Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Amsterdam Kies op basis van prijs, kwaliteit en reviews

Makelaars Amsterdam vergelijken

Op basis van ervaringen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties per stadsdeel
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten
Inclusief gratis verkoopadvies

Als je in Nederland een huis wilt verkopen, dan heb je nergens zoveel makelaars om uit te kiezen als in Amsterdam. Met maar liefst 200+ makelaars om uit te kiezen, is de keuze niet eenvoudig. Welke makelaar in Amsterdam kies je voor de verkoop van jouw woning en waarom?

Wij helpen jou een goede, geschikte makelaar te kiezen door te vergelijken op de punten die de meeste woningverkopers belangrijk vinden: de tarieven van de makelaars, de verkoopprestaties (per stadsdeel in Amsterdam), de beoordelingen én de persoonlijke ervaringen. Zo maak je zeker een goede keuze.

Meer weten? Lees meer over Verkoopmakelaar Offertes.

Begin met vergelijken

Al 1.355 verkopers uit Amsterdam kozen hun makelaar via Verkoopmakelaar Offertes

Beste makelaar in Amsterdam kiezen

Met meer dan 200 actieve makelaars, is het onmogelijk om één makelaar aan te wijzen als de beste makelaar van Amsterdam. Zo zwart-wit is het niet - er zijn meerdere makelaars in Amsterdam die aanmerkelijk beter presteren dan anderen. Die voorselectie hebben wij reeds gemaakt op basis van recente verkoopprestaties, beoordelingen en de prijs/kwaliteit-verhouding.

Het antwoord op de vraag welke makelaar het meest geschikt is voor jouw situatie, is afhankelijk van jouw voorkeuren en jouw woning. Voor een woning in Amsterdam-Noord kies je namelijk een geheel andere makelaar dan voor een appartement in de Bijlmer. Wij kijken daarom naar jouw voorkeuren, jouw woning en de recente prestaties van verkoopmakelaars in Amsterdam, om zo te bepalen welke makelaars voor jou het meest geschikt zijn.

Makelaars per stadsdeel vergelijken

Wat kost een makelaar in Amsterdam?

Amsterdam is een bijzonder gedeelte van Nederland als het gaat om de makelaarskosten die worden gerekend bij de verkoop van een huis. Dat komt omdat de huizenprijzen in Amsterdam het hoogste zijn. De vraag naar Amsterdamse woningen is bijzonder groot, hetgeen de prijzen tot enorme hoogte heeft opgedreven.

De meeste makelaars in Amsterdam werken met een zogenaamde courtage (een percentuele beloning van de uiteindelijke verkoopprijs). Echter, omdat de verkoopprijzen zo hoog zijn, zijn de courtages in Amsterdam relatief laag doordat er (A) bijzonder veel makelaars zijn en (B) een te hoog percentage al snel tot onredelijk hoge makelaarstarieven leidt.

Als woningverkoper is het in jouw voordeel dat er bijzonder veel makelaars in Amsterdam zijn. Nergens in Nederland heb je zoveel profijt van goed vooraf vergelijken als in Amsterdam. De belangrijkste aandachtspunten bij het vergelijken van tarieven van makelaars in Amsterdam:

Wat vind jij belangrijk?

Vergelijk makelaars in Amsterdam op basis van jouw situatie en voorkeuren. Wat is voor jou vooral belangrijk?

Begin met vergelijken

Huis verkopen in Amsterdam: waar moet ik op letten?

De verkoop van een woning is waarschijnlijk één van de grootste transacties in je leven. Bezit je in deze tijd een woning in Amsterdam, dan zit je (spreekwoordelijk) op goud. Er zijn in deze tijd namelijk dermate veel geïnteresseerden voor woningen in Amsterdam, dat de verkoopprijs altijd hoog uitkomt.

Het eerste verschil maak je zelf, namelijk door een makelaar te kiezen die jouw woning beter inschat dan andere makelaars en daarbij een duidelijk plan op tafel legt: hoe gaat hij/zij jouw woning voor de beste prijs verkopen? De verschillen in waarde-inschatting kun je ontdekken door bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan te vragen.

Zodoende krijg je snel een goed beeld van de waarde van jouw woning per makelaar én krijg je ook direct een eerste persoonlijke indruk, waardoor je al op diverse manieren de verschillen tussen makelaars in kaart hebt gebracht. Omdat de meeste makelaars bij een gratis waardebepaling ook al vertellen zij als tarief voor verkoop hanteren, is het voor de meeste woningverkopers al mogelijk om op basis van de waardebepalingservaringen een geschikte makelaar te kiezen.

