Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Emmen Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Emmen vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Emmen
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Of het nu je eerste woning is, je tweede of misschien zelfs wel je derde, het blijft spannend om je huis te verkopen. Een goede makelaar met verstand van de lokale woningmarkt komt daarom goed van pas. Als je op zoek gaat naar makelaars in Emmen, vind je al snel een groot aantal makelaarskantoren. Hoe kies je nou de makelaar waar je jouw huis het beste bij kan verkopen?

Wij denken dat je het beste kunt kiezen voor een makelaar die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat een makelaar goed beoordeeld wordt door eerdere verkopers? Heeft voor jou een maximale verkoopopbrengst de allerhoogste prioriteit of vind je vooral een goede service belangrijk? Door tijdens het vergelijken van makelaars in Emmen jouw voorkeuren aan te geven, vind je snel de makelaar die het beste bij jou en je woning past.

Ontdek hoe wij je 100% objectief adviseren.

Begin met vergelijken

Al 144 keer werd een makelaar in Emmen gekozen via dit platform

Zo vind je snel de beste makelaars in Emmen

Emmen heeft zo’n 108.000 inwoners en is dan ook een populaire woonplaats in Drenthe. Met name op het gebied van veiligheid en leefbaarheid scoort Emmen goed. Wanneer je jouw woning in Emmen te koop aanbiedt, zal het dan ook niet lang duren voordat de eerste geïnteresseerden zich aandienen. Toch kan je keuze voor de juiste makelaar een groot verschil maken bij het verkopen van je woning.

Sinds wij in 2014 zijn begonnen met het bijhouden van prestaties van makelaarskantoren in Emmen, zijn ons een aantal dingen opgevallen. Uit onze cijfers blijkt namelijk dat bepaalde kantoren beduidend hoger scoren als het gaat om verkoopopbrengst. Ook zitten er vrij grote verschillen tussen de kosten die makelaars rekenen voor hun diensten. Ben je dus op zoek naar een goede makelaar in Emmen? Dan loont het zeker om niet te eerste de beste te kiezen, maar eerst goed te vergelijken.

Uitgelichte makelaarskantoren in Emmen

Ten Wolde Makelaars

Ten Wolde Makelaars is actief in zowel Assen als Groningen. Bij dit middelgrote kantoor staan expertise en jouw wensen voorop. Daarbij kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en A tot Z begeleiding bij de verkoop van je woning. Niet alleen zet deze makelaar jouw woning voor de beste prijs in de markt, ze adviseren je ook over eventuele verbeterpunten. Op die manier kun je rekenen op een goede verkoopprestatie.

Startbox Makelaars

Wil jij jouw woning verkopen bij een gepassioneerde makelaar in Emmen? Dan zou Startbox Makelaars weleens jouw makelaar kunnen zijn. Bij dit kantoor wordt veel aandacht besteed aan een optimale woningpresentatie, met als doel je woning voor de beste prijs en met de beste voorwaarden te verkopen. Daarnaast neemt deze makelaar uitgebreid de tijd voor je en beantwoorden de medewerkers met plezier al je vragen.

Lamberink Makelaars & Adviseurs Emmen

Lamberink Makelaars & Adviseurs Emmen is een groot makelaarskantoor met naast Emmen vestigingen in onder meer Assen, Coevorden, Heerenveen en Groningen. Bij Lamberink wordt een uitgebreid marketingpakket ingezet om jouw woning zo goed mogelijk in de markt te zetten. Hierdoor krijgt jouw woning alle mogelijke aandacht, wat de verkoopprestatie zeker zal bevorderen. Fijn aan dit kantoor is ook dat je er tevens terecht kunt voor hypotheken en verzekeringen.

Bentum Dragtstra Makelaars

Met Bentum Dragstra Makelaars gaan je in zee met een full-service makelaar uit Emmen met meer dan 25 jaar ervaring. Verwacht bij dit kantoor geen gladde praatjes, maar een nuchtere no-nonsense aanpak, waarbij deskundigheid en persoonlijke aandacht voorop staan. Daarnaast kun je rekenen op gratis cadeautjes, want bij Bentum Dragstra krijg je een gratis eerste hypotheekgesprek en mag je na een succesvolle verkoop gratis gebruikmaken van de verhuisbus.

