Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Utrecht Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Utrecht vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Utrecht
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

De Domstad is de kleinste van de vier grote steden in Nederland. Juist dat is voor veel mensen het aantrekkelijke aan Utrecht. Je woont dan weliswaar in een grote stad, met topvoorzieningen, maar hebt eigenlijk nergens het gevoel dat het (te) druk is. Daarom is wonen in Utrecht zo populair.

Als je jouw woning in Utrecht wilt verkopen, is de kans dan ook groot dat je aan belangstelling geen gebrek zult hebben. Een goede verkoopmakelaar zorgt er niet alleen voor dat je huis snel verkocht wordt, maar ook dat je er een goede prijs voor krijgt. Alleen hoe vind je tussen al die makelaarskantoren in een grote stad als Utrecht de beste makelaar? Door ons gratis vergelijkingsformulier in te vullen.

Sinds 2014 verzamelen we gegevens van verkoopmakelaars uit heel Nederland. Door je voorkeuren aan te geven, vinden wij de perfecte match voor je. Wil je bijvoorbeeld een makelaar die altijd bereikbaar is, of ga je voor de hoogste opbrengst? Geef het aan in ons vergelijkingsformulier en we gaan op zoek naar beste makelaar.

Wil je meteen weten welke makelaar in Utrecht perfect bij jouw wensen aansluit? Via de groene knop hieronder kun je gratis en vrijblijvend offertes van lokale makelaars met elkaar vergelijken.

Ontdek hier hoe we makelaars 100% onafhankelijk met elkaar vergelijken.

Begin met vergelijken

Al 1.131 keer werd een makelaar in Utrecht gevonden via VerkoopmakelaarOffertes.nl

Makelaars per stadsdeel vergelijken

Profiel van de woningmarkt in Utrecht

Geen markt die meer in beweging is dan de woningmarkt. Maandelijks komen er cijfers naar buiten over de markt, en ze zijn iedere keer anders. De ene keer worden er meer huizen verkocht maar zijn de prijzen gedaald. De volgende maand kan dit zomaar andersom zijn. Om een goed beeld van de actuele woningmarkt in Utrecht te krijgen is het dan ook slim om een gratis verkoopadvies te laten doen.

Voor de verkoop van je woning is overigens niet alleen de staat van de huizenmarkt van belang, ook de waarde van je huis speelt een rol. De meeste mensen kijken hiervoor naar de WOZ-waarde van hun woning, maar dit geeft geen representatief beeld. De werkelijke waarde ligt immers vaak een stuk hoger. Bij het bepalen van de WOZ-waarde wordt voornamelijk naar algemene zaken gekeken. Dan kun je denken aan de ligging en de oppervlakte. Specifieke zaken zoals die fraaie badkamer van je of je nieuwe keuken worden niet meegenomen.

Ons advies is om naast een verkoopadvies ook een gratis waardebepaling uit te laten voeren. Utrechtse makelaars komen hiervoor graag bij je langs. De waardebepaling is voor een makelaar namelijk ook een uitgelezen kans om de verkoopstrategie met je delen. Door meerdere verkoopmakelaars uit te nodigen, krijg je een goed beeld van de potentiële opbrengst van je woning.

Wie is de beste makelaar van Utrecht?

De beste makelaar bestaat niet. Dat is in kleine steden niet het geval, en zeker in een grote stad als Utrecht is het niet te doen om de beste aan te wijzen. Niet alleen is de concurrentie groot, maar iedere huizenverkoper heeft andere wensen. Zo kun jij het belangrijk vinden om de transactie zo snel mogelijk rond te krijgen, terwijl de volgende klant voor de hoogste verkoopprijs wil gaan.

De beste verkoopmakelaar voor jou vind je door ze met elkaar te vergelijken. Tussen makelaars kunnen behoorlijke verschillen zitten. Het ene kantoor kan vrij duur zijn, maar een uitstekende service bieden. Een andere makelaar kan wat minder goed bereikbaar zijn, maar daar een lagere prijs tegenover stellen.

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we veel gegevens verzameld, onder meer over verkoopopbrengsten en gemiddelde doorlooptijden. En ook de data over de kosten van makelaars en klanttevredenheid zitten in onze database. Daarom kunnen we je het perfecte advies geven over de voor jou meest geschikte makelaar in Utrecht.

Wat verwacht jij van een makelaar in Utrecht?

