Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste makelaar vinden in Hoorn Vergelijk gratis en vrijblijvend

Makelaars Hoorn vergelijken

Inzicht in de ervaringen van eerdere verkopers
Vergelijk verkoopprestaties in Hoorn
Kies de makelaar met het beste aanbod volgens klanten

Met een kleine 75.000 inwoners is Hoorn een stad met relatief veel lokale makelaars. Als je voornemens bent om jouw woning te verkopen, dan heb je zodoende in Hoorn meer dan voldoende keuze. Wie kies je en waarom? Wij volgen de huizenmarkt al sinds 2014 op de voet en hebben dankzij deze jarenlange verzameling van data veel inzichten in de onderlinge verschillen tussen de verkoopmakelaars in Hoorn.

Om de zoektocht naar een geschikte makelaar eenvoudiger te maken, hebben we een vergelijkingsformulier ontwikkeld. Daarin geef je aan wat voor soort woning je hebt, wat jouw voorkeuren zijn als het gaat om het type makelaar en kun je eventuele bijzonderheden opnemen.

De makelaars met wie jouw woning, situatie en voorkeuren het beste matchen, gaan jou informeren over de waarde van jouw woning en de tarieven die zij rekenen voor verkoop. Tevens geven zij een gratis verkoopadvies, zodat je van de meest geschikte makelaars in Hoorn een goed en volledig beeld hebt. Daarmee maak je een weloverwogen keuze voor een makelaar, zonder kosten te maken.

Lees meer over hoe Verkoopmakelaar Offertes werkt.

Begin met vergelijken

Al 157 woningverkopers uit Hoorn kozen hun makelaar via Verkoopmakelaar Offertes

Welke makelaar in Hoorn is beter?

Wij krijgen regelmatig de vraag welke makelaar in Hoorn het beste is. Dat is subjectief, want is de beste makelaar degene die jouw woning voor de hoogste prijs verkoopt, het snelste verkoopt, het beste naar jouw wensen als klant luistert, de meest actieve houding heeft, enzovoort. Wij kijken daarom naar alle facetten en maken een match op kwantitatieve data (wie verkoopt gemiddeld het beste in cijfers) en kwalitatieve data (welke makelaar krijgt inhoudelijk de meeste lof van eerdere klanten en wat zeggen die klanten dan precies?).

Op deze manier kunnen wij eenvoudig en snel voorselecteren welke makelaars in Hoorn een geschiktere keuze zijn dan andere makelaars in Hoorn per individuele situatie. In enkele stappen vul je eenvoudig je adres, de kenmerken van je woning én jouw voorkeuren voor een makelaar en het verkooptraject in. Op basis hiervan word je gematcht met een top 3 van makelaars in Hoorn. Deze makelaars sluiten het beste aan bij jouw wensen en hebben de grootste kans op een succesvolle verkoop volgens onze data.

Enkele makelaars in Hoorn uitgelicht

In Hoorn is een relatief groot aantal makelaars gevestigd. Bovendien rekenen meerdere makelaars in West-Friesland Hoorn tot hun werkgebied. We lichten een aantal makelaars toe die daadwerkelijk in Hoorn hun kantoor hebben:

Boekweit | Olie Makelaars/taxateurs

Met meer dan 50 jaar ervaring is Boekweit | Olie een grote, bekende makelaar in Hoorn. Met een relatief groot team helpt de makelaar jou met verkoop, aankoop of verhuur van een woning in Hoorn. Dit makelaarskantoor streeft bij het verkopen van woningen naar zoveel mogelijk en goed klantcontact, zodat jij altijd op de hoogte bent van de status van het verkooptraject.

MooiHuys Makelaars Taxateurs Hoorn

Het makelaarskantoor MooiHuys heeft een vestiging in Hoorn en eentje in Alkmaar. De hoofdvestiging in Hoorn bevindt zich aan het Grote Oost en is voor menig inwoner van Hoorn een herkenbaar pand. Kantoorleider Mertijn Voortman heeft al van jongs af aan zijn sporen verdiend in de makelaardij en is daarmee een makelaar waar je van op aan kunt bij de verkoop van jouw woning.