Bij het verkopen van een huis in Amsterdam zijn er twee losse punten om ook altijd rekening mee te houden:

Uitgelichte makelaarskantoren in Amsterdam

Er zijn meer dan 200 makelaars actief in Amsterdam. Grote makelaarskantoren, maar ook individuen. We lichten een aantal makelaarskantoren toe:

Hoekstra & Van Eck

Hoekstra & Van Eck is al jaren een grote makelaar in Amsterdam met vestigingen in Amsterdam Noord, Amsterdam Centrum en Amsterdam West. Ze zijn niet te missen in het straatbeeld. Als klant kun je terecht voor verkoop, aankoop en taxaties. Ook is aanvullend hypotheekadvies mogelijk, indien dat voor jou als klant gewenst is.

Hallie & Van Klooster

Hallie & Van Klooster is al ruim 25 jaar een bekend gezicht in Amsterdam. Het is mogelijk dat je Hallie & Van Klooster niet alleen kent van de Te Koop-borden in de stad, maar ook van de diverse nieuwbouwprojecten bij betrokken is geweest. Hallie & Van Klooster legt zich voor aankopers toe op het vinden van een woning die écht bij jou past.

Makelaar Bert

Makelaar Bert is een makelaarskantoor in Amsterdam met een zeer persoonlijke stijl en straalt dat op alle mogelijke manieren uit. Je hoeft geen makelaar in pak te verwachten bij een afspraak met Bert of één van de makelaars van zijn team. Normaal en fijn persoonlijk contact - dat is het uitgangspunt.

KIJCK. Makelaars

KIJCK is een jong en enthousiast makelaarskantoor, waar hartelijkheid en duidelijkheid voorop staan. Makelaar Leonie Rump en haar team verkochten in het eerste jaar al direct 100+ woningen en zijn daarmee in rap tempo op weg één van de grootste makelaars in Amsterdam te worden. KIJCK staat voor heldere tarieven vooraf, zodat je als klant precies weet waar je aan toe bent bij het verkopen van een huis in Amsterdam.

Von Poll Real Estate

Von Poll Real Estate heeft twee kantoren in Amsterdam: in het centrum op de Keizersgracht en op de Zuidas. Het makelaarskantoor richt zich op het hogere segment en is voor huizenverkopers interessant omdat het een internationaal netwerk heeft. Je kunt bij Von Poll terecht voor verkoop, maar ook voor aankoop of verhuur.

Begin met vergelijken

Vergelijk gratis tarieven en adviezen. Kies de makelaar die het beste bij jouw wensen aansluit.

Veelgestelde vragen

De gemiddelde courtage van een makelaar in Amsterdam is 0,9%. Echter, de prijs van een makelaar wordt vrijwel altijd op maat vastgesteld. Zo krijg je bij dezelfde makelaar niet altijd dezelfde prijs. Om die reden is het verstandig om makelaars te vergelijken: je geeft eenmalig jouw adres, woningtype en voorkeuren aan. Vervolgens informeren makelaars in Amsterdam jou (gratis en vrijblijvend) welke tarieven zij zouden hanteren bij de verkoop van jouw woning. Bovendien bieden zij direct een gratis waardebepaling aan, waarmee jij eveneens direct weet wat jouw woning in deze tijd zou opleveren.
Woning in Amsterdam worden vanzelfsprekend voor hoge bedragen verkocht, maar welke makelaar haalt het onderste uit de kan? Wij monitoren de verkoopresultaten van alle makelaars in Amsterdam, zodat wij een helder beeld hebben van de makelaars die woningen voor de hoogste prijs verkopen. Als je bij het vergelijken van makelaars aangeeft dat een maximale verkoopprijs voor jou het belangrijkste is, dan selecteren wij de makelaars die volgens onze data de meest geschikte keuze zijn als het aankomt op verkoopprijs.
De keuze voor een makelaar in Amsterdam wijkt op een aantal manieren af. De huizenprijzen liggen relatief én absoluut erg hoog. Omdat makelaars vaak percentueel beloond worden (met een courtage), is het vergelijken op prijs een logische zet. Immers, makelaars kunnen 2.500 euro tot wel 25.000 euro rekenen voor het verkopen van dezelfde woning. Let daarom altijd op de tarieven van de makelaars. Het is tevens verstandig om een makelaar te kiezen die affiniteit heeft met het stadsdeel waar je woont. Deze mate van ervaring kan precies het verschil maken tussen een goed verkoopresultaat of een uitstekend verkoopresultaat.
Als je overweegt om jouw huis te verkopen in Amsterdam, dan is het verstandig om te starten met een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar in Amsterdam. Op die manier weet je zeer nauwkeurig wat de verkoopwaarde is van jouw woning, zonder dat je kosten maakt. De waardebepaling is namelijk gratis.