalen van de juiste vraagprijs is één van de belangrijkste succesfactoren bij de verkoop van je woning. Vraag je te veel, dan zullen te weinig mensen geïnteresseerd zijn. Vraag je te weinig, dan krijg je juist te veel bezichtigingen en moet er veel overboden worden om de prijs te krijgen die je wilt. Je wilt hier dus de gulden middenweg in vinden en dat is bij uitstek het werk van een makelaar. Een goede makelaar zal je hier op basis van ervaring en deskundigheid in adviseren.
Kijk jij bij je keuze voor een verkoopmakelaar in Rotterdam vooral naar de mening van eerdere verkopers? Vergelijk dan makelaars op basis van beoordelingen van klanten. Wanneer je tijdens het vergelijken aangeeft dat goede reviews van kopers voor jou belangrijk zijn, selecteren wij automatisch de kantoren die op dit vlak het beste presteren.
In Rotterdam schommelt de gemiddelde courtage rond de 1,05%. Dit houdt dus in dat je voor het verkopen van een woning van € 500.000 gemiddeld € 5.250 aan courtage betaalt. Let er bij je keuze voor een makelaar in Rotterdam echter goed op wat wel en niet in de courtage is inbegrepen. Veel makelaars rekenen namelijk extra kosten voor bijvoorbeeld het maken van foto’s, het plaatsen van advertenties en het stylen van de woning.