Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Leiden Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Leiden vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Leiden
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Woning verkopen in Leiden? Dan kun je hiervoor terecht bij meer dan dertig lokale makelaars. Aangezien de sleutelstad een bijzonder aantrekkelijke woonplaats is, zal iedere makelaar in Leiden je woning wel kunnen verkopen. De vraag is alleen: welke makelaar doet dit om een manier waar jij blij van wordt? Je keuze voor een makelaar kan namelijk grote invloed hebben op de verkoopwaarde, de verkoopsnelheid, de service die je krijgt en hoe soepel het verkooptraject verloopt.

Hoe maak je nu een goede keuze tussen alle verschillende makelaarskantoren? Wij denken dat je hiervoor het beste makelaars kunt vergelijken aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij belangrijk aan een makelaar? Is dat verkoopopbrengst? Service en een persoonlijke klik? Of kijk jij vooral naar de kosten van een makelaar? Vergelijk gratis makelaars op basis van jouw voorkeuren vind direct de kantoren die het beste bij jouw wensen passen.

Ontdek hier hoe wij je 100% onafhankelijk adviseren.

Begin met vergelijken

Al 174 keer keer werd met succes een makelaar in Leiden gevonden

Wat is de beste makelaar in Leiden?

Als je online op zoek gaat naar een goede makelaar in Leiden, dan vind je er al snel een groot aantal. Om hieruit de beste te kiezen is niet eenvoudig, want hoe kun je kantoren objectief met elkaar vergelijken? Alle makelaars presenteren zich op hun eigen websites immers als dé makelaar van Leiden. Naar eigen zeggen blinken bijna alle makelaars uit in deskundigheid, lokale marktkennis en het professioneel adverteren van woningen. Hoe weet je of die claims allemaal wel kloppen?

Wij hebben de oplossing. Al sinds 2014 houden wij namelijk op een objectieve manier de prestaties van makelaarskantoren in Leiden bij. Uit onze data komen waardevolle inzichten naar voren. Zo zijn er enkele kantoren die er op belangrijke vlakken als verkoopprestaties, bereikbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding best wel bovenuit steken. Door te vergelijken op basis van onze data en je persoonlijke voorkeuren kun je dus wel snel de beste makelaar voor jou vinden.

Uitgelichte makelaarskantoren in Leiden

Fides makelaars (ERA)

De makelaars van Fides zijn aangesloten bij zowel de NVM als ERA. Hierdoor kun je als verkoper rekenen op een deskundige NVM-makelaar en een goed doordachte ERA-marketingformule voor jouw woning. Fides werkt nauw samen met De Koning Makelaars met vestigingen in onder meer Gouda, Alphen aan den Rijn en Woerden. Door deze samenwerking profiteer je als verkopende partij van extra kennis en capaciteit.

De Leeuw Makelaardij

De Leeuw Makelaardij is een groot NVM-makelaarskantoor in Leiden. Naast verkopen kun je bij De Leeuw ook terecht voor aankoopbegeleiding, nieuwbouwwoningen, taxaties en hypotheken. Ondanks de grote omvang kun je bij dit kantoor toch rekenen op een persoonlijke aanpak. Als verkoper sta je bij De Leeuw namelijk altijd centraal. Ook zet deze makelaar sterk in op een optimale woningpresentatie op onder meer Facebook, de eigen website, Funda en YouTube.

Hoekstra en Van Eck Leiden

Verkoop jij je woning bij Hoekstra en Van Eck in Leiden? Dan kun je rekenen op een makelaar die zich altijd 100% inzet en jou als verkoper centraal stelt. Omdat deze makelaar werkt op basis van no cure, no pay, maak je geen kosten zolang je woning niet verkocht is. En omdat Hoekstra en Van Eck de grootste makelaarsketen is van Nederland en ook actief is als aankoopmakelaar, heeft het een groot aantal woningzoekers in eigen bestand. Dit kan de verkoop van je woning versnellen.

Van Beukering Makelaars

Ben je op zoek naar een makelaar die naast veel lokale marktkennis ook beschikt over diepgaande bouwkundige kennis? Dan zou Van Beukering Makelaars wel eens een goede makelaar voor jou kunnen zijn. Met meer dan veertig jaar ervaring is dit NVM-kantoor een betrouwbare adviseur als het gaat om verkoopbemiddeling. Ook klanten weten deze makelaars te waarderen, wat blijkt uit de 9,5 die het gemiddeld krijgt van klanten.

