Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Amersfoort Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Amersfoort vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Amersfoort
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Amersfoort is een groeistad. Er komen veel nieuwe bedrijven. Een direct gevolg daarvan is dat veel mensen woonruimte in Amersfoort zoeken. Voor jou betekent dit dat de kans behoorlijk groot is dat je je woning voor een mooie prijs kunt verkopen. Met de beste makelaar wordt de kans op een prachtige verkoop nog groter.

Wij helpen je met ons gratis vergelijkingsformulier bij je zoektocht naar de juiste makelaar. Een kleine 10 jaar geleden begonnen we met het verzamelen van interessante gegevens, dit varieert van opbrengsten tot doorlooptijden en van bereikbaarheid tot communicatie. Door op het formulier je voorkeuren aan te geven, gaan wij de beste makelaar voor je vinden.

Wil je weten welke verkoopmakelaar in Amersfoort optimaal bij jouw wensen aansluit? Klik dan op de groene knop hieronder om vrijblijvend offertes van lokale makelaars met elkaar te vergelijken.

Ontdek hier hoe we makelaars volledig objectief met elkaar vergelijken.

Begin met vergelijken

Al 735 succesvolle vergelijkingen in Amersfoort

Wat kost een makelaar in Amersfoort?

Een belangrijke factor bij het kiezen van een makelaar is de prijs. De verschillen in de kosten van makelaars kunnen behoorlijk groot zijn. We adviseren je dan ook om hier goed naar te kijken. Zo weet je waar je aan toe bent en schrik je niet van een hoog uitgevallen rekening. Verkoopmakelaars kunnen onder andere de volgende kosten in rekening brengen:

Courtage

De totale kosten zitten vooral in de courtage. Dit is een percentage van de verkoopopbrengst dat je betaalt nadat je woning met succes is verkocht. In Amersfoort ligt de gemiddelde courtage op 1,2%. Voor een woning van €350.000 komt dat neer op een bedrag van €4.200.

Opstartkosten

Sommige makelaarskantoren werken met opstartkosten. Hier kunnen zaken zoals het maken van foto’s, het plaatsen van online advertenties en het bepalen van de vraagprijs onder vallen. Deze kosten kunnen ook in de courtage worden opgenomen. Het is dus zaak om hier goed op te letten.

Intrekkingskosten

Intrekkingskosten zijn van toepassing als je besluit om de opdracht tot verkoop in te trekken. De kosten die zijn gemaakt voor het opstarten vallen onder intrekkingskosten. Makelaars die opstartkosten apart rekenen, rekenen vaak geen intrekkingskosten meer.

Aanvullende kosten

Tot slot zijn er aanvullende kosten. Het maken van een video is hier een voorbeeld van, of het inmeten en maken van foto’s. We raden je aan om vooraf goed met je makelaar te bespreken welke diensten er bij de standaardprijs zijn inbegrepen en welke niet.

Hoe vind ik de beste makelaar in Amersfoort?

Amersfoort is een behoorlijke stad, waardoor het lastig kan zijn om de meest geschikte makelaar te vinden. Zeker omdat het beste kantoor voor jou weer minder geschikt kan zijn voor een andere huizenverkoper. Immers vindt niet iedereen dezelfde zaken belangrijk.

Met onze gratis vergelijkingstool ontdek je welke makelaars in Amersfoort het beste bij jou en je woning passen. Ga je voor de hoogste verkoopprijs? Of hecht je meer waarde aan een persoonlijke klik met de makelaar? Na het beantwoorden van deze en andere vragen krijg je te zien welke makelaar de juiste partij is om jouw woning te verkopen.

Uitgelichte makelaarskantoren in Amersfoort

Drenth Makelaars

Drenth Makelaars is vijf keer uitgeroepen tot beste makelaar van de provincie Utrecht. Sander van Dronkelaar is directeur van het kantoor dat uit zes medewerkers bestaat. Het motto van Drenth Makelaars is doorpakken. Ze doen er alles aan om opdrachtgevers blij te maken en zijn pas tevreden als ze het beste resultaat hebben behaald. De lijntjes zijn kort. Iedere medewerker is op de hoogte van de lopende dossiers, waardoor je altijd met je vragen terecht kunt.

