Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Groningen Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Groningen vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Groningen
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Er gaat niets boven Groningen. En hoewel dit natuurlijk waar is, wordt het leven voor Groningers die hun huis willen verkopen er nóg wat beter op met de beste verkoopmakelaar. In een grote stad als Groningen worden er dagelijks vele huizen verkocht. Een goede makelaar zal de beste prijs voor jouw woning krijgen. Alleen hoe vind je de juiste makelaar in Groningen?

Daar helpen wij je graag bij. En daar gebruiken we ons gratis vergelijkingsformulier voor. Op het formulier geef je aan wat voor jou belangrijk is. We kijken naar aspecten zoals service, communicatie en kosten. Wil je weten welke makelaars in Groningen het beste bij jouw wensen aansluiten? Via de groene knop hieronder kun je gratis en vrijblijvend offertes van lokale makelaars met elkaar vergelijken.

Lees hoe wij makelaars 100% onafhankelijk met elkaar vergelijken.

Begin met vergelijken

Al 472 verkopers uit Groningen kozen hun makelaar via Verkoopmakelaar Offertes

Welke makelaar in Groningen is de beste keuze?

Helaas is het niet zo eenvoudig dat we uit de tientallen makelaars die Groningen rijk is, blindelings de beste voor jou kunnen aanwijzen. Maar door wat vragen te stellen gaat dit zeker lukken. In 2014 zijn we begonnen met het vergelijken van data van makelaars in heel Nederland. Deze gegevens gebruiken we om de meest geschikte makelaar voor jou te vinden.

Daar gebruiken we onze vergelijkingstool op basis van uitgebreide makelaarsstatistieken voor. Hiermee vind je snel en eenvoudig makelaars in Groningen die het beste bij jou en je woning passen. In het formulier geef je aan wat voor jou belangrijk is bij een makelaar. Zoek je een makelaar die de hoogste verkoopprijs binnenhaalt? Wil je een persoonlijke klik of juist een kantoor met vele contacten?

Op basis van je antwoorden krijg je te zien welke makelaars het meest bij je wensen passen. Zo kun je het maximale uit het verkoopproces halen.

Wat kost een makelaar in Groningen?

In de tarieven van makelaarskantoren kunnen behoorlijke verschillen zitten. Ons advies is dan ook om bij je keuze voor een makelaar in Groningen ook te kijken naar de kosten die een makelaarskantoor rekent. Als je hier een goed beeld van hebt, kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

De voornaamste kostenpost is de courtage. Dit is een percentage van de verkoopopbrengst. De courtage betaal je na de (succesvolle) verkoop aan de makelaar. Bij makelaars in Groningen ligt de gemiddelde courtage op 1,1%. Voor een woning van €300.000 komt dit neer op €3.300.

Verder kunnen makelaars nog andere kosten rekenen, zoals opstartkosten en aanvullende kosten.

Uitgelichte makelaarskantoren in Groningen

Hopma Makelaardij

Hopma Makelaardij gaat langzaam maar zeker richting het 100-jarig jubileum. Sinds 1932 is het kantoor actief. Hopma streeft in de dienstverlening naar zorgvuldigheid, openheid en integriteit. En de klant staat altijd centraal. Het vijfkoppige team gebruikt de jarenlange ervaring om doeltreffend te handelen, in het hele verkoopproces.

Boekholt & partners makelaardij

‘Best beoordeelde makelaar van Groningen’ staat met dikke letters op de website van Boekholt & partners. Klanten van dit kantoor zijn inderdaad erg tevreden. Het grote team bestaat uit makelaars die jarenlange ervaring hebben. Het voordeel van een groot team is dat alle expertise onder één dak zit. En ondanks dat het kantoor groot is, houden ze bij Boekholt & partners van korte lijnen.

Reimon Makelaardij

Reimon werkt alleen vanuit zijn kantoor aan de rand van Groningen. Het is een makelaar in hart en nieren. Nadat hij 18 jaar voor diverse makelaars heeft gewerkt, heeft Reimon zijn droom waargemaakt door zelfstandig makelaar te worden. Zijn drijfveer is het helpen van mensen om het optimale resultaat te behalen. Hij werkt gestructureerd en houdt van duidelijke communicatie.

Makelaardij Van Santen de Hoog

In het bruisende centrum van Groningen is het pand van Makelaardij Van Santen de Hoog gevestigd. Dit kantoor heeft meer dan 25 jaar ervaring en is een échte lokale makelaar met een grote kennis van de woningmarkt in Groningen. Van Santen de Hoog gaat voor een persoonlijke aanpak en de beste service. En ze garanderen je een snelle verkoop van je woning.