RE/MAX Makelaarsgilde Leiden

Wil jij graag je woning verkopen bij een deskundige makelaar, maar ben je geen fan van grote kantoren? Dan is een makelaar van het RE/MAX Makelaarsgilde in Leiden misschien wel iets voor jou. Bij dit makelaarsgilde in Leiden zijn zestien zelfstandige makelaars aangesloten die beschikken over grote expertise op wijkniveau. Bij RE/MAX wordt je woning professioneel gepresenteerd met onder meer foto’s en filmmateriaal. Optioneel is een virtuele 3D-tour.

Wat vind jij belangrijk bij je keuze voor een makelaar?

Vergelijk makelaars aan op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij belangrijk bij je keuze voor een makelaar?

Begin met vergelijken

Makelaarskosten in Leiden

Makelaars rekenen kosten in ruil voor hun diensten. Deze makelaarskosten bestaan in de meeste gevallen voor het grootste deel uit courtage. Courtage is een percentage van de verkoopprijs van je woning, dat je betaalt als je woning verkocht is. In Leiden bedraagt de gemiddelde courtage 1,15%. Verkoopt een makelaar jouw woning dus bijvoorbeeld voor € 350.000? Ga dan uit van ongeveer € 4.025 aan courtagekosten.

Staar je echter bij het vergelijken van makelaarskosten niet blind op het percentage courtage, maar let ook goed op wat je voor deze prijs krijgt. Is de courtage bijvoorbeeld inclusief het maken van foto’s, het plaatsen van je woning op Funda en het verzorgen van bezichtigingen? Met name bij makelaars die een lage courtage rekenen worden vaak extra kosten in rekening gebracht voor deze diensten. Houd hier dus rekening mee.

Hoe kom ik aan een energielabel in Leiden?

Sinds 2022 is het verplicht om bij een woningadvertentie ook het energielabel te vermelden. Het energielabel geeft aan in hoeverre een huis zuinig met energie omgaat. Hoe zuiniger een huis, hoe beter het energielabel. De overheid heeft het energielabel verplicht gemaakt, omdat ze het belangrijk vindt dat mensen bewust met energie omgaan. Daarnaast kan een zuinig huis ook flink schelen in de stookkosten, wat van invloed is op de waarde van een woning.

Een energielabel kan je aanvragen bij een erkende energieadviseur. De energieadviseur komt dan bij je langs en kijkt naar diverse aspecten van je woning. Denk hierbij aan het type glas dat er in de kozijnen zit en het type isolatie. Is er spouwmuurisolatie? Dakisolatie? Vloerisolatie? Ook het soort verwarming en eventuele zonnepanelen op het dak zijn van invloed op het energielabel. Verkoop je bij een makelaar in Leiden? Dan kan deze je helpen bij het vinden van een energieadviseur.

Veelgestelde vragen

Wanneer je een goede makelaar zoekt in Leiden, zou je onder meer kunnen denken aan Fides makelaars (ERA), De Leeuw Makelaardij, Hoekstra en Van Eck Leiden, Van Beukering Makelaars en RE/MAX Makelaarsgilde Leiden. De beste makelaar voor jou vind je echter door makelaars te vergelijken op basis van je eigen persoonlijke voorkeuren.
Maandelijks bezoeken meer dan 5 miljoen unieke mensen huizenwebsite Funda. Wanneer je dus jouw kansen op een succesvolle verkoop wilt maximaliseren, mag een advertentie op deze website niet ontbreken. Funda laat alleen erkende makelaars die zijn aangesloten bij bijvoorbeeld NVM of VBO advertenties plaatsen. Om je Leidse woning op Funda te plaatsen, heb je dus een erkende makelaar nodig.
Is een maximale verkoopopbrengst voor jou belangrijk? Dan is het slim om een makelaar te zoeken die uitblinkt in het behalen van een zo hoog mogelijke prijs voor je woning. Geef bij het vergelijken aan dat een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst voor jou van belang is. Wij selecteren dan automatisch de verkoopmakelaars die op dit vlak het beste scoren.
Gemiddeld is een woning in Leiden ongeveer € 360.000 waard. Nu is jouw woning natuurlijk allesbehalve gemiddeld, dus is het goed om te kijken naar de unieke eigenschappen van je huis. Hoe groot is bijvoorbeeld het bewoonbaar oppervlak? Om welk type woning gaat het? Is er een tuin? En zo ja, hoe groot is de tuin? Vraag een gratis waardebepaling aan bij een makelaar in Leiden om vrijblijvend de waarde van jouw woning te laten bepalen.