Makelaardij de Parel

Makelaardij de Parel richt zich specifiek op Vathorst, de Vinex-wijk net ten noordoosten van Amersfoort. De makelaars wonen allemaal in Vathorst en kennen de wijk als hun broekzak. Voordat ze aan de slag gaan met de verkoop van je huis, kijken ze uitgebreid naar je persoonlijke situatie. Naar aanleiding van je situatie en wensen wordt een verkoopplan opgesteld.

Vlaming Makelaardij

Vlaming Makelaardij is het kantoor van Sjoerd Vlaming en zijn drie medewerkers. De makelaars komen samen aan ruim 40 jaar ervaring op de woningmarkt in Amersfoort en de directe omgeving. Persoonlijke aandacht, integriteit en resultaat staan bij Vlaming Makelaardij centraal. Ze werken met groot enthousiasme waarbij ze oog voor detail hebben. Het interessante is dat Vlaming zichzelf een ‘niet zo’n typisch makelaarskantoor’ noemt.

Hoekschoeman makelaars

Fulco Hoekerswever is de drijvende kracht achter Hoekschoeman Makelaars. Hij is al ruim 20 jaar makelaar en sinds 2008 eigenaar van dit kantoor. Hoekerswever werkt met een klein team dat altijd bereikbaar is. Dat is een van de grootste krachten van Hoekschoeman Makelaars. Het verkoopproces begint hier bij luisteren naar de klant. Naar aanleiding van jouw wensen wordt er een traject uitgezet.

Anne Fem NVM makelaardij

Dynamisch, deskundig en betrouwbaar zijn de speerpunten van Anne Fem NVM Makelaardij. Anne Fem de Groot werkt met haar team vanuit het monumentale baanwachtershuisje langs de Ponlijn, een unieke locatie. Ook met hun aanpak proberen ze uniek te zijn. Dit zie je onder meer terug in de relatie die ze met de klant proberen op te bouwen. Met ruim 20 jaar ervaring zijn ze uitstekend op de hoogte van wat er in de woningmarkt van Amersfoort speelt.

Wat vind jij belangrijk bij een verkoopmakelaar?

Vergelijk makelaars in Amersfoort op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Welke van de 3 onderstaande zaken geven voor jou de doorslag?

Begin met vergelijken

Is dit de beste tijd om mijn huis te verkopen?

De huizenmarkt fluctueert altijd een beetje. Goede periodes volgen minder goede tijden op. En dit kan snel veranderen. Stel dat het nu wat minder gaat, dan kan het er over twee maanden weer heel anders uitzien. Voor een actueel beeld raden we je aan om een verkoopmakelaar je hierover gratis advies te laten geven.

Voor de verkoop van je woning wordt niet alleen naar de huidige markt gekeken, ook de waarde van je huis speelt een rol. Om een indicatie van de verkoopprijs te krijgen, nemen veel mensen de WOZ-waarde als uitgangspunt. Dit geeft echter geen goed beeld, omdat de werkelijke waarde vaak een stuk hoger ligt. Het is dan ook slim om een gratis waardebepaling uit te laten voeren.

Makelaars in Amersfoort komen graag bij je langs om dit te doen. De waardebepaling heeft voor beide partijen een voordeel. Jij leert de makelaars kennen en weet voor hoeveel je je huis te koop kan zetten. En de makelaars kunnen alvast hun verkoopstrategie met je delen. Door meerdere verkoopmakelaars uit te nodigen, krijg je een goed beeld van de potentiële opbrengst van je woning.

Veelgestelde vragen

Tientallen makelaars uit Amersfoort willen graag met de verkoop van jouw woning aan de slag. Omdat zowel je huis als je voorkeuren uniek zijn, is het goed om de makelaars met elkaar te vergelijken. Zo vind je het kantoor dat het beste verkoopresultaat voor jou behaalt.
De kosten zitten vooral in de courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt. In Amersfoort ligt de gemiddelde courtage op 1,2%. Naast de courtage kunnen er nog andere kosten worden gerekend, zoals opstart- en aanvullende kosten.
De woningmarkt is altijd in beweging. Het ene jaar gaan de huizenprijzen door het dak, terwijl het een jaar later weer lastig kan zijn om een koper te vinden. Voor een actueel beeld adviseren we je om een gratis verkoopadvies bij meerdere makelaars aan te vragen. Zo kom je erachter wat de kansen voor jouw woning zijn.
Vind je een makelaar met een goede service belangrijk? Door dit aan te geven in ons vergelijkingsformulier, selecteren we automatisch de makelaarskantoren die erom bekend staan een goede service te leveren.