Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Assen Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Assen vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Assen
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Het verkopen van een woning is niet niks. Een goede makelaar is daarom onmisbaar. Een goede makelaar ontzorgt je tijdens het verkooptraject, waardoor dit soepel verloopt. Daarnaast kan de onderhandelexpertise van een makelaar goed van pas komen bij het halen van een optimaal verkoopresultaat. Wil jij jouw woning verkopen in Assen? Dan heb je keuze uit een groot aantal makelaars in Assen. Hoe kies je de beste?

Belangrijk om te weten is dat dé beste makelaar niet bestaat. Verschillende makelaarskantoren leggen de nadruk op verschillende aspecten. De ene makelaar blinkt bijvoorbeeld uit in persoonlijk contact en begeleiding, terwijl je bij de andere profiteert van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Daarom is het goed om te kijken wat jij belangrijk vindt, en op basis daarvan makelaars te vergelijken. Zo vind je snel de makelaar die het beste bij jou past.

Ontdek waarom wij je altijd 100% objectief adviseren.

Begin met vergelijken

Inmiddels al 244 succesvolle vergelijkingen van makelaars in Assen

Vind de beste makelaar in Assen voor jou

Wist je dat een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging nodig is om je woning op Funda te zetten? Alleen makelaarskantoren die zijn aangesloten bij NVM, VBO of VastgoedCert kunnen namelijk woningen plaatsen op de meest populaire huizensite van Nederland. Gelukkig zijn alle makelaarskantoren bij een branchevereniging aangesloten. Niet alleen ben je hierdoor verzekerd van een plekje op Funda, ook kun je er zeker van zijn dat je makelaar voldoet aan strenge eisen.

Toch zitten er grote verschillen tussen makelaarskantoren. Sinds wij in 2014 zijn begonnen met het bijhouden van prestaties van makelaarskantoren in Assen, zijn ons een paar dingen opgevallen. Zo hebben wij gemerkt dat de gemiddelde verkoopopbrengsten aanzienlijk verschillen van kantoor tot kantoor. Ook blinken enkele kantoren echt uit als het gaat om de kwaliteit van service in de ogen van klanten. Benieuwd welke kantoren goed scoren op wat jij belangrijk vindt? Start hier met vergelijken!

Uitgelichte makelaarskantoren in Assen

Oosting Makelaars

Full-service makelaarskantoor Oosting Makelaars is een kantoor waar traditie en vooruitstrevend gebruik van nieuwe technieken hand in hand gaan. Het fundament wordt bij Oosting gevormd door veel lokale marktkennis, familietraditie, enthousiasme, betrouwbaarheid en openheid. Daarbij ligt de focus op een optimale prestatie van je woning, met onder meer de mogelijkheid tot virtuele bezichtigingen. Op die manier gaat deze makelaar voor een optimaal verkoopresultaat.

Wes Makelaars

Ben je op zoek naar een makelaarskantoor waarbij je qua prijs van te voren weet waar je aan toe bent? Dan zou Wes Makelaars in Assen wel eens jouw makelaar kunnen zijn. Deze makelaar werkt namelijk met vaste tarieven, en dus niet met courtage. Daarbij is Wes Makelaars een kantoor waarbij persoonlijk contact de basis vormt voor een succesvol verkooptraject. Ook fijn: deze makelaar werkt nauw samen met energie- en hypotheekadviseurs.

Steenhuis Makelaars Assen

De makelaars van Steenhuis Makelaars Assen nemen graag uitgebreid de tijd voor je. Dat klanten deze aanpak waarderen, blijkt uit de 9,5 die dit kantoor krijgt van verkopers op Funda. Met name op het gebied van betrokkenheid en strategische aanpak scoort dit kantoor goed. Naast het verkopen van je woning kun je bij Steenhuis ook terecht voor aankoop en taxaties.

Schoon Makelaardij

Werken met een full-service makelaar die al meer dan twintig jaar succesvol actief is in Assen? Dat kan met Schoon Makelaardij. Of je nu een appartement te koop hebt of een luxe villa: bij deze makelaar kan iedereen rekenen op 100% aandacht. Naast het gebruikelijke Funda maakt deze makelaar ook gebruik van huis-aan-huiskranten, Open Huizen en de eigen website om jouw woning verzorgd en professioneel op te presenteren.

