Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Haarlem Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Haarlem vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Haarlem
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Zelfs als je het al eens eerder hebt gedaan, blijft het toch spannend: het verkopen van je woning. In Haarlem is de kans op een snelle en winstgevende verkoop gelukkig groot. Belangrijk is dan wel dat je de juiste Haarlemse verkoopmakelaar kiest, die de grote vraag in de lokale woningmarkt voor je weet om te zetten in een goede verkoopprijs.

Een geschikte makelaar in Haarlem vind je door makelaarskosten, verkoopresultaten en ervaringen van eerdere verkopers met elkaar te vergelijken. Dit doe je in een paar minuten door hieronder enkele voorkeursvragen in te vullen. Hierna ontvang je gratis en vrijblijvend informatie over de beste verkoopmakelaars in Haarlem die voor jou uit onze strenge voorselectie zijn gekomen.

Meer weten? Lees meer over Verkoopmakelaar Offertes.

Begin met vergelijken

Al 425 verkopers uit Haarlem kozen hun makelaar via Verkoopmakelaar Offertes

De beste makelaar in Haarlem vinden

Haarlem telt meer dan 160.000 inwoners en is zeer gewild bij huizenzoekers. Populair om te wonen is niet alleen de oude pittoreske stadskern, maar ook het historierijke Haarlem-Noord en het grote stadsdeel Schalkwijk aan de zuidoostkant van de stad zijn geliefd. De meeste makelaars zullen dan ook weinig moeite hebben om een woning in deze – of andere delen – van Haarlem te verkopen.

Belangrijk voor jou is vooral hoe snel en winstgevend de verkoop van je huis zal zijn. In Haarlem zijn tientallen verkoopmakelaars actief, die allemaal andere scores behalen op het gebied van snelheid, kosten en verkoopresultaten. Deze gegevens zijn door ons verzameld en daarom kunnen wij de beste Haarlemse makelaars met jou matchen op basis van jouw specifieke situatie en wensen.

Uitgelichte makelaarskantoren in Haarlem

Van Engelen Makelaars

Gevestigd aan de statige Nieuwe Gracht in het hartje van de historische binnenstad van Haarlem, is Van Engelen Makelaars sinds jaar en dag een vertrouwde naam bij zowel kopers als verkopers. Het full-service NVM-makelaarskantoor staat garant voor kwaliteit, getuige ook de registratie bij Stichting VastgoedCert. Geroemd door klanten wordt o.a. de vakbekwame, enthousiaste en alerte werkwijze.

DMC Makelaars

Betrokken, betrouwbaar en bevlogen. Dat is DMC Makelaars in een notendop. Dit gepassioneerde makelaarskantoor in Haarlem is het resultaat van een unieke samenwerking tussen vakmensen met flink wat ‘makelmeters’ op de teller. Hierdoor kunnen cliënten rekenen op veel persoonlijke aandacht van ervaren makelaars met een groot netwerk in de omgeving.

Overspaern Makelaardij

Al 15 jaar lang behoort Overspaern Makelaardij tot de best verkopende makelaarskantoren van Haarlem. Een titel om trots op te zijn voor deze bij de NVM aangesloten makelaar in Schalkwijk. Dankzij nauwe samenwerking met specialisten waaronder aannemers, notarissen, stylistes en binnenhuisarchitecten kan dit full-service kantoor je met alles rondom de verkoop ontzorgen.

Spaarneduin

Spaarneduin is een actief en laagdrempelig makelaarskantoor in Haarlem dat is gevestigd in de bekende wijk 'De Vijfhoek’ in het centrum. Sterkhouders Eric Weijers, Jos Steetskamp en Caroline de Wilde combineren een grote kennis van zaken met de nodige aandacht, flexibiliteit, warmte en een vleugje humor. De deur bij Spaarneduin staat altijd open voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hamer & Ran Garantiemakelaars

Erik Ran, Monique Ran & Jolanda Kroonsberg van Hamer & Ran Garantiemakelaars staan jou als betrouwbare partner terzijde bij de grote beslissingen in je wooncarrière. Met meer dan 40 jaar ervaring en een uitgebreide kennis van de overheidsregels, woningbouw en woningmarkt in Haarlem regelt dit drietal op prettige wijze en met verstand van zaken een succesvolle verkoop van je woning.

