Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste makelaars in Drachten Gericht vergelijken en kiezen

Top-3 makelaars Drachten vergelijken

De eerste stap voor verkoop van je huis
Oriënteren in Drachten: welke makelaar is goed?
Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding

De meeste mensen verkopen eens in de 12 jaar een huis. Dan is het niet gek dat als de tijd is aangebroken dat jij aan het oriënteren bent voor verkoop in Drachten, je eigenlijk niet zo goed weet waar je moet beginnen. Daar is ons platform voor. Veel mensen willen bijvoorbeeld graag weten wat hun woning zal gaan opleveren bij verkoop. Dat is een verstandig, omdat je daarmee een goed beeld krijgt van je mogelijkheden en onmogelijkheden op de woningmarkt in Drachten.

In Drachten zijn veel makelaars gevestigd. Dat wil zeggen: in tegenstelling tot de omliggende dorpen, heb je écht wat te kiezen als je een woningeigenaar in Drachten bent. Welke makelaar kies je en waar baseer je die keuze op? Wij hebben als vergelijkingssite een aantal punten waarop wordt vergeleken.

We kijken bij een vergelijking naar: (A) ervaring met verkoop in Drachten, (B) de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, (C) de beoordelingen van eerdere verkopers, (D) de verkoopstrategie en werkwijze van makelaars. Op basis daarvan kunnen we gericht een top-3 van makelaars in Drachten samenstellen. De precieze top-3 is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen tijdens de vergelijking.

Lees meer over hoe er door ons vergeleken wordt

Begin met vergelijken in Drachten

Vergelijk tarieven, reviews en werkwijzes van makelaars in Drachten voor verkoop van je huis

Huis verkopen in Drachten: wat kost dat?

Bij het verkopen van een woning zijn er een aantal kostenposten, waaronder de makelaarskosten. Maar: de makelaar is ook degene die jouw woning zo goed mogelijk probeert te verkopen, waardoor een goede makelaar zichzelf altijd terugverdient. Wil je weten een eerste indicatie van de kosten van makelaars, dan is het verstandig om offertes aan te vragen.

Hoe berekent een makelaar kosten?

De meeste makelaars (ook in Drachten) werken op basis van een zogenaamde courtage. Dat is een percentuele beloning van de uiteindelijke verkoopprijs, bijvoorbeeld 1%. Je kunt dit zien als een soort commissie. Deze commissie verschilt per makelaar en is zodoende ook onderhandelbaar.

De courtage van een makelaar wordt uiteindelijk pas verrekend bij de notaris. Zodoende zijn de courtagekosten te zien als no cure no pay: je betaalt deze kosten pas als de woning echt verkocht is. Let wel, een makelaar kan naast een courtage ook opstartkosten rekenen om de woning (onder andere) op Funda te zetten.

Diverse makelaars in Drachten toegelicht

Als woningverkoper heb je in Drachten genoeg te kiezen. Wij adviseren altijd om een top-3 samen te stellen op basis van jouw voorkeuren en wensen voor het verkooptraject. Op die manier weet je direct welke verkoopmakelaars in Drachten de top-3 zijn voor jouw woning en situatie.

We schijnen eerst een algemeen licht op diverse verkoopmakelaars in Drachten:

Dijkstra Makelaars

Dijkstra Makelaars is een NVM-makelaar in Drachten die gevestigd is op de Berglaan. Bij Dijkstra Makelaars kun je zowel als particuliere woningverkoper terecht, alsmede als zakelijke verkoper. Dijkstra Makelaars heeft namelijk ook een zakelijke tak waarbij diensten voor bedrijfs onroerend goed (BOG) worden aangeboden.

Sinnema Makelaardij & Assurantiën

Bij Sinnema Makelaardij & Assurantiën is niet alleen makelaarskennis in huis, maar ook kun je ook hulp krijgen bij hypotheekkwesties en verzekering, waardoor dit makelaarskantoor je feitelijk op alle vlakken kan ontzorgen. Sinnema is gevestigd op de Markt 12 in Drachten (nabij de Lidl en de Big Bazar) en daarmee een herkenbaar bedrijfspand in Drachten.