Lamberink Makelaars & Adviseurs Assen

Lamberink Makelaars & Adviseurs Assen is een kantoor dat een uitgebreid marketingpakket inzet voor de promotie van jouw woning. Door gebruik te maken van onder meer Funda en diverse makelaarsnetwerken in het noorden van Nederland kan jouw woning rekenen op maximale aandacht, wat de verkoopprestaties beslist ten goede zal komen. Naast een woning verkopen kun je bij dit kantoor ook terecht voor hypotheekadvies en verzekeringen.

Naar welke makelaar gaat jouw voorkeur uit?

Vergelijk makelaars aan de hand van wat jij belangrijk vindt. Welke makelaar heeft jouw voorkeur?

Begin met vergelijken

Kosten makelaars in Assen

Bij de meeste makelaarskantoren in Assen betaal je voor de diensten van de makelaar in de vorm van courtage. Courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. In Assen ligt dit percentage momenteel gemiddeld op 1,15%. Verkoopt een makelaar jouw woning dus bijvoorbeeld voor € 400.000? Houd dan rekening met makelaarskosten van ongeveer € 4.600.

Daarnaast kan een makelaar extra kosten rekenen. Bij veel makelaars betaal je kosten voor het opstarten van een verkooptraject, de zogenaamde opstartkosten. Ook kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor het stylen van de woning of het maken van filmmateriaal. Verdiep je dus goed in welke kosten een makelaar precies rekent, om verrassingen achteraf te voorkomen.

Huis verkopen in Assen met energielabel

Sinds 2022 mag je alleen nog je woning adverteren en verkopen in combinatie met een energielabel. Een energielabel geeft aan hoe jouw woning presteert op het gebied van energiezuinigheid. Hierbij wordt gekeken naar onder meer isolatie en op welke manier de woning verwarmd wordt. Omdat de overheid het belangrijk vindt dat woningen zuinig met energie omgaan, is het energielabel verplicht.

Wil je dus jouw Assense woning te koop aanbieden en heb je nog geen (definitief) energielabel? Dan is het belangrijk dit alsnog aan te vragen. Hiervoor kun je terecht bij een erkende energieadviseur. De adviseur komt bij je langs en berekent aan de hand van algemene en bouwtechnische eigenschappen van jouw woning in welke energieklasse hij valt. Veel makelaars onderhouden goede contacten met energieadviseurs, en kunnen je helpen met het vinden van een energieadviseur in Assen.

Veelgestelde vragen

Voordat je jouw huis te koop zet, wil je natuurlijk weten wat een reële vraagprijs is. Bedenk dat de vraagprijs doorgaans wat hoger ligt dan de marktwaarde. De marktwaarde kan alleen een deskundige makelaar of taxateur bepalen. Hij kijkt daarbij naar tal van factoren, zoals de ligging, de grootte, de bouwkundige staat en lokale marktbewegingen. Direct een schatting van de vraagprijs van jouw huis ontvangen? Vraag dan hier een gratis waardebepaling van je woning aan.
Door verkoopmakelaars te vergelijken op basis van jouw voorkeuren, vind je snel een makelaar die bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat een makelaar jouw woning verkoopt voor de hoogst mogelijke prijs? Of zoek je juist een makelaar die uitblinkt in snelheid, omdat je bijvoorbeeld al een andere woning op het oog hebt? Als jij tijdens het zoeken aangeeft dat je bepaalde zaken belangrijk vindt, dan selecteren wij de makelaars die hier het beste bij aansluiten.
Ben jij op zoek naar een makelaar in Assen die altijd voor je klaarstaat en die uitgebreid de tijd voor je neemt? Dan raden we aan om makelaars te vergelijken op basis van service. Wij selecteren dan voor jou de makelaars die volgens klanten het beste scoren op service. Op die manier vind je snel en eenvoudig een makelaar die uitblinkt in service en waar je een goede klik mee zult hebben.
Er zijn meer dan tien makelaars actief in Assen. Deze makelaars zijn allemaal gespecialiseerd in de verkoop van woningen in de stad en de regio. Bekende betrouwbare makelaars in Assen zijn onder meer Oosting Makelaars, Wes Makelaars, Steenhuis Makelaars Assen, Schoon Makelaardij en Lamberink Makelaars & Adviseurs Assen. Met ons vergelijkingsformulier ontdek je direct uit welke makelaars je nog meer kunt kiezen en welke bij jouw voorkeuren passen.