Makelaardij Prins van Wijngaarden

Prins van Wijngaarden kiest voor een milieuverantwoorde werkwijze. Dat betekent dat ze een digitaal kantoor hebben en alleen met mobiele apparatuur werken. Alle gegevens worden opgeslagen in de dloud. Deze makelaar is flexibel, altijd bereikbaar en goed geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Persoonlijke aandacht en enthousiasme staan hoog in het vaandel.

Wat vind jij belangrijk in een makelaar?

Vergelijk makelaars in Groningen op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Welke van de 3 onderstaande zaken vind jij belangrijk?

Begin met vergelijken

Wat is jouw woning in Groningen waard?

Voordat je hebt besloten je woning te gaan verkopen, heb je veel nagedacht en de nodige zaken uitgezocht. Met name de waarde van je woning speelt een belangrijke rol. Veel mensen kijken hiervoor naar de WOZ-waarde. Hierdoor krijg je echter een verkeerde indruk van de échte woningwaarde. De verkoopprijs van woningen ligt vaak namelijk een stuk hoger dan de WOZ-waarde.

Voor het bepalen van de WOZ-waarde wordt alleen gekeken naar algemene woningspecificaties, zoals woonoppervlakte en ligging. De nieuwe keuken of historische details worden hierin niet meegenomen. Het gevolg is dat er een vertekend beeld ontstaat.

Door een gratis waardebepaling te laten doen, krijg je een reëel beeld van wat je woning kan opbrengen. Makelaars in Groningen voeren deze waardebepaling graag vrijblijvend voor je uit. Zo leren ze je meteen kennen en kunnen ze hun verkoopstrategie alvast met je delen. Door meerdere makelaars te laten langskomen, krijg je kosteloos een goed beeld van de waarde van je huis.

Offertes van makelaars in Groningen vergelijken

De beste makelaar in Groningen vind je door offertes van diverse makelaarskantoren met elkaar te vergelijken. Maar waar let je op als je meerdere offertes hebt ontvangen? We adviseren je om deze 3 factoren altijd mee te nemen in je beoordeling van verkoopmakelaars:

Verkoopsnelheid

Door in het vergelijkingsformulier aan te geven dat je een snelle verkoop wilt, sturen we je enkel offertes van makelaars die op het gebied van snelheid goed presteren. Zo ben je verzekerd van een snelle verkoop.

Verkoopstrategie

Iedere makelaar heeft een strategie om jouw woning te verkopen. Door meerdere makelaars uit te nodigen voor een waardebepaling van je woning, kun je meteen de verkoopstrategie bespreken. Zo ontdek je snel met wie je de beste klik hebt en voor hoeveel je je woning kunt verkopen.

Verkoopresultaat

Wij maken automatisch een voorselectie op verkoopresultaat. Daarnaast is het goed om na ontvangst van de offertes reviews van klanten te bekijken. Dat maakt de kans dat je je woning met maximale winst verkoopt alleen maar groter, zeker als je overwaarde hebt.

Veelgestelde vragen

Tientallen makelaars in Groningen willen dolgraag je woning verkopen. Het is altijd goed om makelaars onderling te vergelijken. Jouw wensen zijn namelijk uniek, net als je woning. Door te vergelijken vind je de makelaar die het beste bij jou en je woning past.
De woningmarkt gaat altijd op en neer. Om een actueel beeld van de markt te krijgen adviseren we om een gratis verkoopadvies bij meerdere makelaars aan te vragen. Zo weet je wat de verkoopkansen van jouw woning zijn.
Veel makelaars in Groningen zijn aangesloten bij een van de erkende brancheorganisaties. Dit zijn VBO, NVM en VastgoedPRO. Daardoor is het niet lastig om een betrouwbare makelaar te vinden. Hoewel de NVM de meest bekende brancheorganisatie is, betekent dit niet dat een NVM-makelaar altijd de beste keuze is. Daarom is het goed om te vergelijken.
De makelaarskosten bestaan voornamelijk uit de courtage. Makelaars in Groningen rekenen gemiddeld 1,1% courtage. Daar kunnen nog andere kosten bijkomen, zoals opstartkosten en extra kosten. Bespreek daarom goed met je makelaar welke diensten er bij de standaard prijs zijn inbegrepen.