Suelmann Makelaardij

Vind jij het belangrijk dat jouw makelaar ook door anderen goed gewaardeerd wordt? Dan is Suelmann Makelaardij misschien een goed kantoor voor jou. Deze makelaars krijgen gemiddeld namelijk een 9,6 van verkopers op Funda. Suelmann Makelaardij is aangesloten bij de NVM en is naast de verkoop ook gespecialiseerd in taxaties, hypotheekadvies en de aankoop van huizen in heel Zuidoost-Drenthe.

Met welke makelaar zou jij het liefste werken?

Vergelijk makelaars aan de hand van jouw voorkeuren. Met welke makelaar werk jij het liefst?

Begin met vergelijken

Wat is mijn woning in Emmen waard?

Een belangrijke vraag bij het verkopen van je huis in Emmen, is wat de waarde ervan is. Wil je direct een inschatting laten maken van jouw woningwaarde door een lokale vastgoedexpert? Dan bieden wij daarvoor onze gratis waardebepalingsservice aan. Een ervaren makelaar maakt dan een afspraak met je en zal binnen een half uur de waarde van jouw woning inschatten. Dit is overigens geheel vrijblijvend en verplicht je verder tot niets.

Aan de hand van de marktwaarde kan een makelaar vervolgens de ideale vraagprijs bepalen. De vraagprijs zal in de meeste gevallen wat hoger liggen dan de marktwaarde, zodat je ruimte overhoudt om te onderhandelen. Bij het bepalen van de ideale vraagprijs van een woning zijn locatie, woonoppervlakte en onderhoudsstaat zijn van doorslaggevend belang. Maar wist je dat ook zaken als een strakke inrichting en een nette tuin hier invloed op hebben?

Je woning op Funda plaatsen

Funda is de grootste huizenwebsite van ons land. De meeste huizen die in Emmen te koop staan, zijn dan ook te vinden op Funda. Toch twijfelen sommige verkopers er weleens aan of het nu slim is om je woning op Funda te plaatsen. Dit is namelijk niet gratis en je hebt een bij Funda aangesloten makelaarskantoor nodig om een woningadvertentie op de site te zetten. Is het dus eigenlijk wel zo slim om gebruik te maken van Funda?

Wij denken van wel. Alle betrouwbare makelaarskantoren zijn namelijk aangesloten bij Funda en bovendien kost plaatsing niet meer dan € 100. In ruil voor dat bedrag krijgt je woning veel meer aandacht, wat zich zal vertalen in meer geïnteresseerden, meer bezichtigingen en dus meer potentiële kopers. Dit zal je onderhandelingspositie dusdanig versterken, dat je de investering voor plaatsing op Funda er waarschijnlijk ruimschoots uit zal halen.

Veelgestelde vragen

In Emmen zijn ongeveer vijftien makelaars actief. Goede makelaarskantoren zijn onder meer Ten Wolde Makelaars, Startbox Makelaars, Lamberink Makelaars & Adviseurs Emmen, Bentum Dragtstra Makelaars en Suelmann Makelaardij. Vergelijk makelaars op basis van jouw voorkeuren om te zien welke makelaars nog meer goed zijn en welk kantoor het beste bij jou past.
De makelaarskosten verschillen per makelaar. Gemiddeld rekent een makelaar in Emmen een courtage tussen de 1,0% en 1,2%. Dit percentage betaal je aan de makelaar op het moment jouw woning verkocht is. Betaalt een koper dus bijvoorbeeld € 250.000 voor je huis? Houd dan rekening met courtagekosten van tussen de € 2.500 en € 3.000.
Is het voor jou vooral belangrijk dat een makelaar het onderste uit de kan haalt en voor de maximale verkoopopbrengst zorgt? Dan is het slim om bij het vergelijken van makelaars te kijken naar makelaars die op dit vlak goed presteren. Uit onze data blijkt namelijk dat enkele makelaarskantoren beduidend beter scoren dan de rest als het aankomt op gemiddelde verkoopopbrengst. Als verkoopwaarde jouw focus heeft, is het zeker goed met één van deze makelaars in zee te gaan.
Ja. Het hebben van een (definitief) energielabel is sinds 2022 verplicht als je jouw woning te koop aanbiedt. Het energielabel dient vermeld te worden bij de advertentie die je op Funda of een ander kanaal laat plaatsen. Een energielabel kun je aanvragen bij een energieadviseur bij jou in de buurt. Veel makelaars in Emmen onderhouden contacten met energieadviseurs, dus zij kunnen je hier vaak ook mee helpen.