Vergelijk makelaars in Utrecht op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Welke van de 3 onderstaande punten vind jij belangrijk?

Begin met vergelijken

Uitgelichte makelaarskantoren Utrecht

Willems & Steinvoort Makelaars

Ruud Willems en Marton Steinvoort zijn de eigenaren van dit makelaarskantoor, dat al meer dan 20 jaar een begrip is in Utrecht. Ruud en Marton zijn echte Utrechters en noemen zichzelf zeer gedreven. Met hun kleine maar enthousiaste team doen ze er alles aan om het maximale verkoopresultaat te behalen. Passie en plezier staan hierbij voorop.

Stap Makelaars

Stap Makelaars is al meer dan 10 jaar actief in Utrecht, maar de naam is nieuw. Medio 2022 besloot eigenaar Martijn van Welzenes de naam te veranderen in Stap Makelaars, om te benadrukken dat iedere stap die tijdens het verkoopproces gezet wordt een belangrijke is. Van Welzenes was vroeger trouwens zeebioloog, maar heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot het makelaarsvak. Hij wil opvallen door niet zozeer voor de snelste transactie te gaan, maar door te investeren in de relaties met klanten.

Lauteslager Makelaars

Lauteslager Makelaars bestaat al sinds, houd je vast, 1850. Het is een groot kantoor waarbij je behalve voor de verkoop van woningen ook terecht kunt voor onder andere taxaties, aankoop en verhuur. Lauteslager Makelaars houdt van een heldere en transparante communicatie. En ze maken voor iedere huizenverkoper een plan op maat. Dit gebeurt vanuit hun pand aan de prachtige Catharijnesingel in het centrum van Utrecht.

Punt Makelaars Utrecht

Ramses Qaysi en zijn team van Punt Makelaars werken volgens de 3 W’s. Dit zijn wonen, wensen en werkelijkheid. Hun doel is geslaagd als ze klanten succesvol begeleiden tijdens de verkoop. Dit doen ze door open, eerlijk en slim te zijn. Alle benodigde kennis is in huis, en dankzij hun vernieuwende ideeën lopen ze voorop in de markt. In het hele verkoopproces is de klant de spil, omdat Punt Makelaars vindt dat niemand beter dan jou kan vertellen hoe jij wilt wonen en leven.

Rosenberg Van Leusden Makelaars

De klantgerichtheid is het onderscheidende van Rosenberg Van Leusden Makelaars. Dit NVM makelaarskantoor is in 2010 opgericht, door Egon Rosenberg en Niels van Leusden. Alle makelaars die bij dit kantoor werken zijn geboren en getogen in de regio Utrecht. De klantgerichtheid zie je terug in de bereikbaarheid. Je kunt altijd contact opnemen met een van de makelaars, dus ook ’s avonds en in het weekend.

Veelgestelde vragen

Uit de tientallen makelaars die jouw huis willen verkopen, wil je natuurlijk graag de beste vinden. Omdat jouw profiel uniek is, is het goed om de verkoopmakelaars met elkaar te vergelijken. Zo vind je het kantoor dat het beste verkoopresultaat voor jou behaalt. Dit kan een snelle verkoop zijn of een hoge verkoopprijs, of allebei.
De kosten zijn bij elke verkoopmakelaar anders. Daarom is het goed om hier vooraf de nodige aandacht aan te besteden. Het grootste gedeelte van de kosten wordt gevormd door de courtage. Dat is een percentage van de verkoopprijs dat je na de verkoop aan de makelaar betaalt. In Utrecht ligt de courtage gemiddeld op 1,1%. Naast de courtage kunnen er nog andere kosten worden gerekend, zoals opstart- en aanvullende kosten.
De woningmarkt is altijd in beweging. Het ene jaar kunnen huizen voor recordprijzen worden verkocht, terwijl het een jaar later moeilijk kan zijn om een koper te vinden. Voor een actueel beeld van de woningmarkt in Utrecht adviseren we je om een gratis verkoopadvies bij meerdere makelaars aan te vragen. Zo kom je er razendsnel achter hoe jouw woning in de markt ligt.
Als je goede service belangrijk vindt bij een verkoopmakelaar, geef je dit aan in ons gratis vergelijkingsformulier. We selecteren dan automatisch de Utrechtse makelaarskantoren die bekend staan om hun goede service.