Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Dronten Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Dronten vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Dronten
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Als centraal gelegen stad waar je nog ouderwets veel rust en ruimte kunt vinden, is Dronten een populaire woonplaats. Wie dus zijn woning in deze Flevolandse stad te koop zet, mag rekenen op veel belangstelling. Een goede lokale makelaar uit Dronten is hierbij onmisbaar. Een goede makelaar ontzorgt je bij het verkooptraject en behaalt voor jou snel een goede verkoopopbrengst. Op deze manier verdient een goede makelaar zich vanzelf terug.

In Dronten kun je terecht bij een groot aantal professionele makelaars, met elk hun voordelen en minder sterke kanten. Welke makelaars in Dronten het beste bij jou passen? Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. De ene makelaar blinkt uit in service en toegankelijkheid, terwijl een andere verkoopmakelaar beduidend hogere opbrengsten behaalt dan de rest. Benieuwd welke makelaar aansluit bij jouw voorkeuren? Begin dan direct met het vergelijken van makelaars in Dronten.

Ontdek waarom wij al sinds 2014 onafhankelijk werken.

Begin met vergelijken

Al meer dan 50 huizenverkopers uit Dronten maakten een succesvolle keuze

Wat is de beste makelaar in Dronten?

Sinds wij in 2014 zijn begonnen met het vergelijken van makelaars in heel Nederland, hebben wij ontzettend veel data verzameld. Data over verkoopopbrengsten, gemiddelde doorlooptijden, tevredenheidsscores, kosten en nog veel meer. Inmiddels kunnen we daardoor wel zeggen dat we iedereen die in Dronten een woning wil verkopen, heel precies kunnen adviseren in hun keuze voor de beste makelaar.

Want dé beste makelaar van Dronten, die bestaat niet. Vaak genoeg hebben we gehoord van mensen die kozen voor de lokale makelaar met hoogste score op Funda, dat hun ervaringen toch tegenvielen. Waarom? Simpel: wat een gemiddelde verkoper belangrijk vindt, is niet automatisch wat jij belangrijk vindt. Want je huis is niet gemiddeld en jij al helemaal niet.

Een makelaar kan bijvoorbeeld erg gewaardeerd worden om verkoopsnelheid, maar als jij alle tijd hebt, dan heb je hier niet zoveel aan. Veel slimmer is het om makelaars te selecteren op basis van wat jij belangrijk vindt. Daarom helpen wij je met vergelijken aan de hand van jouw voorkeuren. Met onze gratis vergelijkingstool vind je direct de makelaars die het beste bij jou en je woning passen.

Uitgelichte makelaarskantoren in Dronten

WOLTJER makelaardij

WOLTJER makelaardij is alweer sinds 1986 actief als full-service makelaarskantoor in Dronten. Deze NVM-makelaar werkt met een enthousiast en gedreven team, waarbij kwaliteit en persoonlijk contact voorop staat. Klanten waarderen de goede bereikbaarheid en de duidelijke communicatie van deze makelaar. Mede daardoor krijgt de WOLTJER van verkopers een 9,2 op Funda.

Kerremans Makelaardij

Ben je op zoek naar een makelaar waarbij het menselijke aspect centraal staat? Dan zou Kerremans Makelaardij voor jou wel eens een hele goede makelaar kunnen zijn. Bij dit kleine makelaarskantoor kun je rekenen op veel aandacht voor jouw verhaal en krijg je eerlijk en deskundig advies. Kerremans Makelaardij is sinds 2005 actief in Dronten en is aangesloten bij de NVM. Naast het verkopen van een woning kun je bij deze makelaar ook terecht voor aankoop en taxaties.

LodeVie makelaardij en taxatie

LodeVie makelaardij en taxatie is een makelaarskantoor dat actief is in de hele regio Dronten. Deze ervaren full-service makelaar ontzorgt tijdens het gehele verkoopproces, dus vanaf het eerste gesprek tot aan de notaris. Klanten waarderen dit kleinschalige makelaarskantoor met een 8,9 op Funda en zijn met name erg te spreken over de betrouwbaarheid en bereikbaarheid van LodeVie makelaardij en taxatie.

Carpe Diem Makelaardij

Carpe Diem Makelaardij is een geheel vrouwelijk makelaarskantoor in Dronten. Deze VBO-makelaar wordt gemiddeld met een 9,2 gewaardeerd, vanwege de uitstekende service en veel lokale marktkennis. Met Carpe Diem heb je dan ook een makelaar die naar je luistert en die met je meedenkt. Fijn is ook dat de dames van Carpe Diem je niet alleen kunnen helpen met het kopen of verkopen van een huis, maar ook taxaties en hypotheekadvies doen.