Waar hecht jij de meeste waarde aan?

Vergelijk makelaars in Haarlem op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen. Wat moet een makelaar zeker voor jou doen?

Begin met vergelijken

Kosten van een makelaar in Haarlem

Verreweg de meeste makelaars in Haarlem werken op basis van een courtage. De makelaar ontvangt in dit geval een percentage van de verkoopprijs als hij jouw huis succesvol weet te verkopen. In Haarlem ligt de courtage gemiddeld op 1,17%. Verkoopt de makelaar jouw woning voor € 675.000, dan heeft hij dus recht op € 7.897,50.

Courtage is niet alleen voor de makelaar zelf, maar ook voor jou als verkoper een slimme kostenconstructie. Een hogere beloning bij een betere verkoopprijs stimuleert de makelaar immers om jouw huis in Haarlem tegen een zo hoog mogelijk bedrag te verkopen. Met de winst die dit jou oplevert (tot wel (tien)duizenden euro’s), verdien je de extra makelaarskosten moeiteloos terug.

Sommige makelaars in Haarlem berekenen hun kosten echter anders dan via een courtage. Zo zijn er makelaarskantoren die werken met een vaste prijs, die vaak lager uitkomt dan bij een courtage. Houd er wel rekening mee dat de makelaar dan een minder grote financiële stimulans heeft om je woning tegen de beste prijs te verkopen. Hierdoor is het verstandig om makelaars te vergelijken.

NVM-makelaar kiezen in Haarlem

Hoewel je de kosten logischerwijs wilt drukken, doe je aan de kennis en expertise van een makelaar liever geen concessies. Dit is de reden dat je via onze website voorgeselecteerde NVM-makelaars kunt vergelijken. Makelaars aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen) staan namelijk garant voor een goede kwaliteit en dito service.

Natuurlijk zijn er tussen NVM-makelaars in Haarlem nog steeds belangrijke individuele verschillen. Dit maakt het zo belangrijk om verkoopmakelaars te vergelijken op meer dan alleen een aspect als kosten. Vergelijk ook zeker eerdere verkoopresultaten, de gemiddelde snelheid van verkoop en reviews van andere cliënten om voor jou de beste NVM-makelaar in Haarlem te vinden.

Veelgestelde vragen

Haarlem is een geliefde stad om in te wonen en hierdoor liggen de gemiddelde verkoopprijzen van huizen hoog. Wat jouw woning waard is, hangt echter af van tientallen factoren. De WOZ-waarde of online berekentools vormen daarom geen goede graadmeter voor de woningwaarde. Laat altijd een gratis waardebepaling uitvoeren door een lokale makelaar in Haarlem om een nauwkeurig beeld te krijgen van wat jouw huis op kan leveren bij verkoop.
Hoewel de gemiddelde makelaarscourtage in Haarlem om en nabij de 1,17% ligt, kunnen kosten van makelaarskantoren toch flink uiteenlopen. Er zijn zelfs makelaars die in plaats van met een courtage werken op basis van een vaste prijs. Een snelle manier om inzicht te krijgen in lokale kostenverschillen is het invullen van ons formulier. We matchen je gegevens dan vrijblijvend met de meest concurrerende offertes van makelaars in Haarlem, die jij op je gemak kunt vergelijken.
Er zijn tientallen verkoopmakelaars actief in Haarlem en omstreken. Het kiezen van de juiste makelaar kan dan ook een flinke uitdaging zijn. Met ons vergelijkingsformulier is dit proces gelukkig een stuk sneller en makkelijker. Hoe dan ook kun je je nooit een buil vallen aan een betrouwbare Haarlemse makelaar zoals Van Engelen Makelaars, DMC Makelaars, Overspaern Makelaardij, Spaarneduin of Hamer & Ran Garantiemakelaars.
NVM-makelaars genieten de beste reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Desondanks zijn er nog steeds belangrijke verschillen in werkwijze, communicatie en verkoopresultaat tussen bij de NVM aangesloten makelaars in Haarlem. Geef eenmalig je woningkenmerken en persoonlijke voorkeuren aan ons door en ontvang een gratis overzicht van de voor jou meest geschikte NVM-makelaars in Haarlem.