Alles over een huis verkopen Makelaars vergelijken Gratis waardebepaling Makelaar offertes Makelaar kosten Gratis verkoopadvies Regio Alles over een huis kopen
Beste keuze in Middelburg Op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen

Makelaars Middelburg vergelijken

Op basis van beoordelingen van eerdere verkopers
Recente verkoopprestaties in Middelburg
De prijs/kwaliteit-verhouding volgens klanten

Alle gemakken van een grote stad en de rust van het platteland. Neem daar ook nog het strand bij dat op een kwartier fietsen ligt en je snapt waarom Middelburg zo’n geliefde stad is om te wonen. De hoofdstad van Zeeland is een mix van monumentale woningen en wijken met een modern karakter.

Als je jouw woning in Middelburg wilt verkopen, staan de kopers dan ook voor je in de rij. Natuurlijk wil je de beste prijs voor je woning. De juiste makelaar in Middelburg regelt dat voor je. Hoe ontdek je wat voor jou het beste makelaarskantoor in Middelburg is? Dat doe je door online beoordelingen, kosten en verkoopresultaten van makelaars met elkaar te vergelijken.

Lees meer over het vergelijkingsproces bij Verkoopmakelaar Offertes.

Begin met vergelijken

Al 64 woningeigenaren in Middelburg vonden op deze manier de juiste makelaar

Profiel van de woningmarkt in Middelburg

Middelburg is in beweging. Zoals gezegd heb je hier alle gemakken van de grote stad, terwijl je ook optimaal van de rust kunt genieten. En vergeet ook het strand niet! De huizenprijzen in Middelburg liggen weliswaar wat lager dan in Amsterdam, maar dat is overal in Nederland zo. Als je het vergelijkt met de prijzen in de rest van het land, dan zit Middelburg daarbij in de buurt.

Natuurlijk kan je door de beste makelaar in Middelburg in de arm te nemen de hoogste opbrengst voor je woning krijgen. De eventuele overwaarde op het huis kun je gebruiken voor tal van zaken, zoals het aanvullen van je pensioen of het kopen van een nieuwe woning.

Welke makelaar in Middelburg is het beste?

Dat is niet de meest makkelijke vraag. Gelukkig kun je bij Verkoopmakelaar Offertes terecht voor een snel en betrouwbaar antwoord. Via ons vergelijkingsformulier kun je makelaars in Middelburg namelijk gratis vergelijken op basis van diverse relevante factoren. Zo kijken we naar welke makelaars er zijn, maar ook wat deze kosten en hoe snel ze een woning gemiddeld verkopen.

Het vinden van de beste makelaar op basis van jouw wensen zorgt ervoor dat je jouw huis tegen de juiste prijs en binnen een goede termijn kunt verkopen. De verschillen tussen makelaars in Middelburg kunnen best groot zijn en daarom is vergelijken altijd een goed idee. Je kunt op het formulier aangeven wat jij bij een verkoopmakelaar belangrijk vindt. Op basis van de offertes die je ontvangt kun je vervolgens de meest geschikte makelaar uitkiezen.

Uitgelichte makelaarskantoren in Middelburg

Aan makelaars geen gebrek in Middelburg. Er zijn er velen. Voor jou alleen maar gunstig, omdat de kans hierdoor groter is dat de perfecte makelaar ertussen zit. We lichten vijf makelaars voor je uit.

Dingemanse Makelaars

Dingemanse Makelaars is het kantoor van Arie Dingemanse. Hij heeft meer dan 45 jaar ervaring met het verkopen van huizen in Middelburg. Dingemanse heeft daardoor een groot netwerk, wat een voordeel kan zijn voor zowel de opbrengst als de snelheid waarmee je huis wordt verkocht. Twee sleutelwoorden zijn belangrijk bij Dingemanse Makelaars: zakelijk en resultaatgericht.

Schulting & Partners

Schulting & Partners bekleedt zelf een alleraardigst pand aan een van de Middelburgse kades. Op het gebied van verkoop is Schulting & Partners breed georiënteerd. Het aanbod bestaat onder meer uit rijtjeshuizen, portiekwoningen en herenhuizen. Erg uitgebreid dus. Koert Jan Schulting en Marc van Mourik zijn de directeuren. Ze gaan zelf ook dagelijks op pad.

Casco Makelaars

Cas Stavenuiter en zijn team houden zich bezig met huizenverkoop, taxaties en aankoopadvies. Casco Makelaars is actief in alle wijken in Middelburg. Dit kantoor staat in Middelburg bekend om de persoonlijke benadering. In de video’s van de woningen wordt daarnaast zichtbaar veel tijd gestoken, wat bijdraagt aan een goede verkoopprijs.