Mevrouw Vastgoed Makelaardij Dronten

Ook bij Mevrouw Vastgoed Makelaardij Dronten vind je een deskundig en betrokken team dat geheel uit vrouwen bestaat. Aandacht, openheid en transparantie zijn woorden die goed bij dit makelaarskantoor passen. Concreet betekent dit dat je bij Mevrouw Vastgoed kunt rekenen op een makelaar die erbovenop zit en snel terugbelt. Naast service scoort deze makelaar ook goed op het behalen van hoge verkoopopbrengsten.

Waar let jij het meeste op bij de keuze voor een makelaar?

Een makelaar die bij je past zorgt ervoor dat jij je woning verkoopt zoals jij dat wilt. Naar welke van onderstaande makelaars gaat jouw voorkeur uit?

Begin met vergelijken

Wat kost een makelaar in Dronten?

Een goede verkoopmakelaar kost geld. Daartegenover staat dat een goede makelaar ook geld voor je verdient. Niet alleen zal een goed makelaarskantoor ervoor zorgen dat je je huis verkoopt voor een hogere prijs, ook neemt het veel werk voor je uit handen, wat je anders zelf had moeten doen en/of betalen. Denk aan het maken van professionele foto’s of filmmateriaal, online adverteren, bezichtigingen verzorgen en eventuele verkoopstyling.

Makelaarskosten bestaan grotendeels uit de courtage die je betaalt. Courtage is een percentage van de verkoopprijs dat je na een succesvolle verkoop afdraagt aan het makelaarskantoor. Volgens onze laatste gegevens schommelt dit percentage in Dronten momenteel tussen de 0,9% en 1,2%. De meeste makelaars werken hierbij volgens het principe van no cure, no pay, wat dus wil zeggen dat je niets hoeft te betalen in het geval je het huis niet verkocht krijgt. Wel rekenen sommige makelaars zogenaamde intrekkingskosten: gemaakte kosten die bij jou in rekening worden gebracht op het moment dat jij de verkoopopdracht intrekt.

Houd er daarnaast rekening mee dat sommige makelaars aparte opstartkosten en soms ook aanvullende kosten rekenen voor bijvoorbeeld het maken van foto’s en filmpjes of het inmeten van de woning. Deze kosten worden dan bovenop de courtage in rekening gebracht. Makelaars die deze kosten in rekening brengen, werken doorgaans niet met intrekkingskosten.

Onze tip: bekijk door offertes te vergelijken goed welke kosten bij verschillende makelaars in rekening worden gebracht, om verrassingen achteraf te voorkomen.

Veelgestelde vragen

De beste makelaar voor jou vind je door makelaars in Dronten met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar wat anderen vinden, maar vooral naar wat jij belangrijk vindt. Moet jouw makelaar bijvoorbeeld uitblinken in service, of vind je het vooral belangrijk dat hij je woning voor de hoogste prijs verkoopt? Of zoek je juist een makelaar die bekendstaat om een snelle verkoop? Bij het zoeken naar jouw ideale makelaar kun je aangeven wat voor jou belangrijk is. Aan de hand van jouw voorkeuren kijken wij vervolgens welke partijen het beste bij je passen.
Ja, een energielabel is verplicht bij het verkopen van een huis in heel Nederland, dus ook in Dronten. Het energielabel moet vermeld worden bij de woningadvertentie die je op Funda of een andere website laat plaatsen. Plaats je een advertentie zonder vermelding van het energielabel? Dan loop je het risico een boete te krijgen.
Wil je snel een schatting van de waarde van je woning? Vraag dan hier een gratis waardebepaling aan. De exacte marktwaarde van een huis en de ideale vraagprijs kunnen alleen worden bepaald door een deskundige makelaar met kennis van de lokale vastgoedmarkt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar algemene gegevens, zoals locatie en bewoonbaar oppervlak, maar ook naar de onderhoudsstaat en specifieke eigenschappen in relatie tot de woningmarkt.
Wij houden al sinds 2014 gegevens bij over de verkoopprestaties van makelaars. Daaruit komt heel duidelijk naar voren dat bepaalde makelaars beduidend hogere verkoopprijzen weten te behalen voor hun klanten dan andere kantoren. Is een maximale verkoopprijs voor jou dus belangrijk? Geef bij het vergelijken van makelaars in Dronten dan aan dat een hoge verkoopopbrengst voor jou prioriteit heeft. Dan selecteren wij de makelaars die volgens onze data op dit gebied het beste presteren.