Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Veendam Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Veendam vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Veendam
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Veendam staat bekend om het vele groen. In de stad zijn opvallend veel groenstroken, vijvers en parken. Woningen in deze stad zijn dan ook populair bij kopers, maar worden in vergelijking met het landelijk gemiddelde voor een relatief lage prijs verkocht. Hierdoor is het belangrijk om bij het verkopen van je huis in Veendam een goede makelaar in te schakelen. De makelaar ontzorgt jou op vele vlakken en zorgt ervoor dat je woning voor de beste prijs wordt verkocht.

Bij de keuze voor een makelaar is het belangrijk om te kijken naar aspecten zoals kosten, service en communicatie. Ons gratis vergelijkingsformulier maakt het eenvoudig om makelaars in Veendam met elkaar te vergelijken.

Lees hoe wij makelaars 100% onafhankelijk vergelijken.

Begin met vergelijken

Inmiddels vonden 81 verkopers uit Veendam hun makelaar via ons platform

Kosten van een makelaar in Veendam

Ons advies is om bij je keuze voor een makelaar in Veendam ook te kijken naar de kosten die een makelaarskantoor rekent. Door een duidelijk beeld van de kosten te hebben, worden vervelende verrassingen voorkomen. Makelaars kunnen onder andere de volgende kosten in rekening brengen:

Courtage

De meeste kosten zitten in de courtage. De courtage is een percentage van de verkoopopbrengst. Dit percentage betaal je na de (succesvolle) verkoop aan de makelaar. In Veendam ligt de courtage rond de 1,2%. Dit komt bij een woning van €250.000 neer op €3.000.

Opstartkosten

Sommige makelaars werken met opstartkosten. Onder opstartkosten vallen zaken zoals het maken van foto’s, het plaatsen van online advertenties en het bepalen van de vraagprijs. Er zijn makelaars die dit bedrag opnemen in de courtage. Let hier dus goed op.

Intrekkingskosten

Intrekkingskosten zijn van toepassing als je besluit om de opdracht tot verkoop in te trekken. De kosten die de makelaar heeft gemaakt voor het opstarten van het verkooptraject vallen onder intrekkingskosten. Makelaars die opstartkosten apart rekenen, rekenen vaak geen intrekkingskosten meer.

Aanvullende kosten

Er zijn ook makelaars die extra kosten rekenen. Dan kun je denken aan optionele diensten, zoals het maken van video’s. Daarnaast kunnen makelaars aanvullende kosten rekenen voor het inmeten en maken van foto’s. Bespreek met je makelaar dus goed welke diensten er bij de standaardprijs zijn inbegrepen en welke niet.

Wat is de beste makelaar in Veendam?

Dé beste makelaar van Veendam bestaat niet. De makelaar met de hoogste score op Funda zou voor jou kunnen tegenvallen. Waarom dat zo is? Omdat jij andere aspecten belangrijk kunt vinden dan de gemiddelde verkoper. De beoordelingen op Funda of een andere website gaan niet over jouw huis. Jouw huis is uniek, en daarmee zijn jouw wensen dat ook.

Met onze gratis vergelijkingstool vind je makelaars in Veendam die het beste bij jou en je woning passen. In 2014 zijn we begonnen met het vergelijken van data van makelaars in heel Nederland. We hebben gegevens verzameld over verkoopopbrengsten en gemiddelde doorlooptijden, maar ook over de kosten van makelaars en hoe tevreden verkopers zijn. Daarom kunnen we je perfect adviseren welke makelaar in Veendam voor jou de beste is.

In ons vergelijkingsformulier geef je aan wat voor jou belangrijk is bij een makelaar. Hoeveel waarde hecht je aan de kosten van de makelaar? Of vind je het belangrijk dat het kantoor veel ervaring heeft? Na het beantwoorden van de vragen krijg je te zien welke makelaars in aanmerking komen om je woning op de markt te brengen.

Uitgelichte makelaarskantoren in Veendam

Wil je je woning in Veendam verkopen? Aan makelaars is er geen gebrek. Tientallen staan te trappelen om je woning te verkopen. Hieronder lichten we er enkelen uit.

Ommeland Makelaardij en Assurantiën

Sinds 1986 verkoopt Ommeland Makelaardij en Assurantiën woningen in Veendam. De drie enthousiaste makelaars van dit kantoor vallen op door hun energieke en persoonlijke aanpak. Jarenlange ervaring wordt gecombineerd met jeugdig enthousiasme.