Frieswijk Makelaar NVM

Frieswijk Makelaar NVM is het makelaarskantoor van René Frieswijk die -zoals de naam al zegt- een NVM-makelaar in Drachten is. Dit makelaarskantoor kan bogen op veel positieve reviews van eerdere woningverkopers in Drachten en omgeving (o.a. Oudega, Augustinusga en Rottevalle). Dit makelaarskantoor legt zich met name toe op verkoop, aankoop en taxatie.

Makelaardij Friesland Drachten

De vestiging Drachten van Makelaardij Friesland heeft een sfeervol pand op de Stationsweg. De overige vestigingen zijn in Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. Makelaardij Friesland is regelmatig te zien in de Drachtster Courant en is daarmee een bekendere naam voor veel inwoners van Drachten en omgeving. Het makelaarskantoor is gespecialiseerd in verkoop en aankoop.

Noorderlicht Makelaars

Deze makelaar in Drachten is gevestigd op de Zonnedauw en heeft zichzelf vernoemd naar het Noorderlicht (ook wel het poollicht genoemd), omdat het zien van het Noorderlicht op menigeen overkomt als "verrassend, veelzijdig en veelkleurig, actief en altijd in beweging, meer dan gedacht". Noorderlicht makelaars probeert voor haar klanten deze verwachtingen waar te maken.

Wat heeft jouw voorkeur?

Laat je keuze voor een makelaar in Drachten bepalen door hetgeen wat jij écht belangrijk vindt. Wat moet de makelaar nastreven?

Begin met vergelijken in Drachten

Stappenplan voor verkoop huis

Voor de verkoop van een huis in Drachten moet je een aantal stappen doorlopen. Een korte opsomming:

Ben je klaar om te beginnen met oriënteren voor verkoop, begin dan met de vergelijking van makelaars op basis van jouw woning en situatie.

Veelgestelde vragen

De tarieven van verkoopmakelaars in Drachten zijn onderhevig aan verandering. Waar vroeger de gebruikelijke courtage 1,5% was, zien we nu veelal 1% terug. Daarnaast is de courtage een prijs die op maat wordt vastgesteld. Zodoende is de enige manier om te weten wat makelaars in Drachten kosten, door de woning aan hen voor te leggen.

Dat kun je eenvoudig doen via onze vergelijkingspagina voor kosten. De makelaars zullen je een gratis waardebepaling aan huis aanbieden én direct de tarieven op maat vaststellen. Het eindresultaat is dat je effectief de kosten van makelaars in Drachten kunt vergelijken.
Ja, een energielabel is verplicht bij het in de verkoop plaatsen van een woning en de overdracht van een woning. Dat geldt in heel Nederland, dus ook in Drachten. Het is eenvoudig om te controleren om je een energielabel hebt via Energielabel Checker.
De verkoopwaarde van een woning is afhankelijk van meerdere zaken, bijvoorbeeld: het type woning (een tussenwoning en een vrijstaande woning zitten veelal in verschillende prijsklassen), het aantal bewoonbare meters (een ruime woning is vanzelfsprekend duurder dan een woning met minder oppervlak), de staat van de woning (een woning met achterstallig onderhoud laat zich moeilijk tegen een hoog bedrag verkopen dan een woning die instapklaar is), etc.

Er zijn makelaars in Drachten die een gratis waardebepaling aanbieden om de verkoopwaarde van de woning vast te stellen. Zodoende is dat een goed beginpunt voor het vaststellen van de waarde van je woning.
In Drachten zijn 8 makelaars die zich voornamelijk toeleggen op de verkoop van huizen en daarin ook het meest ervaren zijn. Als je een specialist in verkoop zoekt, dan is het verstandig om een gratis verkoopadviesgesprek aan te vragen. Bij een dergelijk adviesgesprek komt de makelaar bij je thuis, inventariseert de woning én adviseert jou als expert op het gebied van verkoop in Drachten.

Op dat moment kun je al je vragen stellen over (onder andere) het behalen van de maximale verkoopprijs en de tijd die er vermoedelijk overheen gaat om de woning verkocht te krijgen. Zodoende is het voor de meeste woningverkopers een fijn startpunt voor oriëntatie.