Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Gouda Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Gouda vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Gouda
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Overweeg jij je woning in Gouda te verkopen? Dan zal het niet heel moeilijk zijn om snel geïnteresseerden te vinden. Dankzij de centrale ligging, de groene omgeving en de fraaie binnenstad met een dorps karakter is Gouda een erg populaire woonbestemming. Toch is een goede makelaar in Gouda belangrijk bij het verkopen van je woning. Deze zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen grote fouten maakt die je veel geld kunnen kosten, en dat je de beste prijs krijgt.

Wanneer je op zoek gaat naar makelaars in Gouda, vind je er al snel een groot aantal. Hoe kies je nu die ene partij waar je de verkoop van je woning aan toevertrouwd? In onze ogen is het belangrijk om hierbij uit te gaan van je eigen persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij belangrijk? Is dat een maximale verkoopopbrengst? Een snelle verkoop? De beste service? Vergelijk gratis makelaars aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren en ontdek direct welke makelaar het beste bij jou past.

Ontdek hoe onze 100% onafhankelijke adviesdienst werkt

Begin met vergelijken

Al 355 keer werden makelaars in Gouda met succes vergeleken

Wat is de beste verkoopmakelaar van Gouda?

Het logisch dat jij je woning niet wilt verkopen bij de eerste de beste, maar wel bij de beste makelaar. Maar wat is dat eigenlijk, de beste makelaar? Is dat de makelaar die altijd het onderste uit de kan haalt? Is dat de makelaar die de meeste kennis heeft van de Goudse woningmarkt? Of is dat de makelaar die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt?

Wij denken dat dé beste makelaar van Gouda niet bestaat. Sinds 2014 houden wij namelijk belangrijke data bij over prestaties van verkoopmakelaars in Gouda. Daaruit blijkt dat er niet één partij is die uitblinkt op alle vlakken. In plaats daarvan hebben alle makelaars hun eigen sterke en minder sterke kanten. Wij geloven dan ook dat het kiezen van de beste makelaar een persoonlijke keuze is. Daarom laten wij je makelaars vergelijken op basis van wat jij echt belangrijk vindt.

Uitgelichte makelaarskantoren in Gouda

Van Herk Makelaardij Gouda

Met Van Herk Makelaardij Gouda ga je in zee met een makelaar die al meer dan vijftig jaar actief is in de Goudse woningmarkt. Deze makelaar zet sterk in op het persoonlijke contact en service. Daarnaast beschikt de makelaar over een groot netwerk, wat beslist van pas komt bij het vinden van een geschikte koper voor je woning. Dit kantoor is aangesloten bij de NVM, wat een garantie is van deskundigheid op het gebied van vastgoed en alle wet- en regelgeving.

Alpha Makelaardij B.V.

Werk jij graag met een vrouw als makelaar? Overweeg dan zeker Alpha Makelaardij, want hier werken ze met maar liefst zeven vrouwen. Het team heeft veel passie voor wonen en is gespecialiseerd in zowel de verkoop- als aankoopmakelaardij. De focus ligt bij dit kantoor op het zich thuis laten voelen van potentiële kopers. Hierdoor wordt jouw huis namelijk sneller verkocht. Eerdere verkopers zijn erg te spreken over deze aanpak, wat de 9,4 op Funda laat zien.

Blauw Makelaars

Blauw Makelaars in Gouda is een NVM-makelaarskantoor dat werkt met klein maar zeer ervaren team. Hierdoor kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en heb je altijd een vaste contactpersoon. Daarnaast heb je met Blauw een makelaar die de focus houdt op het verkoopresultaat, want dat is in zijn ogen waar het uiteindelijk allemaal om draait. Naast verkopen kun je bij deze makelaar tevens aankopen, verhuren en huren.

Dupree Makelaars

Dupree Makelaars is een groot makelaarskantoor dat naast een kantoor in Gouda ook een kantoor heeft in Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen. Bij deze makelaar vindt je een energiek team waarbij alle neuzen dezelfde kant op staan. Bij Dupree zijn de dan ook van mening dat een goed verkoopplan begint met een duidelijke visie. Daarnaast heb je met Dupree een makelaarskantoor dat sterk inzet op sociale media, zodat je woning extra veel in de picture komt.