Alders Makelaars Veendam

Alders Makelaars is een full-service makelaarskantoor dat onder leiding staat van Rik Venhuizen. Dit kantoor biedt je een compleet pakket aan waardoor je zorgeloos het verkoopproces kunt doorlopen. Alders Makelaars gaat aan de hand van een stappenplan met de verkoop aan de slag. Dit alles met als doel om jouw woning in Veendam voor de beste prijs te verkopen.

Toorn & Boer Vastgoed

Toorn & Boer is een jong en dynamisch team dat werkt vanuit een kantoor aan de Kerkstraat. Het opvallende aan Toorn & Boer is dat het veel meer is dan een makelaar. Het is een onafhankelijke financiële adviesorganisatie en zelfstandig intermediair van Regiobank. Als makelaar streeft het kantoor ernaar je woning met een innovatieve verkoopstrategie snel te verkopen.

MakelaarNu Veendam

Met meer dan 25 jaar ervaring is MakelaarNu een begrip in Veendam. Het netwerk van Lamberth Ackermann en zijn team is groot. Dit wordt gecombineerd met een scherpe kennis van de onroerend goed-markt. De kenmerkende oranje met witte auto’s van MakelaarNu weten elke straat van Veendam te vinden.

Makelaardij Suurland

Makelaardij Suurland is een familiebedrijf dat in 2022 het 50-jarig jubileum vierde. Het kantoor zit in het hart van Veendam, aan het Kerkplein. Makelaardij Suurland heeft een enthousiast team dat veel waarde hecht aan persoonlijke aandacht. Naast de verkoop van woningen houdt dit kantoor zich ook bezig met hypotheken, verzekeringen en taxaties.

Welke eisen stel jij persoonlijk aan een makelaar?

Vergelijk makelaars in Veendam op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Welke van de 3 onderstaande zaken vind jij belangrijk?

Begin met vergelijken

Je huis in Veendam op Funda zetten

Als je de kans op een snelle verkoop wilt vergroten, is een van de eerste dingen om te doen je huis op Funda zetten. Funda is het grootste huizenplatform van Nederland waar dagelijks miljoenen mensen woningen bekijken. Als jouw huis in Veendam een prominente plek op Funda inneemt, is de kans groot dat dit tot meer bezichtigingen en uiteindelijk een hoge opbrengst gaat leiden.

Jouw huis kan alleen op Funda worden gezet met behulp van een geregistreerde verkoopmakelaar. Dat zijn makelaars die zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties, de NVM, VBO of VastgoedPRO.

Het is niet gezegd dat iedere gecertificeerde makelaar automatisch een goede keuze is. De verkoopmakelaar die je huis op Funda zet, doet immers ook de uiteindelijke verkoop van je woning en de begeleiding tijdens het complete proces. Daarom wil je de makelaar die voor jou het beste scoort op aspecten die voor jou belangrijk zijn.

Veelgestelde vragen

Wonen in Parkstad Veendam is populair. Het is er rustig wonen, terwijl alle belangrijke voorzieningen in de buurt zijn. De kans lijkt dus groot te zijn dat je woning snel verkocht is. Vergeet niet dat de huizenmarkt altijd op en neer gaat. Voor een actueel beeld van jouw verkoopkansen is het daarom verstandig om een gratis verkoopadvies bij makelaars in Veendam aan te vragen.
Een winstgevende verkoop begint bij het vergelijken van verkoopmakelaars. Zo kan je de beste makelaar vinden, die jouw huis uiteindelijk voor de hoogste prijs zal verkopen. Wij matchen de beste makelaar aan jouw wensen. Als een flinke opbrengst voor jou belangrijk is, koppelen we je aan makelaars die bewezen hebben een hoge verkoopprijs te kunnen behalen.
De makelaarskosten bestaan voornamelijk uit de courtage. Een makelaar in Veendam rekent gemiddeld 1,2% courtage. Dat komt voor een woning met een verkoopprijs van €250.000 neer op zo’n €3.000. Daar kunnen nog andere kosten bijkomen, zoals opstartkosten en extra kosten. Bespreek goed met je makelaar welke diensten er bij de standaardprijs zijn inbegrepen.
Ruim een dozijn makelaars in Veendam staat te trappelen om jouw huis te kunnen verkopen. De meesten zijn aangesloten bij een van de brancheorganisaties, de NVM, VBO of VastgoedPRO. De belangrijkste verschillen tussen makelaars zitten in de werkwijze, de kwaliteit en de kosten. Daarom is het altijd goed om makelaars onderling te vergelijken.