Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Hoogeveen Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Hoogeveen vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Hoogeveen
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Een huis verkopen doe je niet zo vaak. Dat is wel anders bij makelaarskantoren. Een gemiddelde makelaar verkoopt tientallen, en soms zelfs meer dan honderd woningen per jaar. Het is daarom een goed idee om een makelaar in te schakelen als je jouw woning in de verkoop doet. Op die manier kun je rekenen op een hogere verkoopopbrengst en krijg je de begeleiding die je nodig hebt. Verkoop je jouw woning in Hoogeveen? Dan kun je terecht bij een groot aantal makelaars in Hoogeveen.

Maar met welke makelaar moet je nou contact opnemen? In onze ogen is het slim om in zee te gaan met een makelaar die uitblinkt in wat jij belangrijk vindt. Daarom hebben wij een vergelijkingstool ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig makelaarskantoren in Hoogeveen kunt vinden die aansluiten bij jouw voorkeuren. Vind jij bijvoorbeeld een goede service erg belangrijk? Als je dit aangeeft bij het vergelijken, selecteren wij automatisch de makelaars met de beste service.

Kom te weten hoe wij je 100% objectief adviseren.

Begin met vergelijken

Al 117 verkopers uit Hoogeveen kozen hun verkoopmakelaar op deze manier

Ontdek de beste makelaar in Hoogeveen voor jou

Hoogeveen heeft de afgelopen 25 jaar een flinke groei doorgemaakt, en is dan ook een populaire plaats om te wonen. Met name de groene omgeving en het vernieuwde stadscentrum maken van deze plaats in Zuid-Drenthe een fijne woonplek. Wanneer je dus je woning in Hoogeveen te koop aanbiedt, zal het niet lang duren voordat potentiële kopers contact opnemen. Toch kan het kiezen van een goede makelaar veel verschil maken.

Al sinds 2014 houden wij de prestaties van makelaars in Hoogeveen nauwlettend in de gaten. Uit onze data komen enkele opvallende trends naar voren, die we graag met je delen. Bij het vergelijken van verkoopmakelaars zul je bijvoorbeeld zien dat enkele kantoren er echt bovenuit springen als we kijken naar verkoopprestaties. Andere makelaars scoren dan weer met name goed op service. Door aan te geven wat jij belangrijk vindt ontdek je zo snel en eenvoudig welke makelaar bij jou past.

Uitgelichte makelaarskantoren in Hoogeveen

Huys Makelaars

Bij Huys Makelaars kun je terecht voor de aan- en verkoop van woningen, agrarisch onroerend goed en recreatief onroerend goed. De bij dit makelaarskantoor aangesloten makelaars staan bekend om hun persoonlijke en professionele aanpak en hun toegankelijkheid. Daarbij is Huys een makelaar die sterk inzet op sociale media, om op die manier het bereik van jouw woning zo groot mogelijk te maken.

Hentenaar Makelaardij

Hentenaar Makelaardij is een makelaarskantoor dat al veertig jaar actief is Hoogeveen, Zuidwolde en de regio. Naast veel ervaring vind je bij Hentenaar een gepassioneerd team dat betrokkenheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft. Met deze kernwaarden als basis zetten ze zich bij Hentenaar met plezier in om jouw woning voor een goede prijs te verkopen en je tijdens het gehele traject te ontzorgen.

Otten Makelaardij Hoogeveen

Otten Makelaardij is een ervaren NVM-makelaarskantoor in Hoogeveen. Deze makelaar gelooft in een goede voorbereiding, veel persoonlijk contact en het goed in kaart brengen van je wensen als basis om tot een goed resultaat te komen. Fijn aan Otten Makelaardij is ook dat ze van te voren heel transparant zijn over de kosten. Zo kom je als verkoper niet voor verrassingen te staan.

Hup & Fidom Garantiemakelaars Hoogeveen

Makelaarskantoor Hup & Fidom heeft vestigingen in Hoogeveen, Meppel en Beilen. Bijzonder aan dit kantoor is dat het niet alleen is aangesloten bij de NVM, maar ook bij het netwerk van Garantiemakelaars hoort. Hierdoor ben je als klant ook verzekerd van alle garanties die je standaard kan verwachten van een Garantiemakelaar, zoals een goede bereikbaarheid en de mogelijkheid om ook in de avond en op zaterdag je woning te laten bezichtigen.