Sinke Komejan Makelaars

Aan ervaring geen gebrek bij Sinke Komejan Makelaars in Middelburg. Al meer dan 60 jaar zijn de rood met blauwe verkoopborden van dit makelaarskantoor te zien. Persoonlijk contact staat bij Sinke Komejan centraal. Het netwerk van de makelaars is groot. Het kantoor zit aan het Molenwater, een van de mooiste plekken van Middelburg.

Sonja Boogaard Makelaardij

Sonja Boogaard werkt alleen, maar hierin schuilt juist de kracht van dit makelaarskantoor. De communicatielijnen zijn kort. Als je het kantoor belt, krijg je Sonja direct zelf aan de lijn, mits ze niet bezig is met een bezichtiging. Vanwege de persoonlijke aanpak en goede resultaten beoordelen klanten dit kantoor gemiddeld met een 9,3.

Wat vind jij belangrijk bij een makelaar?

Vergelijk makelaars in Middelburg op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Wat vind jij nu echt belangrijk bij een makelaar?

Begin met vergelijken

Kosten van een makelaar in Middelburg

Het is zeker niet zo dat de duurste makelaar in Middelburg ook meteen de beste is. Er spelen nogal wat factoren een rol bij het kiezen van de beste makelaar. Behalve het tarief zijn ook het verkoopresultaat en de verkoopsnelheid van belang.

Qua kosten kan je in Middelburg rekenen op bedragen tussen de 1,1% en 1,2% van het verkoopbedrag van de woning. Dit percentage wordt de courtage genoemd. Dit betekent dat als de woning verkocht is, de makelaar 1,1% tot 1,2% van de verkoopprijs ontvangt. Deze beloning wordt uitgekeerd via de notaris.

Er zijn makelaars die werken met opstartkosten en andere bijkomende kosten. Daardoor kan het totale kostenplaatje hoger uitvallen.

Hoe vind ik een betrouwbare makelaar in Middelburg?

Bij je keuze voor een makelaar is het slim om er een te kiezen die is aangesloten bij een brancheorganisatie. De NVM ken je waarschijnlijk wel. Dit is de bekendste brancheorganisatie, ook VBO en VastgoedPRO zijn erkende organisaties.

Een brancheorganisatie zegt wel iets, maar zeker niet alles. Ook tussen NVM-makelaars onderling zitten verschillen. Ergens ook wel logisch, omdat niet iedere makelaar hetzelfde is. De kosten, ervaring en specialismen maken ieder kantoor of iedere makelaar uniek.

Daarnaast gaat het ook om de snelheid van verkopen en als belangrijkste, het verkoopresultaat. Deze punten worden allemaal meegenomen als je gebruikmaakt van ons gratis vergelijkingsformulier.

Veelgestelde vragen

De gemiddelde woningwaarde in Middelburg bedroeg in 2021 net geen €210.000. In 2022 is dat gestegen naar iets meer dan €224.000. Het is goed om te weten dat de verkoopprijs van huizen een stuk hoger ligt dan de WOZ-waarde. Je kunt er dus van uitgaan dat je jouw huis voor een hoger bedrag kunt verkopen. Via deze pagina krijg je een beeld van wat je huis écht waard is.
We kunnen niet stellen dat één kantoor het beste is. Dit is namelijk voor iedere huizenverkoper anders. Wat vind je belangrijk en wat verwacht je van een makelaar? De beste makelaar voor jou vind je met door te vergelijken. Op basis van je voorkeuren, situatie en woning krijg je te zien welke makelaars in Middelburg jouw huis het snelste en meest winstgevend kunnen verkopen.
Makelaars in Middelburg rekenen gemiddeld tussen de 1,1% en 1,2% courtage over de verkoopprijs van een woning. Sommige makelaars werken met extra kosten of vaste kosten, zoals opstartkosten. Natuurlijk wil je niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het slim om altijd meerdere offertes bij verkoopmakelaars op te vragen.
De huizenmarkt is soms niet te volgen. Vaak weet je pas jaren later of het écht een goed moment is geweest om je woning te verkopen. Vergeet niet dat een verkoop altijd iets oplevert en dat de huizenprijzen momenteel vrij hoog liggen. Als je een concreet advies wilt krijgen over verkopen in jouw situatie, is het goed om bij meerdere makelaars een gratis verkoopadvies aan te vragen.