Vidra Vastgoed Makelaars & Taxateurs

Vidra Vastgoed staat voor een professionele, transparante en vooral vriendelijke aanpak. Binnen het full-service team zijn alle disciplines aanwezig om klanten goed te ondersteunen. Vanuit het makelaarskantoor op de Veemarkt ondersteunt Vidra Vastgoed Makelaars & Taxateurs woningverkopers en woningkopers in Hoorn. Ook voor een taxatie of zelfs hulp bij commercieel vastgoed kan je bij Vidra terecht.

Pronk en Van der Wal Garantiemakelaars

Deze NVM-makelaar is tevens een Garantiemakelaar. Dat betekent dat je als klant van Pronk en Van der Wal mag rekenen op een aantal garanties. Een tevredenheidsgarantie voor jou als klant, een contactgarantie (24 uur per dag bereikbaar en een presentatiegarantie (jouw woning zo goed mogelijk online gepresenteerd bij verkoop).

Hoekstra en van Eck Hoorn

Hoekstra en van Eck is een grote makelaarsketen in onder andere Noord-Holland. De Hoornse vestiging is gesitueerd op de Veemarkt, vrijwel direct tussen de makelaarskantoren van Vidra Vastgoed en Boekweit | Olie. Bij Hoekstra en van Eck Hoorn kun je terecht voor verkoop of aankoop van een woning in Hoorn, maar bijvoorbeeld ook voor een taxatie of een gratis waardebepaling. Zodoende is het een echt full-service kantoor.

Welke makelaar in Hoorn kies ik?

Wij kunnen in Hoorn voorselecteren op meerdere criteria. Wat vind jij het belangrijkste?

Begin met vergelijken

Huis verkopen in Hoorn: wat is slim?

Er zijn een aantal stappen om te zetten als jij huis wilt verkopen in Hoorn. In de eerste plaats is een geldig energielabel verplicht. Je kunt eenvoudig jouw huidige energielabel checken.

In de tweede plaats is het belangrijk om te weten hoe verschillende makelaars in Hoorn jouw woning inschatten (haalbare verkoopprijs, benodigde verkooptijd, etc.). Je kunt daar snel en eenvoudig een beeld van krijgen via een gratis waardebepaling. Op deze manier ontdek je tevens de verschillen tussen lokale makelaars. Voorbeelden daarvan zijn:

Veelgestelde vragen

Ja, we zien uiteenlopende verkoopprestaties van makelaars in onder andere de binnenstad, de Risdam en de Kersenboogerd. Ook in het Venenlaankwartier en de Grote Waal lopen de verkoopresultaten per makelaar uiteen, bijvoorbeeld de behaalde verkoopprijs per m2, maar ook de gemiddelde klantbeoordeling. Gezien het relatief grote aantal makelaars in Hoorn, is het daarom altijd verstandig om makelaars te vergelijken, voordat je kiest.
Die vraag kan niet eenduidig beantwoord worden, omdat het afhankelijk is van jouw voorkeuren bij de verkoop van jouw huis. De beste makelaars op basis van verkoopsnelheid, hoogste verkoopprijs én prijs/kwaliteit-verhouding, zijn verschillende makelaars. Zodoende adviseren wij om een vergelijking te doen op basis van jouw voorkeuren en wensen.
Ja, als je een woning wilt verkopen of verhuren, dan is een geldig, definitief energielabel verplicht. Als dat nog niet het geval is, dan moet dat eerst worden geregeld. Het is gelukkig betrekkelijk eenvoudig om een energielabel aan te vragen, waarmee het praktisch vaak al binnen een week afgerond kan zijn.
De Hoornse woningmarkt heeft al jaren rumoerige kenmerken, net als in het grootste gedeelte van Nederland. Ons advies bij een overweging om je woning te verkopen, is om eerst een verkoopadvies aan te vragen. Een dergelijk verkoopadvies is gratis en betekent dat een makelaar bij je thuis komt om een beeld te krijgen van de situatie: wat is de woning nu waard (is er sprake van overwaarde of juist niet), in welke staat is de woning, wat is jouw wens als verkoper en wat zijn daarbij jouw voorkeuren? Op basis van die informatie adviseert de makelaar jou wat nu de beste stap zou zijn. Dat is een veilig begin om te oriënteren voor eventuele verkoop van je woning.