Bruins Makelaardij

Bruins Makelaardij is een klein makelaarskantoor in Hoogeveen waar je gegarandeerd bent van veel aandacht en transparantie. Door scherp te onderhandelen kan dit kantoor jou ook helpen met het behalen van een goede verkoopopbrengst. Verkopers geven Bruins Makelaardij gemiddeld een 9,3 op Funda. Naast een goede service waarderen klanten van Bruins ook de deskundigheid en de prijs-kwaliteitverhouding van de geleverde diensten.

Waar hecht jij met name waarde aan?

Vergelijk makelaars aan de hand van wat jij echt belangrijk vindt. Waar hecht jij de meeste waarde aan?

Begin met vergelijken

Hoeveel is mijn huis in Hoogeveen waard?

De gemiddelde woningwaarde in Hoogeveen bedraagt ongeveer € 221.000 (2022). Hoeveel jouw woning op zal brengen, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Niet alleen de locatie en fysieke eigenschappen van de woning spelen hierin een rol, ook de strategie en de onderhandelingskunsten van de makelaar kunnen de verkoopwaarde van je woning een boost geven. Denk aan een nette styling, professionele foto’s en een goede zichtbaarheid op drukbezochte (online) kanalen.

Daarnaast zal een makelaar een woning vaak wat hoger dan de berekende waarde in de markt zetten. Op die manier houd je ruimte om te onderhandelen, en levert de woning uiteindelijk dus meer op. Wil je direct gratis en vrijblijvend een inschatting krijgen van wat een reële vraagprijs is voor jouw huis? Vraag dan hier een gratis waardebepaling aan. Een ervaren vastgoedexpert uit Hoogeveen zal dan vervolgens contact met je opnemen.

Makelaarskosten in Hoogeveen

Verrassingen kunnen leuk zijn, maar niet als het gaat om onverwacht hoge makelaarskosten na de verkoop van je woning. Daarom is het slim vooraf goed na te vragen welke kosten er precies in rekening worden gebracht voor de diensten die de makelaar verleent, en wat wel en niet bij de kosten is inbegrepen.

De meeste makelaars werken met courtage. Dit is een percentage van de verkoopopbrengst. Het gemiddelde courtagepercentage ligt in Hoogeveen op 1,1%. Bij sommige makelaars is dit een all-in-prijs, maar veel makelaars rekenen daarnaast extra kosten voor bijvoorbeeld het maken van foto’s, het stylen van de woning en het plaatsen van de woning op Funda. Ook kan een makelaar intrekkingskosten rekenen, die je verplicht bent te betalen op het moment je de opdracht intrekt.

Veelgestelde vragen

Wanneer je in Hoogeveen je woning wilt verkopen, heb je keuze uit meer dan tien gespecialiseerde verkoopmakelaars. Kantoren met een goede reputatie zijn onder meer Huys Makelaars, Hentenaar Makelaardij, Otten Makelaardij Hoogeveen, Hup & Fidom Garantiemakelaars Hoogeveen en Bruins Makelaardij. Door makelaars te vergelijken op basis van wat jij belangrijk vindt, ontdek je snel welke makelaar de beste is voor jou.
De ideale vraagprijs van je woning in Hoogeveen bepaal je samen met een verkoopmakelaar. Verschillende factoren spelen hierin een rol. Denk aan fysieke eigenschappen als bewoonbaar oppervlakte, locatie en de algemene onderhoudsstaat en trends in de lokale markt. Daarnaast spelen jouw doelen als verkopende partij een rol. Wil jij bijvoorbeeld het onderste uit de kan halen en heb je de tijd? Of wil je juist snel verkopen en het liefst zo veel mogelijk bezichtigingen op korte termijn?
Heeft een vlotte verkoop voor jou prioriteit? Vergelijk dan verkoopmakelaars in Hoogeveen op basis van snelheid. Uit onze data blijkt dat dat enkele makelaarskantoren gemiddeld beduidend kortere verkooptrajecten hebben dan andere. Wanneer je aangeeft dat snelheid voor jou belangrijk is, selecteren wij automatisch de makelaars die hierin uitblinken.
Het is belangrijk dat jouw verkoopmakelaar kennis heeft van de lokale vastgoedmarkt. Daarnaast is het ook simpelweg een stuk praktischer om een woning te laten verkopen door een makelaar in dezelfde stad. Dit maak het plannen van bezichtigingen bijvoorbeeld eenvoudiger. Wij raden dus aan te kiezen voor een van de makelaars uit Hoogeveen of een nabijgelegen plaats als Zuidwolde, Hollandscheveld of Echten.