Makelaardij Henk van Wijngaarden

Verkoop jij je woning graag bij een echte Gouwenaar? Dan is Henk van Wijngaarden misschien wel een goede makelaar voor jou. Geboren en getogen in Gouda kent hij de stad en inmiddels ook de lokale woningmarkt erg goed. Daarnaast ben je met deze makelaar verzekerd van een partij met veel passie voor het vak en veel aandacht voor jouw wensen. Ook de prestentatie van je woning is hier in goede handen, met bijvoorbeeld een 360-graden-tour.

Waar moet jouw makelaar aan voldoen?

Vergelijk makelaars aan op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Waar moet jouw verkoopmakelaar in ieder geval aan voldoen?

Begin met vergelijken

Wat kost een makelaar in Gouda?

Een makelaar brengt voor het verkopen van jouw woning kosten in rekening. Deze makelaarskosten bestaan in Gouda doorgaans uit twee delen. Het ene deel zijn vaste kosten die vaak worden omschreven als opstartkosten. Denk hierbij aan kosten voor het maken van foto’s, het uitzetten van advertenties en eventuele verkoopstyling. Dit is een vast bedrag, dat je in veel gevallen direct moet afrekenen.

Naast deze vaste kosten werken alle makelaars met een courtage, op basis van no cure, no pay. Courtage is een percentage van de verkoopprijs, dat je betaalt op het moment de deal rond is. Dus zolang er geen deal is, hoef je de makelaar ook niets te betalen. Gemiddeld ligt het courtagepercentage in Gouda op 1,1%. Verkoopt een makelaar jouw huis dus voor € 500.000? Houd dan rekening met € 5.500 aan courtage.

Hoe kan ik mijn woning op Funda te zetten in Gouda?

Met meer dan 5 miljoen unieke bezoekers per maand is Funda dé huizenwebsite waar je op wilt staan met je woning. Vanwege het grote aantal bezoekers en de mogelijkheden voor huizenzoekers om heel gericht te zoeken op type woning, prijsklasse en locatie, is het bijna ondenkbaar dat je vanuit Gouda geen geïnteresseerden vindt voor je woning.

Om je woning op Funda te kunnen zetten, heb je een erkende makelaar nodig. Alleen erkende makelaars, die bijvoorbeeld zijn aangesloten bij VBO of NVM, kunnen namelijk een advertentie plaatsen op dit platform. Uiteraard bepaal jij als verkoper natuurlijk wel helemaal zelf hoe de advertentie eruit komt te zien. Ga dus op zoek naar een makelaar die je kunt vertrouwen en waar je een goede klik mee hebt, en je woning zal optimaal uit de verf komen op Funda.

Veelgestelde vragen

Uit onze gegevens is gebleken dat onder meer Van Herk Makelaardij Gouda, Alpha Makelaardij B.V., Blauw Makelaars, Dupree Makelaars en Makelaardij Henk van Wijngaarden goed worden beoordeeld door eerdere klanten. Ontdek alle makelaars in Gouda die goede reviews krijgen door verkoopmakelaars te vergelijken op basis van beste beoordelingen.
Zoals in heel Nederland is ook in Gouda het hebben van een energielabel verplicht wanneer je jouw woning te koop aanbiedt. Het energielabel geeft aan hoe jouw woning presteert op het gebied van energie. Hoe beter het energielabel, hoe zuiniger de woning omgaat met energie. Een energielabel vraag je aan bij een energieadviseur bij jou in de buurt. Verkoop je via een makelaar? Dan zal deze je ook kunnen helpen bij het vinden van een energieadviseur.
Wil jij graag werken met een makelaar die voor jou het onderste uit de kan haalt wat betreft verkoopprijs? Vergelijk dan makelaars op basis van verkoopresultaat. Wanneer je tijdens het vergelijken aangeeft dat verkoopprijs voor jouw belangrijk is, selecteren wij automatisch de makelaars die op dit vlak het beste presteren.
De gemiddelde verkoopprijs van woning in Gouda bedraagt ongeveer € 290.000. Wat jouw specifieke woning waard is, is afhankelijk van zaken als de grootte, de locatie, het type woning en de staat van de woning. Laat een deskundige makelaar uit Gouda een gratis waardebepaling uitvoeren om direct een goed beeld te krijgen van het bedrag dat je voor jouw huis kunt verwachten.